Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Egge van der Poel
Bewaar als favoriet

Egge van der Poel

Tariefindicatie: 3000 - 4000 Euro

Egge van der Poel is een beta met een alfa randje. Egge is al enkele jaren werkzaam als Data Scientist en op het thema van Big Data een veelgevraagd spreker. Hij kan boeiend en met precisie uitleggen hoe big data werkt en waarom elk bedrijf daarmee bezig zou moeten zijn of er mee aan de slag gaan.

Bewaar als favoriet
Ja, ik wil een vrijblijvende aanvraag doen

Of bekijk een video

Egge van der Poel

Egge van der Poel is expert op het gebied van Big Data in de gezondheidszorg. Hij is gepromoveerd in de experimentele deeltjesfysica (superkleine elementaire deeltjes) met daarnaast een Bachelor als filosoof. Hij zocht en vond het Higgs-deeltje in de deeltjesversneller van CERN in Genève. Inmiddels is hij al enkele jaren werkzaam als Data Scientist en veelgevraagd spreker op het thema Big Data.

Egge kan als spreker boeiend uitleggen hoe Big Data werkt en waarom elk bedrijf daarmee bezig zou moeten zijn of er mee aan de slag moet gaan. Door te experimenteren met innovatieve technologieën als Big Data, leer je of je de dingen die je doet goed doet en leer je of iets van waarde is of niet. Hij komt met vele voorbeelden uit de profit en non profit.

Onderwerpen waar Egge van der Poel over spreekt

– Big data
– Big data in de zorg
– Zorg op maat / Persoonlijke zorg
– Data eigenaarschap
– De digitale onderneming: continu leren met behulp van data
– (Zorg) innovatie

Egge is ook in te zetten als dagvoorzitter op deze of gerelateerde thema’s.

Egge van der Poel over Big data

“Big data is voor mij niets meer dan een handige kapstok voor het slimmer omgaan gaan met data. Interessanter is: wat betekent big data? Een Amerikaanse arts zei: ‘Big data is het ontstaan van een digitale onderneming die al haar digitale bronnen volledig benut.’ Is dit utopisch, kun je alle data gebruiken? En zo ja, hoe? Er zijn talloze databronnen in een organisatie die niet of nauwelijks benut worden en die wel waardevolle data bevatten. Je kunt big data zien als een container(begrip) vol met tooltjes. Al naar gelang de vraag, trek je een tool eruit. Het gaat erom dat je data strategisch inzet. Durf te doen en wees niet bang om te mislukken.”

Achtergrond Egge van der Poel

Egge is al enkele jaren werkzaam als Data Scientist en op het thema van Big Data een veelgevraagd spreker. Egge is sinds maart 2015 part-time werkzaam als de eerste Clinical Data Scientist ooit in het Erasmus Mc.

Egge van der Poel heeft in de zoektocht naar het Higgs deeltje veel geleerd en is daar op gepromoveerd. Hij heeft niet alleen geleerd over de kleine deeltjesfysica, maar vooral ook van mensen en processen. Ook heeft hij een beeld gekregen van wat erbij komt kijken om van (big) data tot bruikbare inzichten te komen. Op TEDxUtrecht introduceerde hij hiervoor de term Big Dating, dat houdt in samenwerken en data delen met een gezamenlijk doel.

Interesse in een lezing van Egge van der Poel of heb je een vraag?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22.

Bewaar als favoriet

Meer video’s

Schrijf een recensieBeschikbaarheid en informatie Egge van der Poel

  • 8,9 op basis van +900 reviews
  • Vrijblijvende offerte binnen 1 werkdag
  • Corona annulering = kosteloos verzetten
  • Snel direct contact met deze spreker