Op zoek naar een inspirerende spreker over cybersecurity awareness & gedrag?

Rick van der Kleij
Bewaar als favoriet

Rick van der Kleij

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro

Dr. Rick van der Kleij is doctor in de psychologie. Hij doet onderzoek naar de mens en het gedrag in relatie tot cybersecurity met als doel om mensen, organisaties en maatschappij cyberweerbaarder te maken.

Bewaar als favoriet
Ja, ik wil een vrijblijvende aanvraag doen

Of bekijk een video

Rick van der Kleij

Dr. Rick van der Kleij is psycholoog en werkt als senior onderzoeker en adviseur cybersecurity bij de Nederlandse Organisatie voor Toegepast Natuurwetenschappelijk Onderzoek TNO. Rick is ervan overtuigd dat de mens de sleutel is tot effectieve cyberveiligheid binnen organisaties. In zijn onderzoek en advieswerk voor tal van bedrijven kijkt hij hoe het socio-technisch securitysysteem beter kan worden ontworpen met behulp van kennis van gedrag.

Zijn motto is: niet de mensen moeten zich aanpassen aan security, maar de security aan de mens. Naast zijn werk bij TNO is Rick lid van de adviesraad van stichting Security awareness NL. Ook is hij meer dan 4 jaar verbonden geweest als associate lector aan het Center of expertise cybersecurity van de Haagse Hogeschool.

Over de lezingen van Rick van der Kleij

Technologie alleen kan nooit algehele cybersecurity garanderen, ook al kunnen technologische ontwikkelingen deze uiteraard aanzienlijk vergroten. De mens is een belangrijke schakel als het gaat om de cybersecurity van jouw organisatie, waarbij zij zowel de rol van veroorzaker van cyber-onveiligheid vertolkt als die van oplosser er van. De ‘human factor’ is dan ook één van de pijlers onder een geïntegreerde aanpak van cybersecurity. Hoe hebben jullie de menselijke factor in jullie organisatie of binnen de samenwerkingsverbanden georganiseerd? Welke aanpak kiezen jullie voor een effectief cyberveiligheidsbeleid? Rick laat zien in zijn presentaties waarom de mens een belangrijke rol zouden moeten krijgen in het securitysysteem. En hoe die rol eruit zou kunnen zien.

Mogelijke thema’s:

  • Security awareness & gedrag
  • Psychologie in cybersecurity
  • Digitale weerbaarheid van mensen en organisaties
  • De kloof tussen kennis en gedrag in cybersecurity
  • Bruikbare security (usable security)
  • De mens voorop in het digitale domein

Rick boeken voor een lezing?

Neem contact op via het contactformulier of bel ons op 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Taal: Engels, Nederlands

Categorieën: Cyber Security, ICT, IT en Innovatie, Sprekers, Technologie, Trendwatchers

Tags: Spreker

Meer video’s

Schrijf een recensieBeschikbaarheid en informatie Rick van der Kleij

  • 8,9 op basis van +900 reviews
  • Vrijblijvende offerte binnen 1 werkdag
  • Corona annulering = kosteloos verzetten
  • Snel direct contact met deze spreker