Jean-Paul Close: grondlegger van Sustainocratie
Jean-Paul Close: grondlegger van Sustainocratie, de nieuwe waardengedreven democratie en transformatie economie, het nieuwe ondernemen in de 21ste eeuw, initiatiefnemer en oprichter van de Stichting STIR, Stad van Morgen, AiREAS, SAFE, STIR Academy en FRE2SH, waarin duizenden mensen, instanties, overheden, ondernemingen en wetenschappers samenwerken aan lokale oplossingen binnen wereldwijd relevante uitdagingen. Door duurzaam vooruitstrevende menselijkheid en harmonisering met onze natuurlijke omgeving centraal te stellen ontstaan allerlei nieuwe inzichten, producten, werkwijzen, onderwijssystemen, regionale ontwikkelingen en relaties die uitvergroot worden in de hele wereld door de belangstelling die ontstaat.

Jean Paul Close spreekt over de grote omslag, de menselijke complexiteit en evolutie, spiritualiteit en ethiek in maatschappij en bedrijfsleven, het overbruggen van crisissituaties en de mogelijkheid om de meest complexe uitdagingen op positieve wijze het hoofd te bieden en laat dit zien door middel van praktische voorbeelden uit onze dagelijkse werkelijkheid.

Auteur: Handboek voor de (toekomstige) Marktleider (2005), Succesgids voor Ondernemers (2007), Geheimen van echte Welvaart (2009), Sustainocratie (2012)

Co-auteur: Spiritual dimension of Business Ethics and Sustainability Management (University of Budapest, 2014)

Thema’s: economie, antroposofie, business, spiritualiteit, ethiek, duurzaamheid, ondernemerschap, transformaties, bewustzijn, bewustwording, evolutie, samenhang, symbiose, leiderschap, samenwerking, cocreatie, sustainocratie, democratie, management, geld, waardesystemen, maatschappij

Talen: Nederlands, Spaans, Engels (vloeiend)

Achtergrond
Jean-Paul Close is geboren in Den Bosch en opgegroeid in Barcelona (Spanje). Hij studeerde wiskunde en computer science in York University (UK) en internationale bedrijfskunde op Nyenrode. Na 27 jaar bestuursfuncties in verschillende landen van de wereld keerde hij in 2001 terug naar Nederland. Door persoonlijke gebeurtenissen werd hij alleenstaande vader met de zorg over twee kinderen. Hij constateerde dat de maatschappij op een andere manier omging met verantwoordelijkheden dan hij en besloot er wat aan te gaan doen. Hij spreekt vloeiend Spaans en Engels naast Nederlands.

Persoonlijke missie Jean-Paul Close:  sustainocratie

NB: 80% van de inkomsten uit presentaties en spreekbeurten worden rechtstreeks geïnvesteerd in het Stad van Morgen ontwikkelfonds. Voor Close is geld slechts een middel, geen doel op zich.

Schrijf een recensie

Schrijf nu een recensie


Verstuur jouw review
* Verplicht veldBeschikbaarheid en informatie Jean-Paul Close

  • Selecteer spreker(s) of vul in bij aanvullende informatie.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.