Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Gino Camp
Bewaar als favoriet

Gino Camp

Tariefindicatie: 1250 - 2000 Euro

Prof. dr. Gino Camp is als bijzonder hoogleraar Effectief Leren verbonden aan de Open Universiteit. Hij spreekt over hoe mensen leren, hoe beperkt soms ons inzicht is in ons eigen leerproces en wat je kunt doen om leren effectiever te maken. Hij bespreekt dit vanuit de lerende, maar vertelt ook wat dit betekent voor de docent en hoe je dit toepast in online of blended leren.

Gino Camp

Werken jouw leerstrategieën eigenlijk wel? Hoe kun je goed inzicht krijgen in je eigen leerproces? Wat zegt onderzoek over hoe je het beste kunt leren? Dit zijn de thema’s waar Gino Camp vanuit zijn achtergrond als onderwijspsycholoog met passie over spreekt. Hij bekijkt dit vanuit degene die iets nieuws wil leren, maar ook vanuit de docent: hoe kun je als docent aansluiten bij het leerproces van je leerlingen/studenten? En hoe werkt dat dan in online of blended learning?

Gino staat erom bekend om wetenschappelijke inzichten over leren en doceren te vertalen naar een inspirerende lezing met concrete aanwijzingen voor de praktijk. Een goed voorbeeld daarvan is zijn goed bekeken mini-college voor de Universiteit van Nederland.

Onderwerpen lezing Gino Camp

  • Hoe leer je effectief? Wat werkt wel en wat werkt niet als we iets nieuws willen leren?
  • Hoe kun je als docent je didactiek zo inzetten dat hij aansluit bij hoe je leerlingen/studenten leren?
  • Wat is het verschil tussen online en offline leren? Wat betekent dat in de praktijk?
  • Hoe werkt leren eigenlijk? En waarom hebben we zo weinig inzicht in ons eigen leren?

Achtergrond

Gino Camp is onderwijspsycholoog en is gepromoveerd op onderzoek naar het geheugen. Hij legt zich al 15 jaar toe op het toepassen en toegankelijk maken van de wetenschappelijke kennis over hoe leren werkt in de praktijk voor zowel leerlingen/studenten, professionals en docenten. Hij is mede-auteur van het boek Wijze Lessen. Dit boek wil een kruispunt zijn tussen gedegen wetenschappelijk onderzoek en de klaspraktijk in Nederland en België. Het boek bevat concrete richtlijnen voor de praktijk.

Prof. dr. Gino Camp is als bijzonder hoogleraar Effectief Leren verbonden aan de Open Universiteit en ontving daarvoor van de Erasmus Universiteit de Onderwijsprijs. Hij treedt regelmatig op als gastspreker bij diverse instellingen om over zijn onderwerp te vertellen. Hij is daarnaast initiatiefnemer van meerdere succesvolle projecten op het gebied van online leren en online didactiek.

Interesse in een lezing van Gino Camp?

Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via 072-750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Gino Camp

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1250 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid