Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Bewaar als favoriet

Cathy van Beek

Cathy van Beek is 20 jaar zorginhoudelijk bestuurder geweest bij Sint Maartenskliniek en het Radboudumc. Als Kwartiermaker Duurzame Zorg vanuit het Ministerie van VWS maakt Cathy zich hard voor meer duurzaamheid in de zorg en een gezonde leef- en werkomgeving.

Bewaar als favoriet
Ja, ik wil een vrijblijvende aanvraag doen

Of bekijk een video

Cathy van Beek

Cathy van Beek heeft ruim 40 jaar ervaring in diverse functies in de zorg. Zo is ze 20 jaar zorginhoudelijk bestuurder geweest bij Sint Maartenskliniek, de NZa en het Radboudumc. Nu zet Cathy zich in voor meer duurzaamheid in de zorg.

Het is de missie van Cathy van Beek om een gezonde én eerlijke (micro)maatschappij te bevorderen. Ze biedt hiervoor de benodigde inspiratie en aanknopingspunten, zodat er in de benodigde duurzame dialoog een onstuitbare beweging en dus impact kan ontstaan. Kernbegrippen hierbij vormen gezonde leef- cq werkomgeving en verduurzaming van bedrijven en netwerken.

Thema’s lezingen Cathy van Beek

Cathy van Beek: “Klimaatverandering heeft een grote invloed op de gezondheid van mensen. Duurzame zorg levert op dat de patiënt sneller beter wordt, zorgverleners een betere werkomgeving krijgen én dat de zorg minder uitstoot. En dat willen we samen voor elkaar gaan krijgen.

 • Gezond en wel; werken=leven
 • Duurzaamheid: van agenderen naar naar verankeren; hoe doen we dat samen?
 • Hoe komt mijn afdeling, organisatie weer in beweging?#stuckinthemiddle
 • Data-driven duurzaamheid; kans of kat in de zak?
 • Hoe betrek ik mijn interne en externe stakeholders als partners?
 • Hoe bereiken we het antwoord op de vraag; Waartoe (in plaats van Waarnaartoe)

Wat ze doet gaat gepaard met passie voor preventie, de patiënt en de planeet en dat vanuit de grondgedachte dat participatie en partnership nodig zijn voor echte impact. Ze is Rotterdammer en ontwapenend naïef weet ze moeilijke, zware issues opgewekt aan te kaarten.

Achtergrond Cathy van Beek

Als verpleegkundige, veranderkundige en bestuurskundige is Cathy een voorbeeld van een T-shape person (generaliserend specialist). Ze werkte 40 jaar in de zorg, het onderwijs en de laatste 20 jaar als bestuurder in de zorg. Haar laatste functies waren respectievelijk bestuurder van de Sint Maartenskliniek, vice voorzitter van de Nederlandse Zorgautoriteit en de laatste 6 jaar als bestuurder Patiëntenzorg & Duurzaamheid van het Radboudumc.

Op dit moment werkt ze zelfstandig, wat al die jaren al een droom was. Ze vervult bij het Ministerie van VWS de rol van Kwartiermaker de Green Deal Duurzame Zorg en ze is daarnaast onafhankelijk voorzitter van AkwaGGZ (Kwaliteitsinstituut voor GGZ).

Ze vervult bovendien een drietal toezichtfuncties;

 • voorzitter Raad van Toezicht bij Kennisnet
 • voorzitter bij Extra ZorgSamen, opvolger van Extra Handen voor de zorg COVID-19
 •  intern toezichthouder bij de Hersenstichting

Ze kwam in 2017 binnen op plaats 45 van de Top 100 Duurzame denkers en doeners van de Trouw. Daarnaast is ze ambassadeur duurzame zorg van MVO Nederland. Het maandblad Opzij nam Cathy van Beek jaren achtereen op in de Top 10 machtigste vrouwen in de Gezondheidszorg.

Cathy van Beek inhuren als spreker of dagvoorzitter?

Cathy gaat sprankelend voorwaarts. Al jaren vervult ze met liefde en plezier de rol van spreker, dagvoorzitter (in 2014 genomineerd als dagvoorzitter van het jaar) en begeleider van de eerste fase van transitiebewegingen.

Neem dan geheel vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder en brengen je snel in contact met Cathy van Beek.

Bewaar als favoriet

Meer video’s

Schrijf een recensieBeschikbaarheid en informatie Cathy van Beek

 • 8,9 op basis van +620 reviews
 • Vrijblijvende offerte binnen 1 werkdag
 • Corona annulering = kosteloos verzetten
 • Snel direct contact met deze spreker