Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Niko Roorda
Bewaar als favoriet

Niko Roorda

Niko Roorda wordt door velen beschouwd als een goeroe op het gebied van MVO en Duurzame ontwikkeling. Niko Roorda helpt hij organisaties een strategie te creëren in de richting van systeemintegratie van Duurzame ontwikkeling. Hij weet zijn publiek moeiteloos urenlang te boeien en te inspireren. 

Niko Roorda

Al sinds 1991 fulltime werkend aan duurzame ontwikkeling en MVO, wordt dr. Niko Roorda door velen beschouwd als een goeroe op het gebied van duurzame ontwikkeling en MVO.

Omniconomie

Niko bracht in 2021 zijn boek ‘Omniconomie: De Weg naar een Intrinsiek Duurzame Wereld’ uit. Dit boek laat zien hoe we vanuit vakgebieden zoals economie, politiek en ecologie een nieuwe wetenschap kunnen ontwikkelen: de ‘omniconomie’. Deze nieuwe wetenschap heeft een intrinsiek duurzame samenleving voor ogen, een wereld waarin duurzaamheid niet meer wordt ‘aangeplakt’, zoals nu, maar in de wortels is opgenomen. Deze uitgave is bedoeld voor iedereen die zich zorgen maakt over de toekomst en de huidige economische, financiële en politieke wantoestanden.

Tijdelijke aanbieding: Boek de lezing van Niko Roorda en ontvang voor iedere aanwezige een exemplaar van dit boek (t.w.v. € 29,50) gratis.

Alle mogelijke thema’s voor lezingen en workshops

Tijdens Roorda’s presentaties en workshops over MVO en duurzaamheid weet Niko Roorda zijn publiek moeiteloos urenlang te boeien en te inspireren. ‘Waarom zou uw bedrijf over 20 jaar nog bestaan?’ vraagt hij aan ondernemers in de zaal -en hij reflecteert vlijmscherp op hun antwoorden. Of, in gesprek met zijn toehoorders: ‘In wat voor wereld wil je eigenlijk leven?’

Soms indringend sprekend, soms haast fluisterend, confronteert hij zijn publiek met moeilijke ethische keuzen. Op andere momenten assisteert hij de aanwezigen met het vinden van een kansrijke ontwikkeling van hun organisatie: van losse beginstapjes naar een concrete strategie in de richting van Systeemintegratie van Duurzame ontwikkeling. Mogelijke thema’s:

 • Duurzaamheid of MVO: waar begin je?
  Voor bedrijven en organisaties met geen of weinig ervaring in die richting biedt Roorda een glasheldere introductie, die helpt om een aantal concrete eerste stappen te zetten.
 • Omniconomie: op weg naar een intrinsieke duurzame wereld
  Tijdens deze lezing pleit Niko voor een fundamentele nieuwe wetenschap genaamd Omniconomie, die ertoe kan leiden dat het wereldwijde economische systeem intrinsiek duurzaam wordt. Zo’n nieuwe wetenschap is hard nodig. In zijn lezing toont hij ditwetenschappelijk doch snoeihard aan.
 • Van duurzaam doen naar duurzaam zijn
  Voor ‘gevorderde’ bedrijven, zorg-, overheids- en onderwijsinstellingen en NGO’s is Roorda de gids op de weg naar het ontwikkelen van een duurzame identiteit en strategie, waarin duurzaam en maatschappelijk verantwoord opereren een vanzelfsprekendheid is.
 • MVO Motivatieanalyse
  Bedrijven ondernemen op maatschappelijk verantwoorde wijze om uiteenlopende redenen, variërend van lijfsbehoud of financiële winst tot klantenbinding of ideële motieven. Vaak is het een mix daarvan, wellicht ook in uw organisatie. Is die mix optimaal?
 • Toekomstgericht ondernemen
  Het door Roorda ontwikkelde strategiemodel TGO helpt bedrijven en andere organisaties om zich voor te bereiden op een scala aan mogelijke toekomstscanario’s, met aandacht voor duurzaamheid en MVO, innovatie, transparantie, financieel rendement en maatschappelijke waarde.
 • Onderwijs voor Duurzame Ontwikkeling
  De onderwijsvariant van TGO is AISHE, een assesment- en strategiemethode die in meer dan 20 landen is beproefd in universiteiten, hogescholen en mbo-instellingen, en die het onderwijs van miljoenen studenten en leerlingen heeft veranderd.
 • Duurzaam competente professionals
  Wat zijn dat; hoe word je het zelf? Roorda’s competentiemodel RESFIA+D maakt het glashelder, mede met behulp van tientallen praktijkverhalen.
 • Andere onderwerpen
  Klimaatverandering; duurzame productontwikkeling; van productverkoop naar dienstverlening; circulaire economie en kwaliteitsmanagement.

Over Niko Roorda

Dr. Niko Roorda studeerde theoretische fysica en wetenschapsfilosofie (MSc) en behaalde zijn doctorstitel in de sociale wetenschappen. Hij is een ervaren manager en een internationaal erkend duurzaamheidsexpert. Hij adviseerde honderden universiteiten, hogescholen en bedrijven op het gebied van duurzaam ondernemen en onderwijs. Zijn managementmethoden worden in meer dan vijfentwintig landen toegepast.

Roorda ontving de Nationale VROM-prijs voor Innovatie en Duurzame Ontwikkeling en werd in 2018 benoemd tot Duurzame Docent van het Jaar in het hoger onderwijs.

Roorda’s tien Nederlandse en Engelstalige boeken zijn door tienduizenden in en buiten Nederland bestudeerd. Zijn proefschrift – Roorda promoveerde in 2010 op het gebied van duurzaamheid, organisatieontwikkeling en hoger onderwijs – wordt nog steeds door velen gedownload en als bron gebruikt voor verdere studie.

Niko Roorda inhuren of boeken voor een lezing of workshop?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Niko Roorda

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid