Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Bewaar als favoriet

Jitske Kramer

Tariefindicatie: Boven 4000 Euro

Jitske Kramer reist de wereld rond op zoek naar manieren om sterke tribes te bouwen en onderlinge relaties te verstevigen. Jitske maakt organisaties graag inclusief en safe for diversity. Expert en veelgevraagd spreker op het gebied van diversiteit, inclusie, internationaal samenwerken en organisatiecultuur.

Bewaar als favoriet
Ja, ik wil een vrijblijvende aanvraag doen

Of bekijk een video

Novel-T

Wij zijn erg geïnspireerd geraakt door de keynote van Jitske Kramer tijdens ons partnerevent op 15 april. Het was een super interessant verhaal met eyeopeners, waar wij samen met onze partners een stap verder mee willen zetten. Praktische voorbeelden, herkenbaarheid van het publiek en haar enthousiasme zorgden voor een geslaagd partnerevent!

Jitske Kramer

Jitske Kramer is corporate antropoloog, facilitator, veelgevraagd spreker én oprichter en eigenaar van HumanDimensions. Ze is expert op het gebied van diversiteit, inclusie, internationaal samenwerken en organisatiecultuur. Ze heeft hierover diverse boeken over geschreven: ze is co-auteur van ‘De Corporate Tribe‘ (Managementboek van het jaar 2016) en ‘Building Tribes‘ en ze is daarnaast auteur van ‘Jam Cultures‘, ‘Voodoo‘ en ‘Normaal is anders‘, ‘Deep Democracy – de wijsheid van de minderheid‘, en ‘Wow! Wat een verschil‘. 

Voor haar werk reist ze de hele wereld over om te leren van o.a. sjamanen, leiders, chiefs en innovators. Ze gaat met hen in gesprek over de essentie van sterke tribes en onderlinge relaties. Kramer vertaalt deze kennis naar de westerse wereld van organiseren, samenwerken en leiderschap.

Haar motto: “Verschillen maken de mens”. We weten dat iedereen anders is. En wat twee mensen nodig hebben om goed samen te werken is vergelijkbaar met wat twee teams, afdelingen, organisaties nodig hebben om samen te werken. Het is haar ambitie om de dynamiek van verschillen beter te stroomlijnen en benutten, zodat de slagkracht en de resultaten van individuen en groepen verbetert (en de wereld gewoon een beetje mooier wordt).

Mogelijke lezingen Jitske Kramer op een rij:

 • Cultuurverandering en liminaliteit (overgangsfase tussen oud en nieuw)
 • Verschillen en inclusie
 • Organisatie als Tribe
 • Samenwerking en leiderschap. Een must voor iedereen die zich bezighoudt met co-creatie, agile, inclusie, zelforganisatie, dienend, roulerend en gespreid leiderschap.
 • Magic Marketing en Sales: antropologische kijk op de ultieme klantbeleving
 • Tribal Connections, netwerkpartners en ketens
 • Deep Democracy, wijsheid van de minderheid
 • Fusies en overnames: net een huwelijk

Elke lezing is in de praktijk altijd net een beetje anders; verhalen zijn niet gescript, groeien voortdurend en Jitske stemt wat ze verteld na een telefonische intake af op het publiek, de organisatie en de context.

In haar webinar Corona Cultuurshock behandelt Jitske de impact van de corona maatregelen op de samenleving, organisaties en teams. En wat dit vraagt van leiderschap en samenwerking.

Wat anderen zeggen: “Jitske Kramer is een van de beste sprekers van Nederland. Verbindend, heeft humor, is onbevangen en energiek. Ze prikkelt je om stevig te nadenken en je stem te laten horen. Met flair en met lef zoekt ze de diepgang op. Op zoek naar verrassende nieuw inzichten en praktische toepasbaarheid. Verbindend en daadkrachtig“.

Jitske Kramer en Dolf Jansen boeken?

Jitske Kramer is ook samen met Dolf Jansen te boeken met hun programma: ‘DOE NORMAAL. TUSSEN MACHT EN SCHATERLACH’.

Jitske Kramer en Dolf Jansen dagen elkaar uit anders te kijken naar macht, naar verschillen en overeenkomsten. Hoe inclusief is Nederland? Wat wordt er van leiders verwacht? Hoe zorgen we voor minder conflicten en meer begrip? Een sterke mix van de antropologische lessen vanuit Jitske’s boek Jam Cultures én de stand van het land door Dolf’s ogen. Waarbij het risico bestaat dat beide sprekers ook elkaar te lijf gaan, met woorden, argumenten en emoties vanzelfsprekend. Had je nog geen onbewuste vooroordelen? Na deze rake jamsessie met woorden zeker wel.

Te boeken als dagafsluiter (30-45 minuten), eventueel in combinatie met Dolf en/of Jitske als dagvoorzitter.

Jitske Kramer boeken of inhuren als spreker of voor een workshop?

Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer video’s

Recensies

Novel-T

Wij zijn erg geïnspireerd geraakt door de keynote van Jitske Kramer tijdens ons partnerevent op 15 april. Het was een super interessant verhaal met eyeopeners, waar wij samen met onze partners een stap verder mee willen zetten. Praktische voorbeelden, herkenbaarheid van het publiek en haar enthousiasme zorgden voor een geslaagd partnerevent!Beschikbaarheid en informatie Jitske Kramer

 • 8,9 op basis van +900 reviews
 • Vrijblijvende offerte binnen 1 werkdag
 • Corona annulering = kosteloos verzetten
 • Snel direct contact met deze spreker