Jitske Kramer
Drs. Jitske Kramer (1973) is corporate antropoloog. Veelgevraagd spreker. Ondernemer. Facilitator. Oprichter en eigenaar van HumanDimensions. Auteur van Normaal is anders, Deep Democracy – de wijsheid van de minderheid, Wow! Wat een verschil, en co-auteur van De Corporate Tribe (managementboek van het jaar 2016).

Jitske reist de wereld rond op zoek naar manieren om sterke tribes te bouwen en onderlinge relaties te verstevigen. Maakt organisaties graag inclusief en safe for diversity. Expert op het gebied van diversiteit, inclusie, internationaal samenwerken en organisatiecultuur. Werktaal: Nederlands en Engels.

Haar motto: “verschillen maken de mens”. We weten dat iedereen anders is. En wat twee mensen nodig hebben om goed samen te werken is vergelijkbaar met wat twee teams, afdelingen, organisaties nodig hebben om samen te werken. Het is haar ambitie om de dynamiek van verschillen beter te stroomlijnen en benutten, zodat de slagkracht en de resultaten van individuen en groepen verbetert (en de wereld gewoon een beetje mooier wordt).

Mogelijke lezingen Jitske Kramer op een rij:
– Cultuurverandering en liminaliteit
– Verschillen en inclusie
– Organisatie als Tribe
– Samenwerking en leiderschap. Een must voor iedereen die zich bezighoudt met co-creatie, agile, inclusie, zelforganisatie, dienend, roulerend en gespreid leiderschap.
– Magic Marketing en Sales: antroplogische kijk op de ultieme klantbeleving
– Tribal Connections, netwerkpartners en ketens
– Deep Democracy, wijsheid van de minderheid
– Fusies en overnames: net een huwelijk
– Kampvuurgesprekken

Elke lezing is in de praktijk altijd net een beetje anders; verhalen zijn niet gescript, groeien voortdurend en Jitske stemt wat ze verteld na een telefonische intake af op het publiek, de organisatie en de context. Ook is het mogelijk om een lezing aan te vragen over een nieuw topic; iets waar je graag lessen van de antropologie over zou krijgen. Haar onderzoeksfocus voor 2018 ligt op innovatie & antropologie.

Wat anderen zeggen: “Jitske Kramer is een van de beste sprekers van Nederland. Verbindend, heeft humor, is onbevangen en energiek. Ze prikkelt je om stevig te nadenken en je stem te laten horen. Met flair en met lef zoekt ze de diepgang op. Op zoek naar verrassende nieuw inzichten en praktische toepasbaarheid. Verbindend en daadkrachtig”.

Jitske Kramer boeken of inhuren als spreker of voor een workshop?
Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.

Tariefindicatie: Boven 4000 Euro

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field

Gerelateerde sprekers

 • Vrije Denkers

  Sprekers/workshopleiders Arthur Kruisman en Patrick Donath vormen samen de Vrije Denkers. Zij geven inspirerende lezingen en workshops over een onderwerp dat samen te vatten is als ‘doen is de beste manier van denken’. Hun gelijknamige video is op sociale media miljoenen keren bekeken en heeft hun bekendheid een flinke duw in de rug gegeven.

   

 • Arko van Brakel

  Arko van Brakel is een ras-ondernemer en een inspirator die zijn publiek met veel energie en haast encyclopedische vakkennis meeneemt in de strategische én menselijke aspecten van het ondernemerschap. Onderwerpen zoals: Vitaliteit en Werkstress, zelfsturing en autonomie, ondernemerschap, innovatie, online trends en e-Business.

   

 • Dr. Danielle Braun

  Danielle Braun is corporate antropoloog en expert op het gebied van organisatiecultuur en leiderschap. Ze neemt je mee langs verre vreemde volken om je uiteindelijk de cultuur en omgangsvormen van je eigen organisaties beter te laten begrijpen.