Jacqui van Kemenade

Huisarts Jacqui van Kemenade zet zich op allerlei mogelijke manieren in om leefstijl en voeding meer op de agenda te zetten in Nederland. Hierdoor heeft ze een grote bijdrage geleverd aan de leefstijl ‘vibe’ die nu door heel het land klinkt. Haar drang naar meer kennis en inzicht over een gezonde lifestyle heeft haar aangezet om een extra studie diabetes te doen. Ze was betrokken bij de start van verschillende leefstijl initiatieven door heel het land en is nu bestuurslid van de stichting ‘Je leefstijl als medicijn’. Jacqui is consultant bij de diabetes zorggroep Breda en heeft haar eigen Leefstijl en Voeding Praktijk in Breda.

Ze heeft ervaren dat we momenteel door de bomen het bos niet meer zien. Gezonde leefstijl is hip en iedere celebrity of voedingsgoeroe vindt er wel wat van. En dat kan soms behoorlijk tegenstrijdig zijn. De medische wereld is verdacht stil. Waar vind je een onderbouwd advies over hoe je het gezondste kan leven, eten en bewegen. Jacqui van Kemenade rekent af met de twijfel en kijkt verder dan het simpele dogma “gewoon minder eten en meer bewegen!

Men wil niet meer voor de zoveelste keer horen wat wel of niet goed of fout wordt gedaan. Veel interessanter is het waarom. Hoe werkt het binnenin het lijf? Waarom ga je elke maandag avond in de keukenkast op zoek naar die magische reep chocola? Jacqui van Kemenade laat zien wat er in het lichaam gebeurt. Als je weet hoe het lichaam wordt aangestuurd, dan begrijp je het. Inzicht geeft motivatie.

Onderwerpen waar Jacqui van Kemenade over spreekt:

  • Leefstijl en voeding: Hoe blijf ik gezond?
  • Leefstijl en voeding bij diabetes
  • Te dik! Eigen schuld?
  • Versuikering en verdikking
  • Het anti-diEET en LEEF plan

Persoonlijke missie Jacqui van Kemenade

Het is de missie van Jacqui om mensen te inspireren om een verandering te maken in hun leven, bewust te leven én daarin goed gemotiveerde keuzes te maken. Haar droom is om mensen te zien opstaan die samen ervoor zorgen dat de leefomgeving weer verantwoord wordt. Een leefomgeving waar kinderen over straat kunnen zonder de verleiding van junkfood en snoepwaar te hoeven weerstaan. Dat Nederland weer de regie pakt over de eigen gezondheid.

Achtergrond Jacqui van Kemenade

Jacqui van Kemenade is sinds meer dan 20 jaar huisarts. In haar eigen leefstijl-huisartsenpraktijk zet ze haar kennis en kunde op het gebied van leefstijl en voeding bij welvaartsziektes inspirerend en out-of-the box in. Door een persoonlijke benadering die met name gericht is op inzicht geven, coacht ze haar patiënten (met chronische westerse ziektes zoals diabetes, hart- en vaat ziekten, darmklachten en zwaar overgewicht) terug naar gezondheid met minder medicatie en meer inzicht en regie over de eigen gezondheid. Na bestuurslid te zijn geweest bij de vereniging Arts en Leefstijl, is Jacqui nu bestuurslid van patienten organisatie : Je leefstijl als medicijn’ en is ze tevens ook werkzaam als Chief Medical Officer bij Medicinfo.

Jacqui van Kemenade inhuren of boeken voor een lezing?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier op deze pagina. Wij zijn ook telefonisch bereikbaar via 072 750 7422.

Tariefindicatie: 1250 - 2000 Euro

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field