Op zoek naar een inspirerende spreker over cybersecurity & digitale weerbaarheid?

Rick van der Kleij
Bewaar als favoriet

Rick van der Kleij

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro

Dr. Rick van der Kleij is doctor in de psychologie. Hij doet onderzoek naar cybersecurity met als doel om mensen, organisaties en maatschappij meer cyberweerbaar te maken. Hij spreekt met veel enthousiasme over cybersecurity en de rol van de mens om te komen tot meer cyberweerbaarheid binnen bedrijf en maatschappij.

Rick van der Kleij

Dr. Rick van der Kleij is psycholoog en werkt als senior onderzoeker en adviseur cybersecurity bij de Nederlandse Organisatie voor Toegepast Natuurwetenschappelijk Onderzoek (TNO). Rick is ervan overtuigd dat een integrale aanpak van cybersecurity, waarbij mensen, processen en techniek in samenhang worden bekeken, de sleutel is tot meer cyberveiligheid. Naar zijn mening hoort er balans te zijn in onze aandacht voor deze elementen. Met alleen aandacht voor technologie ontstaat geen cybersecurity.

Naast zijn werk bij TNO is Rick lid van de adviesraad van stichting Security awareness NL. Ook is hij 4 jaar verbonden geweest als senior onderzoeker aan het Center of expertise cybersecurity van de Haagse Hogeschool.

Over de lezingen van Rick van der Kleij

Technologie alleen kan nooit algehele cybersecurity garanderen, ook al kunnen technologische ontwikkelingen deze uiteraard aanzienlijk vergroten. Een meer integrale aanpak is nodig. Die rekening houdt met alle elementen in het systeem. Niet alleen met aandacht voor de technologie en mensen. Maar ook met aandacht voor de procedures en het beleid. Het beleid en bijbehorende security controls moeten worden ontworpen met mensen in gedachten. Maak het mensen makkelijk om zich veilig te gedragen.

Rick laat zien in zijn presentaties waarom de mensen in organisaties geen probleem zijn om op te lossen, maar onderdeel van de oplossing. En hoe die oplossing eruit zou kunnen zien.

Mogelijke thema’s:

  • Cybersecurity: processen, techniek en vooral de mens
  • Security awareness & gedrag
  • Het is tijd voor security awareness nieuwe stijl
  • De ‘human factor’ in cybersecurity
  • Hoe vergroot je als organisatie je cyberweerbaarheid?
  • De kloof tussen kennis en gedrag in cybersecurity

Rick boeken voor een lezing?

Neem contact op via het contactformulier of bel ons op 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Rick van der Kleij

Sprekers ook online inzetbaar

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Groot (inter)nationaal netwerk

8,9 op basis van +1000 reviews

Logo van De Spreker

Website & onderhoud Kobalt