Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Jacques Pijl
Bewaar als favoriet

Jacques Pijl

Tariefindicatie: 3000 - 4000 Euro, Boven 4000 Euro

Jacques Pijl werkt al ruim 20 jaar intensief samen met bestuurders en teams van toonaangevende organisaties om kritische vraagstukken rondom strategie-executie en innovatie op te lossen.

Bol.com

"‘Een inspirerende en nuchtere uiteenzetting hoe nieuwe organisaties en businessmodellen zorgen dat ze de groei kunnen absorberen en blijven vernieuwen en innoveren.’ Agnes Keune, Lead Business Developer"

Jacques Pijl

Jacques Pijl is thoughtleader en veelgevraagd (inter)nationaal spreker over strategie-executie en innovatie. Hij is bovendien auteur van de evergreen en het prijswinnende boek ‘Strategie = Executie‘. Hij neemt jullie mee in de belangrijkste succesfactoren van moderne strategie-executie en innovatie. Want een goede strategie opstellen is één ding, maar een strategie succesvol uitvoeren is hele andere koek. Je krijgt een groot aantal handvatten om de executie van jouw strategie met succes aan te pakken.

Hij wordt veelvuldig gevraagd door bestuurders en managementteams om zijn ervaring en visie over strategie-executie te delen. Altijd toegesneden op de specifieke situatie.

Thema’s lezing door Jacques Pijl

Ontdek je hoe je als organisatie sneller kan verbeteren, vernieuwen en innoveren. Met veel interactie en vooral praktische handvatten kan Jacques de volgende vragen behandelen:

  • Wat zijn de worstelingen en dilemma’s in strategie-implementatie? En wat kost falen?
  • Wat is het verschil tussen Verbeteren, Vernieuwen en (Digitaal-) Verstoren?
  • Portfolio: Welke initiatieven gaan we echt voor? Hoe kan het zoveel mogelijk in en door de lijn?
  • Oud versus Nieuw: Hoe organiseer je dat naast elkaar?
  • Wat maakt of kraakt een goede strategie? Wat is de executiecapaciteit van uw organisatie?
  • Activering van strategie: Wie gaat er persoonlijk echt voor?
  • Hoe ziet een ‘must have’ initiatief eruit? Waar zit de doorbraak en waar de excellentie?!
  • Hoe gaan we het initiatief realiseren? Doen we dit inhoudelijk, veranderkundig, projectmatig in de lijn?

Over Jacques Pijl

Jacques werkt al ruim twintig jaar intensief samen met bestuurders en teams van toonaangevende organisaties om kritische vraagstukken rondom strategie-executie en innovatie op te lossen. Ook begeleidt hij grootschalige transformaties en chirurgische interventies in de private en de (semi-)publieke sector. Jacques is directeur van adviesbureau Turner. En ook zijn boek: Never Waste a Good Crisis stond maandenlang in de Managementboek top 10. Dit boek is door FD uitgeroepen als het favoriete boek van ceo’s van innovatieve organisaties.

Auteur van het prijswinnende boek Strategie = Executie
Daarnaast schreef hij de bestsellers ‘Het nieuwe normaal’ en ‘Strategie = Executie’. Het laatstgenoemde boek stond op de shortlist voor Managementboek van het jaar 2017. Voor dit boek dook hij in 76 casestudies, 60 interviews met topbestuurders en 300 bronnen.

De Engelstalige versie van Strategie = Executie heeft in de Verenigde Staten goud gewonnen in de prestigieuze Axiom Business Book verkiezing. Deze vooraanstaande internationale verkiezing wordt beschouwd als een van de belangrijkste voor Engelstalige managementboeken. Strategy = Execution mag zich nu als prijswinnaar scharen tussen zeer gevierde vorige boekwinnaars als Mintzberg, Harvard Business Press en Stanford Business Books.

Jacques Pijl boeken voor een lezing?

Willen jullie je strategie ook echt omzetten in daden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of bel ons op 072-750 7422. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Beoordelingen

De Raad van Bestuur van a.s.r.

"‘Strategie = Executie bevat veel heldere en direct toepasbare ideeën, ontleend aan praktische en bewezen voorbeelden.’ Karin Bergstein"

Unilever Food Solutions

"‘In een wereld die toenemend gekenmerkt wordt door meer VUCA (Volatility, Uncertainty, Complexity en Ambiquity) is een goede strategiebepaling samen met een purpose voor de organisatie belangrijk, doch succesvolle strategie-executie in combinatie met de juiste snelheid is doorslaggevend voor het succes! Het gaat immers niet om de powerpoints, maar om tijdig voorbereid te zijn op de nieuwe realiteit. De volgende verandering komt er per definitie alweer bijna aan, maakt Jacques Pijl duidelijk. Hij inspireert leiders en teams die voor grote veranderingen staan en deelt veel goede ideeën hoe meer focus te leggen op de succesvolle omzetting en executie van de veranderstrategie.’ Harry J.M. Brouwer, CEO"

Anoniem

"Directe handvatten om morgen de bakens te verzetten!"

Beschikbaarheid en informatie

Jacques Pijl

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid