Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Ria van Dinteren
Bewaar als favoriet

Ria van Dinteren

Ria van Dinteren vertaalt de inzichten uit de neurowetenschap naar de praktijk. Voor zowel organisaties als het onderwijs. Denk hierbij aan thema’s als: leiderschap, mindset bij verandering en het anders inrichten van leren. Je krijgt concrete tips en tools om direct mee aan de slag te gaan.

COCA COLA Company US

"When I met Ria I saw at once her energy and enthusiasm for learning and development. She is able to bring this enthusiasm over to people around her. As a trainer and facilitator she is always looking for the right ways to engage everybody by using her enthusiasm and various motivation and brain learning techniques."

Ria van Dinteren

Ria van Dinteren maakt op inspirerende wijze de vertaling van neurowetenschap naar de praktijk binnen het onderwijs en organisaties. Haar achtergrond waarin zij zowel als managing consultant als in de praktijk (van werkvloer tot directie) heeft gewerkt maak dat Ria een brede kijk heeft op organisaties en hun ontwikkeling.

Ria van Dinteren laat graag meer mensen kennis maken met de werking van het brein en hoe we daar soms in organisaties van afgedwaald zijn door systemen en KPI’s in te richten. Terug naar de basis en hoe we het prettigste werken en leren. Haar hart gaat uit naar jonge kinderen en jongeren om hen een zo goed mogelijke kans te bieden op een (brein)vriendelijke omgeving.

Onderwerpen lezingen en workshops Ria van Dinteren

  • Neurowetenschap en leren: Anders inrichten van leren op basis van breininzichten? (scholen, organisaties)
  • Neurowetenschap en veranderen: Leiderschapsontwikkeling bij verandering en de ontwikkeling van medewerkers
  • Neurowetenschap en digitale techniek, blended leren ontwerpen zodat er beter onthouden kan worden
  • Neurowetenschap en pubers

Resultaat
Het resultaat van de bijdrage van Ria van Dinteren is dat nieuwe inzichten gekoppeld kunnen worden aan de praktijk van alledag. Je krijgt inspiratie om dingen anders te gaan doen. Kennis over het brein levert bij medewerkers en leidinggevenden inzicht in hoe het brein werkt en wat er nodig is om te leen en/of te veranderen.

Persoonlijke achtergrond Ria van Dinteren:

Ria begon haar carrière als juf en vervolgens is zij bedrijfseconomie en onderwijskunde gaan studeren. Een aantal jaren heeft Ria het onderwijs gewerkt voordat zij zich stortte in het bedrijfsleven. Toen Ria in 2005 in aanraking kwam met neurowetenschappen, heeft ze zich in heeft vastgebeten in dit onderwerp. Het verklaarde voor haar veel van de praktische ervaring waarvan ze al wist dat dit werkte. Nu was daar ook de onderbouwing van de neurowetenschap!

Door haar achtergrond en het werken met ‘lastige’ doelgroepen, van randgroepjongeren tot technische heren op leeftijd, was Ria er van overtuigd dat iedereen wel kan leren maar ergens de motivatie kwijt raakt. De neurowetenschap heeft Ria’s ogen doen openen dat er nog veel meer onbenut is om mensen beter te laten werken en functioneren. Ze wekt in een internationale setting bij de ATD organisatie (Amerika) met als gevolg dat ze wereldwijd op de hoogte is van toepassingen van neurowetenschap. Ria heeft haar gedachtegoed vastgelegd in een aantal boeken waarin de thema’s, leren, leiderschap, verandering en organisatieontwikkeling centraal staan.

Interesse in een lezing van Ria van Dinteren of heb je een vraag?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Peter Steenkamer Waternet

"Ik heb de afgelopen jaren Ria van Dinteren ingezet bij het opzetten, ontwikkelen en uitvoeren van ontwikkelprogramma's. Ria is iemand die zeer deskundig is op het gebied van leren & ontwikkelen. Ze is niet alleen specialist op het gebied van breinkennis, maar heeft daarnaast parate kennis op allerlei terreinen zoals; leiderschapsontwikkeling, ontwikkeling van adviseurs en bedrijfskunde. Ik ken Ria als iemand die luistert naar wat de (ontwikkel)vraag is, met je meedenkt, je helpt en je inspireert met ideeën en mogelijkheden. Ria is supersnel, oplossingsgericht, flexibel en levert altijd kwaliteit. Daarnaast heeft ze een heerlijk gevoel voor humor en kan op een prettige manier relativeren. Kortom: Ria is een vakvrouw waar ik heel graag mee samenwerk en die ik iedereen kan aanbevelen,"

Mediq

"Ria van Dinteren is al jaren onze vaste spreker tijdens de Medeco College leerevents. Jaarlijks organiseren wij voor onze klanten ( opleidingsadviseurs en coördinatoren in de zorg) een marketingevenement om de diensten van Medeco College onder de aandacht te brengen, maar in een vorm die aanspreekt en niet te commercieel is. Ria begrijpt deze combinatie volkomen en heeft middels diverse workshops Breinkennis, onze diensten verbonden met algemene kennis over het brein. Kortom, een professional die we graag benaderen voor een vervolgsessie! Marlene Wolf HRD manager"

Beschikbaarheid en informatie

Ria van Dinteren

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid