Kristian Esser

“Het is mijn missie om een slimme en bewuste wereld te creëren” – Kristian Esser

Kristian is constant bezig met het onderzoeken welke impact technologie heeft op mens en werk.

Hij heeft een natuurlijk vermogen om ingewikkelde technologieën helder over te kunnen brengen en wordt als ondernemer voortdurend getriggerd om na te denken over de toepassingen in de markt. Kristian Esser heeft op zijn levenspad van dichtbij kennis gemaakt met verschillende culturen. Hij woonde in Afrika, Italië en nu in Nederland. Ook spreekt en werkt hij nog steeds in Italië. Deze unieke levenservaringen brengen ook nieuwe perspectieven met zich mee. Dit alles maakt dat zijn lezingen een eigen, unieke toegevoegde waarde hebben.

Onderwerpen

Door zijn creatieve achtergrond besteed hij veel aandacht aan de vorm van zijn lezingen. Deze aandacht is immers het bewijs van respect naar wie naar zijn verhaal luistert. Het live debat met publiek zoekt hij graag op. Daarom juicht hij een Q&A na de lezing of deelnemen aan een paneldiscussie toe. Zijn lezingen zijn in het Nederlands, Engels en ook in het Italiaans.

 • Smart cities
 • Robots
 • Cyborgs
 • Sensors
 • Blockchain
 • Internet of things
 • Digital twins
 • Automation
 • Artificial intelligence
 • Smart collaboration
 • Biohacking
 • Ethiek
 • Intelligente apparaten
 • E-health
 • Smart supply-chain

Maatlezing of deelname discussiepanels

Kristian verkent graag specifieke thema’s voor verschillende sectoren of bedrijven. Zijn lezingen zijn dan ook zeer geschikt als firestarter bij seminars of conferenties. Hij heeft een beschouwende stijl en licht filosofische benadering wat het publiek genoeg ruimte geeft voor interpretatie.

Ook is Kristian Esser een goede gesprekspartner. Hij heeft meer dan genoeg kennis om zijn standpunten te onderbouwen, en de oprechte interesse en openheid om naar dat van anderen te luisteren. Zijn gedachten over technologie en mensen, doen het goed in discussiepanels. Kristian is optimistisch, nieuwsgierig, verleider, creatief, ondernemend, mensen mens. Hij krijgt energie van een podium, vindt het leuk om kennis over te dragen en probeert dat altijd zo te doen dat hij dat zelf ook leuk vindt.

Kristian als dagvoorzitter

Kristian is ook in te zetten als dagvoorzitter. Hij komt vooral goed tot zijn recht bij het onderwerp innovatie.

Persoonlijke achtergrond

Kristian Esser is geboren in Afrika en in Italië opgegroeid en woont nu in Nederland. Hij heeft gestudeerd aan de European Institute of Design in Milaan. Zijn creatieve achtergrond combineert hij al 30 jaar met ondernemerschap.  Kristian is docent geweest aan de HKU (kunstacademie), maakt deel van de Board of Inspiration (strategisch advies voor de board) bij T-Mobile, is bedenker van Technolympics.org, medeoprichter en eigenaar van Sobuildings (adviseert de vastgoed sector met innovatievraagstukken). Kristian is interim daarnaast creatief directeur geweest van Tribal DDB met internationale klanten. Zijn laatste project is het opbouwen van een kenniscommunity in Italië (Menti Locali, mentilocali.it) om ondernemers te helpen met de digitale trasformatie.

Hij was medeoprichter van IS for Golf (autonoom kleding brand) met ongeveer 80 verkooppunten. En hij was medeoprichter van LinkedGolf (een community dat gegroeid is naar meer dan 10.000 leden). In 2016 heeft Kristian Esser meegewerkt aan de theater tour ‘de LULverhalen’ en het podium gedeeld met Howard Komproe, Roue Verveer, Ruben van der Meer, en vele anderen.

“De ervaring om alleen op het podium te staan bij een volle zaal in het De La Mar Theater is op z’n minst betoverend te noemen.”

Daarnaast is hij bedenker van Storyporter, een instrument voor het activeren van sociaal dialoog en awareness bij grote multinationals. Storyporter wordt gebruikt bij ABN AMRO, Heymans en T-Mobile. Kristian Esser is ook bedenker en ontwikkelaar van een feedback app voor de vastgoed industrie in opdracht van een divisie van Rabobank. Hij is Co-founder van SoBuildings dat vastgoed ondernemingen helpt in de transformatie. SoBuildings heeft klanten zoals WTC, CBRE en Rabobank. Ook heeft hij nog een innovatieprogramma ontwikkeld en begeleid bij de grootste achtbanen fabrikant ter wereld (480 professionals verdeeld over 5 continenten).

Interesse in een lezing van Kristian Esser of heeft u een vraag?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22.

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field

Kristian Esser SKU UPC Model

Kristian was dagvoorzitter van Emerce eDay Next Gen 2018.Als dagvoorzitter had Kristian de taak om Next Gen te modereren, sprekers aan te kondigen e

Oct 16, 2018 by Anonymous
Bedrijfsnaam: Emerce 

Kristian was dagvoorzitter van Emerce eDay Next Gen 2018.
Als dagvoorzitter had Kristian de taak om Next Gen te modereren, sprekers aan te kondigen en het publiek te enthousiasmeren.
Deze rol heeft Kristian op zijn kenmerkende wijze naar volle tevredenheid vervuld.
Met veel passie en energie, een ludieke event opening en de juiste interactie tussen sprekers en publiek.
Kristian heeft als dagvoorzitter een belangrijke bijdrage geleverd aan het succes van Emerce eDay Next Gen 2018.
Ik zou Kristian zeker aanbevelen als dagvoorzitter van uw event.

Sebastiaan Corstjens


"Een inspirerende, filosofische en toch praktische presentatie. Opende onze ogen en onze geesten. Stof tot nadenken. Helemaal top!"Eric ten Harkel

Jun 26, 2018 by Anonymous
Bedrijfsnaam: Coolprofs 

"Een inspirerende, filosofische en toch praktische presentatie. Opende onze ogen en onze geesten. Stof tot nadenken. Helemaal top!"
Eric ten Harkel – CEO Coolprofs


Soms komen er onverwachte cadeautjes op je pad; mensen die je raken, je nieuwe inzichten bieden en energie geven. Kristian is zo'n persoon. Lekker nuc

May 16, 2018 by Anonymous
Bedrijfsnaam: Rabobank 

Soms komen er onverwachte cadeautjes op je pad; mensen die je raken, je nieuwe inzichten bieden en energie geven. Kristian is zo'n persoon. Lekker nuchter en tegelijkertijd zo razend snel dat zijn Whisper Keynote dagen erna nog door je hoofd speelt. Voor een opdrachtgever van mij heeft Kristian een beweging op gang gebracht die nu nog steeds in volle gang is. Met zijn bevlogenheid en enthousiasme heeft hij het verschil weten te maken. Daar ben ik van overtuigd!

Anoek Grondhuis
Senior Interim Manager


5.0 5.0 5 5 Kristian was dagvoorzitter van Emerce eDay Next Gen 2018.Als dagvoorzitter had Kristian de taak om Next Gen te modereren, sprekers aan te kondigen en het publiek te enthousiasmer Kristian Esser
Page:
12