Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Marcia Goddard
Bewaar als favoriet

Marcia Goddard

Tariefindicatie: Boven 4000 Euro

Dr. Marcia Goddard is een toonaangevende neurowetenschapper en bekroonde wetenschapscommunicator. Marcia deed onderzoek naar cultuur en gedrag in Formule 1 teams en grote organisaties en helpt organisaties om teams optimaal te laten presteren. Als spreker wil Marcia stereotypen doorbreken en laten zien dat het begrijpen van de werking van het brein overal waarde heeft, ook op de werkvloer!

Amsterdam VNO-NCW West

"Dr. Marcia Goddard is een expert in klinische neuropsychologie. Haar bijzondere kennis en kijk op de werking van onze hersenen maakt haar een veelgevraagd spreker. Overtuigend en met gevoel voor humor wordt duidelijk wat wel en niet werkt als het gaat om sociaal gedrag, selectie en talent."

Marcia Goddard

Dr. Marcia Goddard is een toonaangevende neurowetenschapper, corporate consultant, bekroonde wetenschapscommunicator, en bedreven spreker die de kloof tussen wetenschap en de werkvloer overbrugt met een unieke ‘brainy twist’. Haar specifieke expertise is hersengedragsrelaties op de werkvloer, specifiek in high performance omgevingen. Marcia maakt complexe wetenschappelijke concepten toegankelijk met herkenbare voorbeelden en een luchtige aanpak, ongeacht het onderwerp.

Met een indrukwekkende achtergrond als neurowetenschapper en assistant professor heeft Marcia haar missie verschoven naar het overbruggen van de kloof tussen wetenschap en werkvloer. Haar waardevolle inzichten komen voort uit onderzoek naar gedrag en cultuur binnen Formule 1-teams en grote organisaties. Door haar neurowetenschappelijke kennis te combineren met ervaring in HR leiderschapsrollen, kan Marcia de behoeften van organisaties snel doorgronden. Hierdoor is ze in staat holistische programma’s en interventies te ontwikkelen die directe impact hebben op prestaties en resultaten.

Onderwerpen waar Marcia Goddard over spreekt

  • diversiteit, gelijkwaardigheid & inclusie
  • mentale gezondheid & welzijn
  • high performance culture
  • neurodiversiteit
  • de neurowetenschap van omgaan met verandering
  • onbewuste vooroordelen
  • omgaan met stress

Achtergrond Marcia Goddard

Dr. Marcia Goddard studeerde cum laude af in de neuropsychologie en behaalde haar PhD in neurowetenschap terwijl ze werkte als psycholoog. Zij werkte als assistant professor aan de Universiteit Leiden, won zowel de publieksprijs als de jury award van wetenschapscommunicatiewedstrijd FameLab en publiceerde in toonaangevende journals.

Haar behoefte om meer directe impact te maken op de samenleving leidde ertoe dat zij de academische wereld verruilde voor het bedrijfsleven. Marcia is de founder van Brain Matters Consulting. Ze adviseert organisaties over diverse onderwerpen, waaronder diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie, mentale gezondheid & welzijn, recruitment, performance management en high performance culture. Naast haar advieswerk werkte zij onder andere als Head of Science and Innovation bij YoungCapital en Head of People & Culture bij Tony’s Chocolonely. In 2021 sloot ze zich aan bij The Contentment Foundation, als founder van Contentment for Business.

Marcia won de Bullseye Award for Most Innovative Use of Technology voor haar werk bij YoungCapital, en als Head of People & Culture bij Tony’s Chocolonely werd het bedrijf benoemd tot FMCG World Class Workplace. Zij is auteur van meerdere boeken, waaronder ‘Anders Denken: valkuilen en verborgen talenten van autisme’ en ‘Brein in Aanbouw’. In 2024 komt haar nieuwste boek uit, dat gaat over de neurowetenschap en psychologie van duurzame high performance omgevingen.

Ze behoort ook tot de Inclusive30 (2024) van MT/Sprout. Zij zetten jaarlijks dertig mensen in de spotlights, omdat ze zich sterk maken voor inclusiviteit en diversiteit in Nederlandse bedrijven. Als leider, expert, dienstverlener of rolmodel.

Marcia Goddard boeken of inhuren als spreker, dagvoorzitter, workshopleider, interviewer, advisering, discussieleider?

Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Vinda Souza, Vice President of Global Communications van Bullhorn

"Dr. Marcia Goddard is a force of nature on stage and off, and her session on Artificial Intelligence in Recruiting at Engage London 2018 was the highest-rated breakout session of our entire conference. With more than 1,200 attendees from all over Europe, the pressure was on Marcia to provide a compelling and thought-provoking presentation, and she succeeded brilliantly in not only commanding the audience's attention, but also simplifying intensely complex technological ideas and synthesizing them into concepts that would resonate with both academics and non-academics alike. Her warmth and approachability combined with her ferocious intelligence and commitment to research makes her presentations unmatched in their quality."

Beschikbaarheid en informatie

Marcia Goddard

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid