Peter van der Wel
Zoekt u een spreker die al vele jaren een bewezen meerwaarde biedt? Bent u op zoek naar een inspirerende en onderhoudende spreker, die uw collega’s, uw directie, uw klanten of uw achterban kan vertellen (en laten zien) wat er de komende jaren allemaal op ons afkomt? Wilt u weten hoe u branche of bedrijf er over vijf jaar voor staat?

Een lezing van Peter van der Wel is behalve humoristisch en leerzaam ook een echte “wake up call”. Uitermate geschikt voor strategiebepaling, visieontwikkeling, klantbijeenkomsten of als start van een veranderingsproces. Enkele voorbeelden:

De toekomst is al begonnen
In een vooral visueel college van 55 minuten neemt Peter van der Wel u mee naar de nabije toekomst. Hij laat zien welke technische ontwikkelingen er op ons afkomen, wat dat mogelijkerwijs zal betekenen voor uw branche of organisatie en waarom dat zo zal zijn. Tot slot toont hij wat we nog meer mogen verwachten in de wat verdere toekomst. De toehoorders krijgen hiermee een (blijvende) nieuwe kijk op heden en toekomst.

“…. een inspirerend beeldverhaal”. “Geloofwaardig, betrokken, bijzonder!”
“…..heeft iedereen op het puntje van zijn stoel gekregen”.
“…..Zijn presentatie is entertainment met een boodschap of beter, het is een boodschap die bijzonder onderhoudend gebracht wordt.”
“…..kan goed inspelen op belevingen en onverwachte input vanuit een zaal met een zeer divers publiek”
“Het verhaal van Peter is een tijdreis. Een reis naar de werkelijke, nabije en verdere toekomstige tijd.”

NB: In overleg is ook een verkorte versie van deze presentatie mogelijk.

Naar een wereld van overvloed (en wat u daar aan kunt doen)
In een eveneens sterk visuele presentatie toont Peter dat wij snel op weg zijn naar een wereld van overvloed. Maar als mensheid staan we nu op een tweesprong: of we bereiken binnen enkele decennia inderdaad een wereld met wereldwijd voedsel, zorg, onderwijs, huisvesting etc. voor iedereen, of we storten binnen enkele decennia gezamenlijk in een periode van oorlog, ziekte, volksverhuizingen, terrorisme, milieurampen en andere crises. Door de globalisering bestaat er geen tussenweg meer. Dan volgt de vraag: wat kan ik daar aan doen? En hoe kan ik daar als bedrijf, of individu mijn voordeel mee doen? In deze presentatie geeft Peter duidelijke en soms verrassende antwoorden op deze vragen. Met 25 jaar aan ervaring als econoom, organisatieadviseur en futuroloog biedt dat u en de overige toehoorders verrassende, nieuwe en vooral bruikbare inzichten.

“…..is niet alleen een boeiende spreker, hij heeft ook echt iets te vertellen.”
” Een lezing waar nog lang over is en wordt nagepraat in onze organisatie”
” Mede door zijn presentatie merken we nu al op korte termijn veranderingen in denken binnen de organisatie.”
“….is een organisatieadviseur en futuroloog pur sang”
“….brengt ons tot verrassende inzichten voor de inrichting van de organisatie en de daarbij te hanteren strategie.”

Naar een nieuwe economie
Hoera de robots komen!! Het hoeft geen probleem te zijn als robots onze auto’s gaan besturen, ons voedsel gaan kweken en onze jurkjes gaan maken. Maar dat vraagt wel om een ander economische arrangement. Want wat moeten we dan aan met alle werklozen? Op basis van zijn boek Economie voor Wereldverbeteraars schetst Peter de contouren voor zo’n nieuwe economie en gaat daarover in gesprek met de aanwezigen. (duur 20 – 60 minuten)

“…..weet een zaal te boeien, maar is ook uitstekend in staat op een interactieve manier te werken met kleinere groepen”
“……geeft met heldere voorbeelden een aanzet tot nadenken en vooral tot acties”
“……..een onconventionele, interessante en soms vermakelijke maar bovenal een noodzakelijke nieuwe kijk op economie.”

Workshop Peter van der Wel
Bij alle lezingen van Peter bestaat de mogelijkheid aansluitend in de vorm van een workshop dieper in te gaan op het onderwerp van de lezing.

Enkele recente lezingen en presentaties:

 • Tijd voor een nieuwe revolutie
 • De toekomst is al begonnen
 • The future has already started
 • Hoera! Help? De robots komen!
 • Naar een wereld van overvloed (en wat ik daar aan kan doen)
 • Het onderwijs in 2030
 • De gezondheidszorg in 2030
 • De overheid in 2026
 • The future of work and leisure
 • Economie voor wereldverbeteraars
 • De toekomst van arbeid en vrije tijd

Nieuwe lezing: Tijd voor een nieuwe revolutie
Bewuster leven, bewuster eten, zuinig zijn op moeder aarde. Tegen de oorlog en bewapening. Weg van de dolgedraaide massaconsumptie en massaproductie. Weg van de werken-tot-je-er-bij-neervalt mentaliteit. Dat waren de idealen van de jaren zestig. De tijd van flowerpower en hippies. Die idealen zijn nog lang niet allemaal en voor iedereen bereikt. We zijn in slaap gesust door de toegenomen welvaart en de afleiding van de TV en nu ook nog de sociale media. Deze lezing is bij uitstek geschikt voor een jonge doelgroep, zoals scholieren en kan tegen aangepaste voorwaarden geboekt worden. Lees meer

Peter van der Wel inhuren of boeken voor een lezing of workshop?
Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22.

Tariefindicatie: 3000 - 4000 Euro

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field

Peter van der Wel SKU UPC Model

Peter van der Wel heeft ons publiek, recreatieondernemers in Nederland, op het 50-jarig bestaan van RECRON, geboeid met zijn doorkijkje naar 2030. Hoe

Jun 24, 2019 by Anonymous
Bedrijfsnaam: RECRON 

Peter van der Wel heeft ons publiek, recreatieondernemers in Nederland, op het 50-jarig bestaan van RECRON, geboeid met zijn doorkijkje naar 2030. Hoe ziet de wereld er dan uit, wat betekent dat voor ons persoonlijk maar ook voor de recreatieve en toeristische branche. De samenwerking met despreker.nl was prima.


Peter van der Wel heeft ons met een vlot tempo meegenomen in de aankomende ontwikkelingen van de zorg, met daarbij aandacht voor hoe de mens reageert

Dec 13, 2018 by Anonymous
Bedrijfsnaam: LUMC 

Peter van der Wel heeft ons met een vlot tempo meegenomen in de aankomende ontwikkelingen van de zorg, met daarbij aandacht voor hoe de mens reageert op veranderingen en ook op de maatschappelijke gevolgen hiervan.


Peter van der Wel heeft een geweldige bijdrage geleverd met zijn presentatie aan de groep Studenten gedurende de ColoRED game van Strukton Civiel. Naa

Jun 28, 2016 by Anonymous
Bedrijfsnaam: Strukton 

Peter van der Wel heeft een geweldige bijdrage geleverd met zijn presentatie aan de groep Studenten gedurende de ColoRED game van Strukton Civiel. Naast de presentatie over de toekomst en mobiliteit heeft Peter ook zijn bijdrage gelebverd met een workshop. In deze workshop zijn de studenten uitgedaagd om na te denken over oplossingen van hedendaagse problemen met Ls thema mobiliteit.
Zijn enthousiaste optreden gedurende de dag heeft een positieve bijdrage geleverd voor de studenten bij het uitwerken van een case


5.0 5.0 36 36 Peter van der Wel heeft ons publiek, recreatieondernemers in Nederland, op het 50-jarig bestaan van RECRON, geboeid met zijn doorkijkje naar 2030. Hoe ziet de wereld er dan uit, wa Peter van der Wel
Page:
123»