Op zoek naar een duurzaamheidsexpert met een originele visie?

Wouter Swenneker
Bewaar als favoriet

Wouter Swenneker

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro

Wouter Swenneker is duurzaamheidsadviseur en managing partner bij Nature’s Right, dat zich richt op het verduurzamen van organisaties. Hij gelooft dat we uitdagingen kunnen oplossen met bewezen strategieën uit de natuur als bron van inspiratie.

Achmea

"Het was zeer inspirerend en zo mooi wat we van de natuur kunnen leren en toepassen in ons werk / bedrijf. Het geeft verrassende inzichten. Een aanrader!"

Wouter Swenneker

Hoe redt een haai levens in een ziekenhuis? Hoe zorgen termieten voor 35% energiebesparing in een gebouw? En hoe helpen bijen met het nemen van betere beslissingen in een organisatie? De antwoorden op deze vragen zijn allemaal voorbeelden van duurzame innovatie met inspiratie uit de natuur.

Er is 3,8 miljard aan evolutie waarin constant is geëxperimenteerd en geïnnoveerd. De database met bewezen strategieën uit de natuur is een eindeloze bron van inspiratie voor innovatie in het bedrijfsleven en andere organisaties. Leren van deze strategieën en dit toepassen in onze ontworpen wereld heet biomimicry.

Als biomimicry-expert en duurzaamheidsadviseur gebruikt Wouter Swenneker dit positieve verhaal al jaren voor interactieve inspiratiesessies. Zijn missie is dan ook om de wereld te helpen met duurzaam innoveren, met inspiratie van bewezen principes en technieken uit de natuur.

Mogelijke lezingen Wouter Swenneker

  • Biomimicry
  • Verduurzaming
  • De rol van marketing en communicatie in de transitie naar een groene – en sociale economie

Aan de hand van waanzinnige voorbeelden wordt duidelijk wat biomimicry is en hoe dit kan worden toegepast binnen iedere sector. Om de inspiratiesessie extra relevant te maken kan Wouter een aantal voorbeelden afstemmen op een gewenst onderwerp. Denk aan thema’s als samenwerking, groei of een specifieke sector. Wouter is ook inzetbaar als workshopleider.

Achtergrond Wouter Swenneker

Als oprichter van Nature’s Right heeft Wouter verschillende organisaties geholpen met verduurzamen en innoveren, met de natuur als kompas en inspiratie. Tevens is hij als biomimicry expert actief als onderzoeker bij de Avans Hogeschool. In deze onderzoeken wordt onder andere gekeken naar welke groeistrategieën uit de natuurlijke wereld kunnen helpen om groene en sociale organisaties sneller te laten groeien. Met deze ervaringen kan hij als geen ander een (digitale) zaal meenemen in zijn overtuiging dat biomimicry het meest fascinerende vakgebied op – en over de aarde is.

Interesse in Wouter Swenneker als spreker voor jouw event?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier. Of telefonisch via 072 – 750 7422, wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Wetransfer

"An excellent, curiosity-stoking and highly informative talk! This guest appearance has really elevated our B Corp month, and has already had an impact on our day-to-day."

Beschikbaarheid en informatie

Wouter Swenneker

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid