Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Bert Hubert
Bewaar als favoriet

Bert Hubert

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro

Bert Hubert is cybersecurity-ondernemer, voormalig toezichthouder bij de AIVD én wetenschapper met een passie. Hij kan als geen ander begrijpend en meeslepend vertellen over thema’s als cybersecurity, innovatie, wetenschap en data.

Trifork

"We zijn erg tevreden over beide presentaties die Bert Hubert op onze conferentie heeft verzorgd. Niet alleen was ik zelf blij met hoe het ging, de evaluaties die we van deelnemers hebben ontvangen van beide talks was erg positief!"

Bert Hubert

Bert is ondernemer, cybersecurity-expert, wetenschapper (DNA & biologie) en programmeur. Hij is de oprichter van PowerDNS, software waar een groot deel van het Internet in Europa op draait.
Daarnaast werkte hij voor de inlichtingen- en veiligheidsdiensten AIVD en de MIVD. Bert heeft de unieke vaardigheid de meest ingewikkelde (cyber security) uitdagingen zo uiteen te kunnen zetten dat iedereen daarna volwaardig mee kan doen aan het gesprek.

De wereld is ingewikkeld, en niet iedereen kan alles begrijpen. Toch moeten we samen beslissen. Bert kan met zijn diepgaande (technische en wetenschappelijke) kennis dingen en uitdagingen heel goed doorgronden en vervolgens klanten en publiek meenemen in die wereld. Zo kunnen we samen snappen wat de situatie is en zo de beste weg voorwaarts kiezen.

Mogelijkheden lezing Bert Hubert

Bert spreekt met name over thema’s als:

  • Cybersecurity
  • Inlichtingen- en veiligheidsdiensten
  • Toezicht

Ook kan Bert lezingen verzorgen over: innovatie, wetenschap (DNA & biologie), data, satelliet-navigatiesystemen, de energietransitie en het behoud en werving van technisch personeel.

Achtergrond Bert Hubert

Bert studeerde Technische Natuurkunde in Delft, maar maakte deze opleiding niet af, omdat zijn bedrijf Netherlabs te hard begon te lopen. Daarbij maakte hij de groei van een van de eerste kabelinternetproviders in Nederland mogelijk, van 50 tot 50.000 klanten. Hieruit kwam een bedrijf (PowerDNS) voort wat inmiddels 75% van het internet in Nederland aandrijft.

PowerDNS was niet direct succesvol, en Bert heeft daarom een jaar of 10 in de inlichtingen- en veiligheidswereld rondgelopen, als medewerker en als leverancier. Zo was hij ook mede-oprichter van een joint-venture met Fox-IT (computer- en netwerkbeveiliging). In die wereld leerde hij veel over geheime diensten, maar ook over ondernemen met vallen en opstaan.

Bert heeft daarna anderhalf jaar DNA-onderzoek gedaan aan de TU Delft (Bionanoscience), wat uiteindelijk uitmondde in twee wetenschappelijke publicaties, beiden in Nature journals.

Na de herstart van PowerDNS en de verkoop van zowel PowerDNS als de Fox-IT joint venture keerde Bert terug naar de inlichtingenwereld. Hier werd hij toezichthouder op de AIVD en MIVD. Hij was tot september 2022 lid van de Toetsingscommissie Inzet Bevoegdheden Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten, waar hij bepaalde of de AIVD en MIVD cybersecurity- en afluisterbevoegdheden in mochten zetten.

Tegenwoordig schrijft en spreekt Bert veel over cybersecurity, high-tech, innovatie en technologie. In 2022 haalde hij het nieuws met zijn app Googerteller (Google-klikker). Bert vindt dat er zo veel data naar Google wordt gestuurd, dat hij deze computer-app heeft ontwikkeld die een melding geeft elke keer wanneer dit gebeurt.

Bert Hubert boeken voor een lezing

Bert is als geen ander in staat om tot de kern door te dringen en de uitdagingen van deze tijd op een fascinerende manier uit te leggen. Ben je geïnteresseerd in een bijdrage van Bert Hubert voor jouw event of wil je een offerte ontvangen? Neem dan vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Rogier Spoor, SURF/Surfnet

"Op onze Security en privacy conferentie heeft Bert ons goed uitgelegd hoe een recent groot beveiligingsprobleem precies in elkaar zat. Een interessant en begrijpelijk kijkje in hoe computers gehacked kunnen worden."

Frank Groenewegen, Deloitte

"Bert heeft voor ons een stimulerende keynote verzorgd op ons personeelsevenement. Voor een gevarieerd publiek nam hij ons mee op een reis om te ontdekken wie nu echt de baas is op internet."

Jelle Baars, De Balie

"Op onze Tech-denkers evenement 'Hackparadijs Nederland' heeft Bert op wervelende en toegankelijke manier ons publiek verteld over hoe hackers toegang krijgen tot onze gegevens, en waarom het zo moeilijk is dit tegen te houden."

Prof. dr. ir. F.E. van Vliet (tijdens European Microwave Week 2020)

" Bert kan als geen ander High-Tech en innovatie koppelen aan openbaar bestuur en zakelijk management. Hij heeft voor ons congres een prikkelende keynote gegeven waar zelfs jaren later nog regelmatig naar terugverwezen wordt. "

Beschikbaarheid en informatie

Bert Hubert

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid