Nieuw leiderschap, zelforganisatie, zelfsturing en slimmer (samen)werken op basis van gedeelde waarden? Als ervaringsdeskundige kan Alexander Berkhoff als geen ander smeuïg vertellen over hoe het nou écht werkt in de praktijk.

Alexander Berkhoff – Vitaal organiseren op basis van gedeelde waarden
Alexander Berkhoff is een veelgevraagd spreker die makkelijk over zijn ervaringen vertelt. Zijn inspiratiesessies beginnen als zoveel andere spreekbeurten: deelnemers zitten in een comfortabele luisterstand, maar na 5 á 6 minuten verandert er steevast iets in de zaal. Deelnemers raken geboeid, beginnen na te denken maar kunnen hetgeen zij horen (nog) niet plaatsen.

Hoezo geen managers? Die zijn toch nodig? Hoezo bepaalt iedereen zijn eigen salaris? Dan ga je toch failliet? Hoezo werken vanuit talenten in plaats van functies? Dan wordt het toch chaos? En vanaf dat moment ontstaat er een fascinerend tweegesprek van Alexander met de zaal, waarbij de deelnemers op het puntje van hun stoel gaan zitten.

Alexander spreekt uit ervaring, heeft one-liners, zoals “De Wet van Behoud van Gedoe” en geeft veel concrete voorbeelden. Door zijn authenticiteit gaan deelnemers als vanzelf de eigen overtuigingen met betrekking tot de manier waarop hun eigen organisatie functioneert ter discussie stellen. Hij vertelt zo realistisch mogelijk en geeft bijvoorbeeld een eerlijk inkijkje in de keuken van Finext, één van de meest extreme voorbeelden van zelfsturing in Nederland. Inspiratie voorzien van de do’s en don’ts en dilemma’s waar je als leider of medewerker voor komt te staan. En natuurlijk praktische handvatten om er zelf mee aan de slag te gaan. Kortom, de mythe voorbij.

Inspiratiebijeenkomsten, workshops en hele dagprogramma’s
Regelmatig combineert Alexander zijn inspiratiesessies met workshops of zelfs hele dagprogramma’s waarin deelnemers met elkaar in gesprek gaan. Hij werkt met groepen van 10 tot 100 deelnemers. Interactief en superleuk. Deelnemers verkennen dan met elkaar thema’s die uit de inspiratiesessie zijn voortgekomen en die bij hen zijn blijven resoneren. Zo maken zij de vertaalslag van hetgeen ze gehoord hebben naar hun eigen praktijk.

Over Alexander Berkhoff
Alexander is zelfstandig ondernemer en organisatieadviseur. Hij heeft een uitgebreide ervaring in het coachen van groepen mensen in profit en non-profit organisaties naar waardengedreven vormen van organiseren. Voordat hij als zelfstandig organisatieadviseur aan de slag ging heeft hij meer dan 10 jaar gewerkt bij Finext, het oudste en meest doorgeëvalueerde voorbeeld van de Semco stijl van organiseren in Nederland. Een bedrijf zonder directeuren of managers en waar iedereen zijn eigen salaris bepaalt.

Finext is hiermee nog steeds regelmatig in de media terug te vinden en is trotse naamgever van de Finext Nieuw Organiseren prijs. Een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de meest innovatie organisatie van dat moment. Alexander is als associate partner nog steeds aan Finext verbonden.

Alexander Berkhoff boeken voor een inspirerende lezing of workshop?
Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22.

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field

Alexander Berkhoff SKU UPC Model

“Alexander heeft eengeheel eigen stijl van spreken ontwikkeld. Een stijl gebaseerd op oprechte wederzijdseverbazing en ontdekking. Want waar dee

Oct 05, 2017 by Anonymous
Bedrijfsnaam: Deelnemer sessie Alexander Berkhoff 

“Alexander heeft een
geheel eigen stijl van spreken ontwikkeld. Een stijl gebaseerd op oprechte wederzijdse
verbazing en ontdekking. Want waar deelnemers proberen te begrijpen hoe een organisatie
kan overleven zonder managers, probeert Alexander juist de deelnemers te begrijpen die
oprecht geloven dat een organisatie alleen maar kan overleven als er bijvoorbeeld
functiebeschrijvingen zijn. Dit leverde veel hilarische momenten op, op het raakvlak van oude
en nieuwe organisatieparadigma’s, kortom erg tevreden!"


5.0 5.0 1 1 “Alexander heeft eengeheel eigen stijl van spreken ontwikkeld. Een stijl gebaseerd op oprechte wederzijdseverbazing en ontdekking. Want waar deelnemers proberen te begrijpen Alexander Berkhoff