Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Jean-Paul Close
Bewaar als favoriet

Jean-Paul Close

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro

Jean-Paul Close: grondlegger van Sustainocratie, de nieuwe waardegedreven democratie en transformatie economie en oprichter van de Stichting STIR, Stad van Morgen, AiREAS en SAFE, waarin duizenden mensen, instanties, overheden, ondernemingen en wetenschappers samenwerken aan lokale oplossingen binnen wereldwijd relevante uitdagingen.

Jean-Paul Close

Jean Paul Close spreekt over de grote omslag waarin de hele wereld maatschappij is verwikkeld. Dit heeft gevolgen voor alle instanties en de manier waarop we samenleven. Het zijn ook mensen en instanties die hierin het voortouw nemen. Close is daar één van. Na jaren van directiefuncties zag hij dat dit niet zo verder kon. Hij begon eind jaren 90 als executive coach met de introductie van “ondernemerschap in de 21ste eeuw”.

In 2009 richtte bij Stichting STIR op met het doel om al experimenterend te komen tot “de ideale duurzame maatschappij”. Als snel ontstond daaruit Sustainocratie, een real time participatie democratie, waar inwoners en instanties (overheden, bedrijven en kennisinstellingen) samen verantwoordelijkheid nemen voor bepaalde fundamentele kernwaarden voor het duurzame voortbestaan van de mens en natuur.

Deze vorm wordt in Brabant toegepast in concrete regionale waarden gedreven coöperaties zoals AiREAS (luchtkwaliteit, volksgezondheid en gebiedsdynamiek), FRE2SH (stadslandbouw en participatie), School of Talents & Wellness (participerend leren), enz.

In de loop der jaren zijn vele steden en landen op bezoek geweest om geïnspireerd te raken door de aanpak en dit toe te passen in hun thuisgebied. Close spreekt uit ervaring hoe moeilijk een transitie is voor instanties en onder welke voorwaarden dit succesvol kan gebeuren.

Thema’s

  • Maatschappij
  • Transformatie economie
  • Antropologie
  • Business
  • Spiritualiteit,
  • Ethiek
  • Duurzaamheid
  • Ondernemerschap 21ste eeuw

Talen: Nederlands, Spaans, Engels (vloeiend)

Achtergrond

Jean-Paul Close is geboren in Den Bosch en opgegroeid in Barcelona (Spanje). Hij studeerde wiskunde en computer science op York University (UK) en internationale bedrijfskunde op Nyenrode. Na 27 jaar bestuursfuncties in verschillende landen van de wereld keerde hij in 2001 terug naar Nederland. Door persoonlijke gebeurtenissen werd hij alleenstaande vader met de zorg over twee kinderen. Hij constateerde dat de maatschappij op een andere manier omging met verantwoordelijkheden dan hij en besloot er wat aan te gaan doen.

Close is oprichter van STIR en Sustainocracy, is internationaal onderscheiden voor zijn werk. De sustainocratische mindset en de bijbehorende 4 x WIN ondernemersinitiatieven, zoals AiREAS, FRE2SH of de STIR Academy en leergemeenschap, hebben waardering gekregen van over de hele wereld.

Interesse in een lezing van Jean-Paul Close?

Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via 072-750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Jean-Paul Close

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid