Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Jeroen van der Most
Bewaar als favoriet

Jeroen van der Most

Tariefindicatie: Tarief op aanvraag

Kunstenaar Jeroen van der Most maakt kunst met data, algoritmes en artificiële intelligentie. Zijn werk hangt wereldwijd in musea en wordt besproken door globale media. Hij experimenteert met een nieuwe, creatieve manier van denken en een ander, positief gebruik van technologie.

Rowy

" Goede communicatie en vakkundige spreker! Heldere communicatie in het voortraject. Fijn om een online meeting te hebben en Jeroen alvast te ontmoeten. Op de dag zelf ook alles soepel verlopen. Het werd goed ontvangen door het publiek, precies de goede balans tussen een leuk verhaal en 'nerdy'-inhoud, zoals we van te voren hadden besproken. "

Jeroen van der Most

Kunstenaar Jeroen van der Most maakt kunst met data, algoritmes en artificiële intelligentie. Zijn werk hangt wereldwijd in musea en wordt besproken door globale media. Op aanstekelijk enthousiaste wijze vertelt AI-kunstenaar Jeroen van der Most over zijn kunst.

Zijn verhaal inspireert tot het doorbreken van bestaande denkkaders en toont een positieve, andere manier om nieuwe technologieën als artificiële intelligentie in te zetten. Waar de kansen en bedreigingen van opkomende technologieën vaak abstract blijven, zie je in de kunst van Van der Most concreet de toekomst.

De werken roepen discussie op en tarten de verbeelding van de toeschouwer. Ze stemmen tot nadenken over thema’s als ethische technologie, sustainability, innovatie, onze relatie tot de natuur en de creativiteit van een wonderlijke toekomst.

Onderwerpen waar Jeroen van der Most over spreekt

  • kunst
  • artificiële intelligentie
  • technologie
  • data
  • sustainability
  • duurzaamheid
  • innovatie
  • kwantum computing
  • algoritmes
  • ethiek

Vraagstukken die Jeroen van der Most behandeld

Van der Most neemt je mee op een inspirerende, visuele reis langs zijn kunstwerken en raakt hierbij aan allerlei vragen.
– Welke creatieve mogelijkheden biedt artificiële intelligentie?
– Hoe kunnen we technologie op een nieuwe manier inzetten?
– Hoe ziet een duurzame toekomst er uit waarin we in balans leven met de natuur?
– Welke rol heeft technologie daarin?
– Wat betekent het om creatief te denken als een kunstenaar?
– Wat is een ethisch AI systeem, hoe kun je omgaan met bias?
– Welke rol hebben we nog als mens in de razendsnel veranderende wereld?

Achtergrond Jeroen van der Most

De kunstwerken van Jeroen van de Most stonden internationaal in de aandacht van media als TheNextWeb, VPRO Tegenlicht, The Art Newspaper, El Pais en NRC. Hij creëert zijn kunst autonoom, maar ook voor organisaties als NVIDIA, Amnesty International, Funda en de Radboud Universiteit. Zijn werk is deel van de collectie van het nationaal museum van Nieuw Zeeland en tentoongesteld op locaties als ZKM museum Karlsruhe, Dutch Design Week, Museum De Lakenhal Leiden, de Amsterdamse KunstRai en AAF Hong Kong.

Jeroen is continue op missie om de toekomst te verkennen en bestaande denkkaders over- en met de nieuwste technologieën te doorbreken.

Jeroen van der Most inhuren als spreker?

Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 74 22.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Jeroen van der Most

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid