Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Evert Bleijenberg
Bewaar als favoriet

Evert Bleijenberg

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro

In de natuur bestaan zelforganiserende collectieven al miljoenen jaren: zwermen. Deze zwermen bieden vele inzichten om toekomstbestendige en adaptieve organisaties in te richten. Evert biedt met zijn heldere model ‘The SWARM Solution’ de benodigde handvatten.

Evert Bleijenberg

Onze maatschappij verandert met een ongelooflijke snelheid. Helaas hebben velen van ons grote moeite om dit bij te houden, waardoor een zogenaamde aanpassingskloof ontstaat. Veel hiervan is te wijten aan de manier waarop wij geconditioneerd zijn te denken over, ons te gedragen in, en structuur te geven aan, onze organisaties.

Om de kansen van de toekomst te benutten moeten organisaties hun aanpassingsvermogen significant verbeteren. De succesvolle organisaties van de toekomst zijn niet ‘built-to-last’, maar ‘built-to-adapt’. Ze gebruiken een organisatiemodel wat afstapt van vaste en formele structuur, hiërarchie en controle en hebben de vorm van een intelligent zelforganiserend netwerk. Hierover gaat de lezing van Evert Bleijenberg.

Lezing: Word met SWARM Solution een toekomstbestendige organisatie

Zelforganiserende collectieven faciliteren een gedrag dat voortdurend elk vereist gedrag creëert, voor elke specifieke gebeurtenis, in elke specifieke omgeving en op elk specifiek tijdstip. In de natuur bestaan dergelijke zelforganiserende collectieven al miljoenen jaren: zwermen. In deze lezing bespreekt Evert Bleijenberg de volgende vraagstukken:

  • Wat zijn de principes van zwermintelligentie? En hoe maken we daar gebruik van?
  • Hoe kunnen we deze combineren met menselijk organisatiegedrag?
  • En welke stappen moeten we nemen om ze te creëren?
  • Hoe kan je met Digital AI technologie SWARM Organisation mogelijk maken?

Maar alles begint met het veranderen van onze mindset. Niet voor niets is “What we believe to be possible, defines what we are capable of creating” een geliefde uitspraak van Evert Bleijenberg.

Achtergrond Evert Bleijenberg en the SWARM Solution

Werkervaring
Evert heeft een Master in Business Administration van de Rijksuniversiteit Groningen en de Wharton University of Pennsylvania. Hij heeft circa 20 jaar gewerkt in senior management van internationale Telecom en IT-ondernemingen zoals France Telecom, Intelsat, KPN en Global Metro Networks. Hij is één van de mensen die aan de wieg stond van de bouw van het internet.

Later startte hij een management-consultancy bedrijf waarmee hij middelgrote technologie & innovatie organisaties ondersteunde. Zijn professionele leven draait om het nadenken over strategie, organisatie, technologie, innovatie en duurzaamheid.

Onderwater wild-life cameraman
In 2001 besloot Evert zijn managementactiviteiten te reduceren en zijn passie te volgen. Hij werd professioneel onderwater wild-life cameraman. Hij reisde de wereld af van Micronesië tot de Galapagos en participeerde in een aantal documentaires over de staat van onze oceanen. Tijdens één van deze reizen (her)ontdekte hij het fenomeen van natuurlijke zelforganiserende systemen: zwermen. En bijna onmiddellijk zag hij de voordelen die dit gedrag zou kunnen hebben in menselijke organisaties.

Evert identificeerde een unieke set van principes die dit gedrag faciliteert en combineerde deze in een innovatief model voor het creëren van toekomstbestendige organisaties: the SWARM Solution. In 2020 publiceerde hij zijn boek SWARM Organisation.

Evert Bleijenberg boeken als spreker voor jouw event?

“Snelle aanpassing is het nieuwe concurrentievoordeel”. – Ben je geïnteresseerd in het verhaal van Evert en wil je een offerte van ons ontvangen? Of heb je een vraag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of bel ons op 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Evert Bleijenberg

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid