Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Bas Doorn
Bewaar als favoriet

Bas Doorn

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro

Bas Doorn werkte de afgelopen jaren als specialist op het gebied van cybercrime bij het OM. Door deze ervaring en zijn achtergrond in criminologie en informatica is hij in staat unieke kijk te geven in de wereld van cybersecurity, cybercrime, bitcoin en de illegale handel op het darkweb.

SecureLink

"Het gehele proces is vlekkenloos verlopen. Nadat wij vorig jaar een event hebben moeten cancellen vanwege COVID, hebben zij enorm meegedacht in een oplossing. Daarnaast is de spreker inhoudelijk ook heel goed in de smaak gevallen bij ons publiek. Deze kreeg een ontzettend hoge waardering door bezoekers. Ook communicatie voor en na het evenement waren goed. Al met al dus een hele prettige samenwerking."

Bas Doorn

Bas Doorn heeft een achtergrond in zowel criminologie als informatica, een aantal jaren werkervaring in de opsporing van cybercrime en de capaciteit om de technische concepten die daarmee samenhangen op een toegankelijke manier uit te leggen en de juridische en beleidsmatige relevantie te duiden.

Bas houdt zich vooral bezig met het verbeteren van cybsersecurity van mensen en het vergroten van hun begrip van technische concepten zodat zij beter in staat zijn de juiste relevante beslissingen hierover te nemen. Ook weet hij hoe de illegale handel op het darkweb in elkaar zit en kan je o.a. meegeven wat de digitale dreigingen voor een organisatie zijn en wat je er tegen kan doen. Naast cybersecurity houdt hij zich ook bezig met de werking van de bitcoin / blockchain en cryptografie.

Het resultaat van zijn bijdrage is dat je dingen begrijpt die je eerst niet helemaal, of helemaal niet, begreep. Je krijgt meer bewustwording van digitale dreigingen en praktische handvatten om die te kunnen tegengaan.

Onderwerpen

  • Darkweb
  • Bitcoin/blockchain (uitleg van de werking)
  • Cybercrime
  • Cybersecurity
  • Hacking

Achtergrond

Bas Doorn heeft criminologie en informatica gestudeerd. De afgelopen vijf jaar heeft hij bij het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie gewerkt. Daar was hij werkzaam als specialist cybercrime die met een technische bril meekeek in opsporingsonderzoeken om enerzijds kansen te zien die het resultaat van die onderzoeken maximaliseerden en anderzijds technische concepten op een makkelijke manier uitlegden zodat officieren van justitie beter in staat waren de juridsiche relevantie te duiden.

Daarnaast heeft hij aan de wieg gestaan van Operation Bayonet, waarin de Nederlandse Politie het wereldnieuws haalde door de darknet market Hansa Market een maand lang over te nemen. Tenslotte is hij nu bezig met de startup Chiff, waarin zij een app ontwikkelen die het mogelijk maakt om een veilige en makkelijke manier in te loggen op websites.

Interesse in een lezing van Bas Doorn of heeft u een vraag?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22.

Bewaar als favoriet

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Bas Doorn

Sprekers ook online inzetbaar

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Groot (inter)nationaal netwerk

8,9 op basis van +1120 reviews

Logo van De Spreker

Website & onderhoud Kobalt