Egge van der Poel

Egge van der Poel is een beta met een alfa randje. Als filosofie bachelor is hij gepromoveerd in de experimentele deeltjesfysica. De deeltjesfysica is een afdeling van de natuurkunde of fysica die subatomaire deeltjes bestudeert waaruit alle materie en straling bestaat.

Egge is al enkele jaren werkzaam als Data Scientist en op het thema van Big Data een veelgevraagd spreker. Hij kan boeiend en met precisie uitleggen hoe big data werkt en waarom elk bedrijf daarmee bezig zou moeten zijn of er mee aan de slag gaan. Door te experimenteren met innovatieve technologieën als big data, leer je of je de dingen die je doet goed doet en leer je of iets van waarde is of niet. Egge is sinds maart 2015 part-time werkzaam als de eerste Clinical Data Scientist ooit in het Erasmus Mc.

Egge van der Poel heeft in de zoektocht naar het Higgs deeltje veel geleerd en is daar op gepromoveerd. Hij heeft niet alleen geleerd over de kleine deeltjesfysica, maar vooral ook van mensen en processen. Ook heeft hij een beeld gekregen van wat erbij komt kijken om van (big) data tot bruikbare inzichten te komen. Op TEDxUtrecht introduceerde hij hiervoor de term Big Dating, dat houdt in samenwerken en data delen met een gezamenlijk doel.

“Als data scientist ben ik altijd aan het proberen. Ik denk na over welke hypothese ik toepas en hoe en welke data ik gebruik. In de wetenschap is dat gangbaar, maar in het normale leven nog niet. Je kunt wekenlang over iets nadenken, maar uiteindelijk moet je het gewoon doen. En zo kom je erachter of die ene technologische innovatie voor jou werkt. Google stelt: doe het niet 10% beter, doe het 10 keer beter. Dat maakt dat je anders naar innovatie kijkt. Innovatie moet normaal zijn, daar moet je ook bandbreedte in je organisatie voor vrijmaken. Denk in toegevoegde waarde, wees kritisch en durf jezelf weg te denken in de hele waardeketen.”

Onderwerpen waar Egge van der Poel over spreekt:

– Big data
– Big data in de zorg
– Zorg op maat / Persoonlijke zorg
– Data eigenaarschap
– De digitale onderneming: continu leren met behulp van data
– (Zorg) innovatie

Egge is ook in te zetten als dagvoorzitter op deze of gerelateerde thema’s.

Big data

“Big data is voor mij niets meer dan een handige kapstok voor het slimmer omgaan gaan met data. Interessanter is: wat betekent big data? Een Amerikaanse arts zei: ‘Big data is het ontstaan van een digitale onderneming die al haar digitale bronnen volledig benut.’ Is dit utopisch, kun je alle data gebruiken? En zo ja, hoe? Er zijn talloze databronnen in een organisatie die niet of nauwelijks benut worden en die wel waardevolle data bevatten. Je kunt big data zien als een container(begrip) vol met tooltjes. Al naar gelang de vraag, trek je een tool eruit. Het gaat erom dat je data strategisch inzet. Durf te doen en wees niet bang om te mislukken.”

Interesse in een lezing van Egge van der Poel of heeft u een vraag?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22.

Tariefindicatie: 3000 - 4000 Euro

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field