Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Ben Tomesen
Bewaar als favoriet

Ben Tomesen

Ben Tomesen laat je als organisatie of als individu nadenken over de 3 belangrijkste elementen om écht door te ontwikkelen:
– Heb ik zicht op de kwaliteiten van mezelf en mijn teamgenoten op de reis van de verandering?
– Heb ik een stijl van duwen en trekken of weet ik mensen te verleiden om mee te gaan?
– Heb ik nog de ontwapenende nieuwsgierigheid van een kind om die 5 % nieuw te zien die we nodig hebben?
Dit geeft nieuwe inzichten, inspiratie en prikkels om ‘wishing’ om te zetten in ‘wanting’: de reis van de verandering kan nu écht beginnen!

Philip de Ridder (voormalig algemeen directeur Heineken Nederland)

" ‘Gedurende een kwarteeuw heeft Ben met mij diverse organisatieontwikkelings- processen succesvol begeleid. Met een enorm brok energie, vakmanschap betrokkenheid en dynamiek heeft hij het beste in mensen losgemaakt en laten ervaren, dat ze meestal meer (aan)kunnen, dan ze zelf denken. Vertrouwen en integriteit zijn belangrijke kenmerken voor Ben. De spiegel die hij mij voorhield maakte mij bewust van het effect van mijn leiderschap.’ "

Ben Tomesen

Ben Tomesen is al 40 jaar werkzaam als change-consultant bij zijn bedrijf Chance b.v. Dit adviesbureau is gespecialiseerd in organisatieadvies, leiderschapsontwikkeling en Executive Coaching. Daarnaast is hij auteur van het boek ‘Jij bent geen man, jij hebt geen baard. De Reis van de Verandering’

Vanuit zijn sociologische achtergrond betrekt Ben graag de maatschappelijke context bij verandermanagement-vraagstukken, heeft oog voor de systemen waarin mensen moeten functioneren en weet met psychologisch inzicht tot individuen door te dringen.

Ben Tomesen verbindt zijn jarenlange ervaring met Change Management met de avontuurlijke reizen die hij in meer dan 80 landen heeft gemaakt. Met dezelfde flair en verbeeldingskracht waarmee hij gereisd heeft, neemt hij je mee op jouw eigen reis van de verandering. Nieuwe energie, uit je comfortzone, dát is het doel van Ben met zijn keynote speech. Inzicht in je eigen belemmeringen en angsten, maar ook in je mogelijkheden.

Dit geeft nieuwe inzichten, inspiratie en prikkels om ‘wishing’ om te zetten in  ‘wanting’: de reis van de verandering kan nu écht beginnen!

Onderwerpen in de keynote van Ben Tomesen

  • De Reis van de Verandering
  • Uit je comfortzone: durf, veerkracht en flexibiliteit
  • Het delen van beelden en percepties bij de komende reis van verandering kan hebben
  • Zicht op je reisgenoten
  • Zicht op je eigen mogelijkheden en begrenzingen

Achtergrond

Tomesen studeerde af in de Sociale- en Culturele Wetenschappen aan de Rijksuniversiteit van Utrecht met als specialisatie Sociologie en Sociale Psychologie. Hierna volgde hij een 3-jarige postdoctorale opleiding in Gestaltpsychologie aan het Nederlands Gestalt Instituut.

Sinds 2005 is Ben geaccrediteerd voor Insights Discovery en Deeper Discovery. Hij is lid en facilitator bij de Foundation for Natural Leadership. De beste leerschool van allemaal waren toch wel de avontuurlijke reizen door 80 landen in Europa, Afrika, Noord- en Zuid Amerika, Azië en Australië.

Geïnteresseerd in een lezing van Ben Tomesen?

Ben Tomesen is oorspronkelijk, uitdagend en zorgt voor aansluiting en verbinding. Hij zoekt altijd naar de relatie tussen gewenste organisatiedoelen en wat deze betekenen voor het team en jou als individu.

Wil je meer weten over de mogelijkheden of een offerte ontvangen? Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of bel ons op 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Van Oers United / Stefan Boskamp

"Ik leerde Ben kennen toen ik beginnend HR professional was bij Heineken, nu ruim 30 jaar geleden. Ik werd meteen gegrepen door zijn energie, originaliteit en professionaliteit. Het begin van een hele lange relatie: van Bilderberg Hotels & Restaurant, CSM Zoetwaren tot het Japanse Astellas Pharma. Ook nu binnen Van Oers United ondersteunt Ben mijn organisatie en mij op geheel eigen wijze: to-the-point, pragmatisch en vooral ook resultaatgericht. Stefan Boskamp HR Director Van Oers United "

Peter van der Velden - Oud-Burgemeester en voorzitter Vewin

" Als oud-Burgemeester van Breda heb ik samen met het college mogen werken met Ben Tomesen. Met zijn grote ervaring als organisatiedeskundige wist hij ons allemaal krachtig te motiveren en inspireren. Zijn houding en werkwijze kenmerken zich door stevigheid, openheid en zijn aanpak dwingt je om naar jezelf te kijken. En dat alles gelardeerd met, wanneer nodig, enige humor. Zijn werkmethode maakt het mogelijk om als team beter met elkaar samen te werken en heldere doelen te formuleren. "

Hester Veltman-Kamp - Wethouder van Ede

" Ben brengt je op een heel toegankelijke manier naar de diepere drijfveren van jezelf en je medewerkers. Een traject met Ben is leerzaam en uitdagend. Spitsvondig weet Ben tastbare verbindingen binnen een team bloot te leggen, waar je enorm je voordeel mee kan doen in de dagelijkse praktijk. De humor en rake opmerkingen maken het ook nog eens ontzettend leuk! "

Koen Schuiling - Bugemeester Groningen

" De bijeenkomsten met Ben builden het team, zijn confronterend, uitdagend en ook individueel verrijkend. Wij grijpen er nog vak op terug. De insights Discovery profielen zijn van blijvende waarde. En gelukkig kun je met Ben nog lachen ook! Niet in de plaats om jezelf trouwens.... "

Beschikbaarheid en informatie

Ben Tomesen

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid