Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Volkert Engelsman
Bewaar als favoriet

Volkert Engelsman

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro

Volkert Engelsman is een Nederlandse ondernemer en pionier in de biologische landbouwsector. Hij richtte in 1990 het bedrijf Eosta op, Europa’s grootste distributeur van biologisch fruit. Volkert is een voorstander van biologische landbouw, duurzaamheid en eerlijke handel.

Volkert Engelsman

Volkert Engelsman is een veelvuldig gelauwerde ondernemer en pionier in de biologische landbouw- en voeding. Hij richtte in 1990 het bedrijf Eosta op, een distributeur van verse biologische en eerlijke groente en fruit, met een specialisatie in overzees fruit en Nederlandse kasgroente. Eosta is nu Europa’s marktleider biologisch fruit. Volkert stond bovendien aan de wieg van diverse andere duurzame bedrijven.

Engelsman staat bekend als een pleitbezorger voor gezonde voeding, duurzaamheid, eerlijke handel en True Cost Accounting, die de controverse niet schuwt. In 2017 bereikte hij de eerste plaats in de Duurzame 100 van het Dagblad Trouw. In 2018 won hij met Eosta de Koning Willem I Prijs voor Duurzaam Ondernemerschap.

Onderwerpen waar Volkert Engelsman over spreekt

  • Where ecology meets economy
  • Kapitaliseren op veranderende consumentenverwachtingen en duurzaamheid
  • Transitie van het oude naar het nieuwe normaal in voeding & landbouw
  • Ondernemerschap, leiderschap van morgen, waar een wil is, is een omweg
  • Hoe kan ik groen worden als ik rood sta?
  • Transparante handelsketens, van shareholder naar stakeholder governance
  • One health, social inclusion, organic food & agricuture
  • Future proofing Boards, Businesses, Brands
  • True Cost Accounting

Achtergrond Volkert Engelsman

De carrière van Volkert staat in het teken van het realiseren van duurzame winst. Niet in economische zin, maar gerelateerd aan waterkwaliteit, bodemkwaliteit, CO2 uitstoot en het welzijn en inkomen van telers. Na zijn studie bedrijfskunde (MSc) aan de Rijksuniversiteit Groningen werkte Volkert voor Cargill Inc USA. Hij richtte daarna Eosta op en won hiervoor de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap.

Volkert Engelsman is nu voorzitter van de Resilience Hub en Robin Food Coalition, uniting for impact, een voedseltransitienetwerk voor één-gezondheid, sociale inclusie en regeneratieve landbouw.

In 2016 lanceerde Volkert het initiatief True Cost of Food. Dit concept promoot het principe dat voedselprijzen de werkelijke kosten van voedsel moeten weerspiegelen, inclusief verborgen milieu- en sociale kosten en baten. Terwijl internationale beleidsmakers de belofte van volledige kostprijsberekening nog aan het ontdekken zijn, brengt Eosta True Cost naar de winkelvloer.

Daarnaast was Volkert medeoprichter van verschillende andere MVO-bedrijven zoals Soil & More Impact, Vitalis Organic Seeds, Ecos Del Agro Costa Rica, Florganic Europe, Biofresh Belgium, TOSC UK, Red Sea Organics Israël en inkoopbureaus in Zuid-Afrika, Argentinië en Peru.

Interesse in een lezing van Volkert Engelsman?

Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 74 22.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Volkert Engelsman

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid