Raoul Janssen
Bewaar als favoriet

Raoul Janssen

Tariefindicatie: 950 - 1250 Euro

De focus waar Raoul over spreekt ligt als basis op PTSS. Raoul houdt zich bezig met het vergroten van de bewustwording en acceptatie van PTSS door middel van het delen van zijn eigen persoonlijke ervaringen. 

Raoul Janssen

Raoul Janssen is een militair met meerdere uitzendingen op zijn naam en momenteel 35 jaar in dienst bij De Koninklijke Marechaussee. Hij spreekt met zijn jarenlange ervaringen over zijn persoonlijke verhalen. De focus waar Raoul over spreekt ligt als basis op PTSS. Raoul houdt zich bezig met het vergroten van de bewustwording en acceptatie van PTSS door middel van het delen van zijn eigen persoonlijke ervaringen. Zo was hij te gast bij het KRO-programma Recht uit het hart om zijn persoonlijke verhaal over PTSS te delen.

Onderwerpen waar Raoul over spreekt

Raoul gaat geen enkele vraag uit de weg over PTSS en staat open voor elke vorm van kritiek. Ook voelt hij lotgenoten aan door zijn eigen ervaringen. Hij draagt bij door personen met PTSS anders te laten benaderen, zonder vooroordeel, en eventuele getraumatiseerde personen de keuze te laten durven maken voor het delen van hun verhaal.

Hij behandelt omtrent PTSS de volgende thema’s:

  • Oorzaken
  • Symptomen
  • Signalen
  • Dagelijkse ervaringen
  • Do’s en don’ts
  • Mens en maatschappij
  • Gezondheidszorg en Zorg

Over Raoul Janssen

Na de afronding van zijn mavo kiest Raoul direct voor De Koninklijke Marechaussee. In 1993 gaat Raoul voor de 2e keer op uitzending naar voormalig Joegoslavië. Deze laatste uitzending maakt diepe indruk zo blijkt achteraf. Het moment dat later het keerpunt in zijn leven bleek te zijn, breekt aan wanneer hij met enkele collega’s naar een tehuis moet waarin tientallen zwaar lichamelijk en geestelijk gehandicapte kinderen aan hun lot zijn overgelaten.

In 2008 wordt definitief de diagnose PTSS, oftewel PostTraumatische Stress Stoornis gesteld. Na de diagnose volgt er een zware periode. Raoul besluit zijn verhaal op te schrijven en een eigen boek uit te brengen om aandacht te vragen voor het onderwerp. Sindsdien geeft hij met regelmaat lezingen om meer bewustwording rondom PTSS te realiseren. Raoul Janssen kreeg in 2011 een Draaginsigne Gewonden uitgereikt. Voor Janssen vormt deze uitreiking een afronding van een twee jaar durende herstelperiode van een PostTraumatische Stress Stoornis.

Raoul is actief lid van het veteranen search team als zoeker en veteranenvrijwilliger, maar ook van het educatieprogramma ‘Veteraan in de klas’ van het veteraneninstituut.

Interesse in een lezing van Raoul Janssen?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier. Of telefonisch via 072 – 750 7422. We helpen je graag verder!

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Raoul Janssen

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid