Tim Jenniskens: “Talent is niets, zolang je het niet ontwikkelt”.
Als Olympische medaillewinnaar, oprichter van de bijzondere stichting Sport Helpt en het bedrijf Fanbased is Tim Jenniskens een echte verbinder van personen, teams en organisaties. Door zijn enorme positieve energie heeft hij tijdens zijn topsportcarrière nooit stilgezeten, maar zich ook op maatschappelijk gebied op bijzondere wijze ontwikkeld. Deze energie zet hij in als dagvoorzitter en spreker over verschillende maatschappelijke en sportieve thema’s.

Onderwerpen waar Tim Jenniskens over spreekt:
– Talentontwikkeling
– Vitaliteit
– Teamwork
– Feedback
– Cultuur

Tim Jenniskens als dagvoorzitter en spreker
Tim is in te zetten als dagvoorzitter die verschillende soorten bijeenkomsten, congressen en events met zijn positieve energie kan sturen. Daarnaast is Tim in te zetten als spreker over thema’s als talentontwikkeling, teamontwikkeling en cultuur, waarin hij zijn ervaringen combineert met kennis uit de wetenschap en psychologie.

Duo-lezing van Tim Jenniskens en Rogier Hofman
Tim Jenniskens en Rogier Hofman: Het bijzondere verhaal van twee Olympiërs die na de Olympische Spelen in 2012 enorme impact hebben gemaakt door op jonge leeftijd de succesvolle stichting Sport Helpt op te richten. Beide Olympiër, afgestudeerd, oprichters van stichting Sport Helpt en sinds enkele jaren ambitieuze ondernemers in het bedrijf Fanbased. Tim en Rogier hebben naast hun topsport nooit stilgezeten maar zich ook op maatschappelijk gebied op bijzondere wijze ontwikkeld.

Hun oprechte interesse in de medemens in combinatie met het gegeven overal kansen in te zien heeft geuit in het opzetten van de stichting van het bedrijf. Sport Helpt organiseert droomontmoetingen voor ernstig zieke kinderen in het ziekenhuis met een topsporter van zijn/haar favoriete sport. Al meer dan 280 Olympische topsporters helpen mee met de stichting. Het bedrijf Fanbased draagt bij aan individuele en teamontwikkeling met de topsportmetafoor als rode draad door de programma’s. Met hun unieke kijk op team ontwikkeling krijgen ze individuen en teams op een hele energieke en inspirerende manier in beweging.

Inzetbaarheid Tim Jenniskens en Rogier Hofman
Tim Jenniskens en Rogier Hofman zijn inzetbaar voor het geven van energierijke presentaties waarin zij hun bijzondere ervaringen vanuit de topsport en de stichting combineren met wetenschappelijke studies over onder andere impact maken, veerkracht, vitaliteit, feedback, talent ontwikkeling en teamwork door veelvuldig de interactie aan te gaan met het publiek. Daarnaast inzetbaar voor workshops vanuit hun bedrijf Fanbased. Deze workshops zijn gericht op individuele ontwikkeling en teamontwikkeling, met vernieuwende inzichten vanuit de topsport, wetenschap, psychologie en technologie.

‘Iedereen heeft de mogelijkheid om impact te maken met zijn of haar talent; daar hoef je geen oranje shirt of medaille voor te dragen. Het gaat erom wat je met een talent doet’.

Persoonlijke achtergrond Tim Jenniskens
Tim Jenniskens bereikte zijn hoogtepunt in zijn hockeycarrière tijdens de Olympische Spelen in 2012, waar hij een zilveren medaille won. Met Bloemendaal werd Tim driemaal landskampioen en won hij driemaal de Euro Hockey League. Tim is enorm ambitieus en met zijn enorme energie combineerde hij zijn topsportcarrière met een universitaire studie, het oprichten van een stichting en het starten van een bedrijf. Zo rondde hij een half jaar voor de Spelen zijn masterstudie Business Studies af aan de UvA, gericht op Leadership, Strategy en Human Resource Management.

Tim heeft samen met Rogier Hofman de stichting Sport Helpt (www.sporthelpt.nl) opgericht. Sport Helpt organiseert droomontmoetingen voor ernstig zieke kinderen in het ziekenhuis met een topsporter van zijn/haar favoriete sport. Al meer dan 300 (Olympische) topsporters helpen mee en de stichting realiseert ongeveer 100 droomontmoetingen per jaar.

In 2014 is Tim Jenniskens het bedrijf Fanbased (www.fanbased.nl) gestart. Fanbased helpt individuen en teams om topprestaties te leveren. De programma’s zijn ontwikkeld vanuit onze topsport en Defensie achtergrond, in combinatie met kennis uit de psychologie en wetenschap. In 2016 richtten ze met het bedrijf de Fanbased Foundation op om topsporters te helpen in hun stap naar een maatschappelijke carrière.

Tim Jenniskens boeken als dagvoorzitter, spreker, duo-lezing met Rogier Hofman of meer informatie over (interactieve) workshops?
Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier.

Tariefindicatie: 1250 - 2000 Euro

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field

Gerelateerde sprekers

 • Marc van de Kuilen

  Marc van de Kuilen, van militair naar Paralympiër. Marc deelt zijn bijzondere levensverhaal op inspirerende wijze. Hij spreekt over verschillende onderwerpen als omgaan met tegenslagen, zijn unieke ervaringen en kennis op het gebied van teamwork, en zijn visie op vitaliteit en geluk.

   

 • Rogier Hofman

  Rogier Hofman deelt zijn kennis over verschillende thema’s binnen teamwork, veerkracht en positieve energie. Volgens Rogier heeft iedereen de mogelijkheid om impact te maken, daar heb je geen oranje shirt of medaille voor nodig. Het inspirerende verhaal gaat over zijn ervaringen in de topsport en de stichting, onderbouwd door wetenschappelijke theorieën.

   

 • Teun de Nooijer

  Teun de Nooijer is inzetbaar voor het geven van presentaties over waarin hij zijn unieke ervaring en fantastische anekdotes combineert met wetenschappelijke studies. Teun spreekt over verschillende onderwerpen als vitaliteit, omgaan met tegenslagen, teamwork, talent ontwikkeling en duurzaam presteren.

   

 • Maarten van der Weijden

  Maarten van der Weijden geeft presentaties aan bedrijven en ondernemers, maar ook opleidings- en zorginstanties, om beter te worden. Onderwerpen als ambitie, omgaan met tegenslagen, doorzettingsvermogen en succesvol samenwerken komen aan bod. Mede door zijn carrière bij Unilever als manager weet Maarten de link tussen topsport en bedrijfsleven te leggen.