Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Jessica den Outer
Bewaar als favoriet

Jessica den Outer

Tariefindicatie: Tarief op aanvraag

Jessica den Outer is een ervaren spreker en consultant op het gebied van Rechten voor de Natuur. Als VN-expert heeft Jessica veel ervaring in de verschillende Rechten voor de Natuur. Ze neemt je mee op een wereldreis waarin de Rechten voor de Natuur worden besproken: van de diepe jungle in Colombia en de heilige rivieren in Bangladesh tot rivier de Maas.

Trainingscoördinator Milieudefensie

"Ik heb Jessica leren kennen als een erg gedreven, open en warm persoon. Met Jessica samenwerken is erg fijn; heldere communicatie, veel inhoudelijke expertise over o.a. het klimaat en ze heeft een flexibele opstelling. Voor een evenement van Milieudefensie heeft ze een prachtige lezing gegeven over onder andere de rechten van de natuur. Een krachtig en boeiend verhaal! Jessica weet mensen met haar kennis en fijne uitstraling te inspireren en te activeren."

Jessica den Outer

Stel je voor: je vervuilt een rivier en deze rivier kan jou hiervoor aanklagen. Dan denk je voortaan wel twee keer na voordat je een rivier vervuilt, toch? De mens staat nu boven de Natuur. Wij bezitten de Natuur en gebruiken het als een object dat mensen kunnen uitbuiten voor winstgevende activiteiten. Dit is waar onze kapitalistische samenleving op is gebaseerd. In een tijdperk van klimaatverandering, verlies van biodiversiteit en het verdwijnen van de natuur is een aanpak nodig die de kern van onze systemen veranderd.

Jessica den Outer presenteert Rechten voor de Natuur als een transformatieve tool. Een juridisch en filosofisch concept waarin de Natuur niet meer als eigendom, maar als eigen rechtspersoon wordt benaderd. De Natuur krijgt door middel van menselijke voogden een stem in onze samenleving. Daarmee kan de Natuur zelf opstaan voor haar belangen. Net zoals een bedrijf dat kan.

Als VN-expert heeft Jessica veel kennis en ervaring in Rechten voor de Natuur. In haar lezingen en workshops neemt ze je mee op een reis waarin voorbeelden van over de hele wereld worden besproken. Dit garandeert een sessie die je niet snel vergeet.

Onderwerpen

  • Antropologie
  • Filosofie en religie
  • Jonge ondernemer
  • Klimaat en natuurbehoud
  • Spiritualiteit
  • Sustainable Development Goals

Jessica schept tijdens haar lezingen een harmonisch wereldbeeld waarin wij mensen realiseren dat wij slechts een onderdeel van het geheel zijn. Eigenlijk probeert ze een nieuwe relatie tussen de mens en de Natuur op te bouwen; een waarin wij Moeder Aarde respecteren om het feit dat zij er is, niet simpelweg omdat zij ons geeft.

Tijdens een talkshow, waar Jessica aanwezig was als gast van Humberto Tan verklaart zij haar expertise, kijk/luister het hier terug!

Achtergrond

Jessica den Outer heeft een Bachelor opleiding in internationaal Europees recht en een Master opleiding in Internationaal milieurecht gevolgd. Ze is sinds 2017 betrokken bij de Rechten voor de Natuur beweging, toen ze begon met onderzoek naar landen die rechten toekennen aan onder andere rivieren, bossen en bergen. In 2019 werd ze erkend als één van de jongste experts op het gebied van Rechten voor de Natuur in het Harmony with Nature programma van de Verenigde Naties.

Ze werkt als freelance consultant aan verschillende projecten en heeft als spreker al duizenden mensen online en offline geïnspireerd. Haar missie is om Rechten voor de Natuur in Nederland erkend te krijgen: een van haar meest opwindende projecten is het onderzoeken van voor rechten voor rivier de Maas. Ze schreef een betoog over het belang van erkennen van Rechten voor de Natuur en Ecocide als een misdrijf voor het boek ‘Jongeren. Klimaat. Nu’ (2021, Lemniscaat). Samen met Laura Burgers bracht zij het ‘Compendium Rights of Nature: case-studies from six continents (2021, Ambassade van de Noordzee) uit.”

Interesse in een lezing van Jessica den Outer?

Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via 072-750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Jessica den Outer

Sprekers ook online inzetbaar

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Groot (inter)nationaal netwerk

8,9 op basis van +1000 reviews

Logo van De Spreker

Website & onderhoud Kobalt