Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Kristian Esser
Bewaar als favoriet

Kristian Esser

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro

Samenwerken doen we vanaf onze geboorte, maar digitaal samenwerken doen we nog niet zo lang. Kristian Esser helpt bedrijven de digitale cultuur en processen te creëren die nodig zijn voor digitale samenwerking. Nu de organisaties steeds vaker een hybride structuur hanteren, zijn er genoeg werknemers die er moeite mee hebben. En begrijpelijk.

Kristine Damhuis - Specialist Organisatieontwikkeling

"Today we attended a fantastic presentation by Kristian Esser. From recognizable challenges around the theme 'online collaboration' and the inefficiencies and frustrations this can bring, he took us in a pleasant and enthusiastic way to options to organize this more efficiently and better. As a result online collaboration and knowledge sharing can bring a lot of fun, energy, focus and ownership. Thank you!"

Kristian Esser

Digitale samenwerking beter begrijpen en slimmer inrichten. Dat is waar Kristian Esser zich mee bezig houdt. Wat moet de nieuwe Digital Leader kunnen? En hoe gaan teams op afstand beter samenwerken? Zijn visie op de toekomst van werk is er een waarin technologie de facilitator is voor verbinding tussen mensen die op afstand samenwerken. Online moeten we verbinding maken met beperkte zintuigen, en die fysieke afstand vraagt om nieuwe vormen van leiderschap.

Inzetbaarheid Kristian Esser

Naast onderstaande twee lezingen neemt Kristian ook regelmatig deel aan discussiepanels op het podium.

Lezing ‘Waar is je online kantoor?’
Digitale samenwerking beter begrijpen en slimmer inrichten. Deze keynote gaat niet over technologie, maar over hoe mensen zich aanpassen op een sterk veranderende digitale samenwerking. Het laat zien wat de voordelen zijn van asynchroon werken en wat de kracht is van gedistribueerde kennis.

Na het zien van deze keynote begrijp je waarom mail waarschijnlijk niet zo’n goed idee is, en waarom controle op afstand niet werkt. Dit allemaal in het licht dat de belangrijkste sleutel voor digitale samenwerking het vermogen is om online verbinding te kunnen maken. En dat geldt voor elk soort bedrijf.

Lezing ‘Hoe onboard je 300 professionals online?’
80% van de nieuwe medewerkers beslist in de eerste 6 maanden om wel of niet te blijven. De kosten break-even van een nieuwe medewerker zijn na 6,2 maanden. Een werknemer verliezen in het eerste jaar kost drie keer het jaarloon. Deze risico’s worden aanzienlijk verminderd door een goede onboarding. Kan een goede onboarding ook hybride, door een deel online te doen? Ja, dat kan.

In deze lezing vertelt hoe wij 300 ingenieurs succesvol hebben online onboard.

Achtergrond Kristian Esser

Kristian Esser is geboren in Afrika (Congo), opgegroeid in Italië en woont nu in Nederland. Kristian heeft grondige kennis van digitale samenwerking en helpt organisaties met het slimmer organiseren van samenwerking op afstand. Dat doet hij voor multinationals, maar ook voor kleinere bedrijven. Daarnaast doet hij voortdurend onderzoek naar nieuwe opkomende technologie en bestudeert hij de impact ervan op de menselijke geest en gedrag.

Kristian is auteur van het boek ‘Waar is je kantoor online?’ (2024). Het boek onderzoekt hoe online samenwerking opnieuw vormgegeven kan worden tot een ‘Online Kantoor’, waar alle essentiële aspecten van werken op één platform samenkomen. Daarover spreekt hij ook tijdens zijn lezingen.

Interesse in een lezing van Kristian Esser of heb je een vraag?

Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Steijn de Ridder - Revolutionizing recruitment

"Really worth it! Kristian takes you into a different mindset when it comes to digital collaboration. With practical examples and audience interaction, great discussions arise which Kristian eventually transforms into a valuable brainstorming session. If you notice that the involvement in your team is declining and that collaboration can be improved, it is absolutely worthwhile to get together with Kristian!"

Pieter Van Der Haak - Auteur van de boeken Eigenaarschap en Groeimindset

"Kristian neemt je op een hele laagdrempelige en interactieve manier mee naar een wereld waarin online samenwerken eigenlijk al lang is begonnen terwijl je je dat misschien van te voren nog niet zo realiseerde. Op een uitnodigende wijze daagt hij zijn publiek uit om mee te gaan in zijn interactieve verhaal waarbij hij gebruik maakt van verhelderende praktijkvoorbeelden die aanzetten tot denken over de nieuwe werkelijkheid. Een goede wake-up call door een spreker die niet alleen deskundig is op zijn vakgebied maar ook op hele prettige wijze de verbinding weet te maken met zijn publiek."

Bedrijfsadviseur

"Hij ijvert voor een goede inrichting van de digitale community. Extreem belangrijk sinds we allemaal meer thuis werken, in verschillende vestigingen, in verschillende landen en zelfs in verschillende tijdzones. Waar dit eerder vooral een vraag was voor grotere organisaties, geldt dat ook meer en meer voor mkb en samenwerkende zzp'ers. Kristian is duidelijk een visionair, maar is toch in staat om dit concept te vertalen naar de dagelijkse praktijk."

Specialist Organisatieontwikkeling

"Een fantastische presentatie bijgewoond van Kristian Esser. Vanuit herkenbare uitdagingen rondom het thema ‘online samenwerken’ en de inefficiënties en frustraties die dit met zich mee kan brengen, nam hij ons op prettige en enthousiaste wijze mee naar opties om dit efficiënter en beter te organiseren. Waardoor online samenwerken en kennis delen veel plezier, energie, focus én eigenaarschap kan opleveren."

Ondernemer

"Kristian neemt je mee in een andere denkrichting wanneer het gaat om digitaal samenwerken. Met praktische voorbeelden en interactie uit het publiek ontstaan er mooie discussies wat Kristian uiteindelijk omvormt tot een waardevolle brainstormsessie. Wanneer je merkt dat de betrokkenheid in je team daalt en er beter samengewerkt mag worden dan is het absoluut de moeite waard om met Kristian om de tafel te gaan!"

Beschikbaarheid en informatie

Kristian Esser

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid