Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Bewaar als favoriet

Peter van Lonkhuyzen

Tariefindicatie: 1250 - 2000 Euro

Eén van de grootste uitdagingen voor organisaties van het moment: transparanter worden. Peter van Lonkhuyzen spreekt over transparantie en georganiseerde tegenspraak. In lezingen en workshops laat Peter de toehoorders kennismaken met de psychologie achter transparantie. Veel boeiende verhalen zijn te vertellen over het controversiële onderwerp tegenspraak.

Bewaar als favoriet
Ja, ik wil een vrijblijvende aanvraag doen

Peter van Lonkhuyzen: Tegenspraak, transparantie en een open organisatie
Een van de grootste uitdagingen voor organisaties van het moment: transparanter worden. Peter van Lonkhuyzen spreekt over transparantie en georganiseerde tegenspraak.

In steeds meer sectoren staan bedrijven en instellingen voor de uitdaging om transparanter te worden. De snel veranderende omgeving waarin ze hun werk doen, maakt dat intern overleg sneller en effectiever moet kunnen plaatsvinden. Bovendien vragen toezichthouders en risicomanagers om meer openheid. Een groeiend aantal bedrijven onderzoekt de mogelijkheden van nieuwe organisatievormen zoals zelfsturing, de lerende organisatie en agile. Maar om dat soort vernieuwing kans van slagen te geven, is transparantie nodig. Daar moet het bedrijf mee leren omgaan.

Inmiddels zijn in uiteenlopende organisaties zoals in luchtvaartmaatschappijen, bij de politie, in ziekenhuizen en in ICT-bedrijven waardevolle ervaringen opgedaan met grotere transparantie en georganiseerde tegenspraak. Het resultaat is vaak een cultuur waarin beter wordt samengewerkt en minder fouten worden gemaakt. De betrokkenheid verbetert en de teams zijn effectiever. Maar zo’n cultuurverandering kan weerbarstig zijn. Onbewust laten managers en professionals gedrag zien waarmee ze de uitwisseling van kennis en informatie in de weg staan. Het kan lastig en confronterend zijn om te worden tegengesproken. Door onze weerstanden te herkennen, kunnen we leren ze te overwinnen.

In lezingen en workshops laat Peter van Lonkhuyzen de toehoorders kennismaken met de psychologie achter transparantie. Hij vertelt over best practices en geeft tips. Veel boeiende en zelfs vermakelijke verhalen zijn te vertellen over het controversiële onderwerp tegenspraak. Uiteindelijk zullen álle organisaties transparanter moeten worden – zullen we daarom állemaal beter met tegenspraak moeten leren omgaan. Maar geen nood: als je het eenmaal onder de knie hebt, kan tegenspaak krijgen zelfs leuk zijn.

Peter van Lonkhuyzen is journalist. Hij schrijft voor tijdschriften en kranten over management, organisatie en innovatie. Hij publiceerde de boeken Tegenspraak, Hoe je beter wordt van dwarsliggers (Haystack, 2014), Taboe: macht, Waarom chefs in dictators en ondergeschikten in zombies veranderen (Scriptum, 2009). Onlangs verscheen het e-book Met Van Manen naar een open cultuur (Haystack, 2016).

Peter van Lonkhuyzen boeken voor een workshop of als spreker?
Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier.

Bewaar als favoriet

Schrijf een recensieBeschikbaarheid en informatie Peter van Lonkhuyzen

  • 8,9 op basis van +620 reviews
  • Vrijblijvende offerte binnen 1 werkdag
  • Corona annulering = kosteloos verzetten
  • Snel direct contact met deze spreker