Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Peter van der Wel
Bewaar als favoriet

Peter van der Wel

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro

In een zeer visueel verhaal neemt toekomsteconoom en futuroloog Peter van der Wel jullie mee naar de toekomst. Ontdek tijdens zijn lezing ‘De Goede Toekomst’ hoe we binnen 15 jaar grote wereldproblemen zoals stikstof- en mestcrises, CO2-uitstoot en milieuvervuiling kunnen oplossen. Onderbouwd met betrouwbare data en concrete acties voor individuen en organisaties.

Peter van der Wel

Better foresight for a better future.

Als toekomsteconoom geeft Peter van der Wel al vele jaren inspirerende en verrassende lezingen. Een lezing van Peter is behalve leerzaam en humoristisch ook tegelijk een ‘wake up call’ en een ‘call to action’. Peter behoort dan ook al vele jaren tot de hoogst gewaardeerde sprekers van Nederland.

Lezing ‘De Goede Toekomst’

In deze lezing vertelt Peter een bijna ongelofelijk verhaal. Veel van de grote problemen die we elke dag in het nieuws zien – de stikstofcrisis, de mestcrisis, de uitstoot van broeikasgassen en giftige uitlaatgassen, milieuvervuiling, grondstof tekorten, tekorten aan landbouwgrond, ruimte voor woningen, zonneparken en windturbines – kunnen we, als we dat willen, binnen vijftien jaar oplossen. We kunnen als we dat willen, zonder draconische maatregelen en zonder daling van levensstandaard, sneller dan we nu denken, overstappen op volledig duurzame energie, duurzaam transport en een duurzame voedselvoorziening. Daarnaast kunnen we ook nog eens een periode van verdere welvaartsgroei tegemoet zien. Als we dat willen.

Maar die Goede Toekomst komt er niet vanzelf. Voor iedereen die wil bijdragen aan die Goede Toekomt geef Peter in deze lezing ook voorbeelden van concrete acties die je als persoon, maar ook als medewerker of bestuurder van een organisatie, overheid of bedrijf kunt ondernemen om ‘De Goede Toekomst’ binnen 15 jaar te verwezenlijken.

Achtergrond Peter van der Wel

Peter heeft als consultant gewerkt voor grote multinationals, midden en kleinbedrijf, non-profits en vele overheden zowel lokaal als nationaal en internationaal. Van 1998 tot 2006 was Peter directeur van de stichting EPN (Electronic-highway Platform Nederland) en van de daaraan gelieerde stichtingen en platforms, zoals de Safe Internet Foundation (SIF), het Nederlands Instituut voor Telemedicine (NITEL), het Platform voor de Informatiesamenleving en Platform de Virtuele School.

Peter is auteur van verschillende boeken over de toekomst en over futurologie en is lid van de Association of Professional Futurists (APF). Ook is hij medeoprichter van de Dutch Future Society; de Nederlandse beroepsvereniging voor futurologen, toekomstonderzoekers, trendwatchers en strategen.

Interesse in een lezing van Peter van der Wel of heb je een vraag?

Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Peter van der Wel

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid