Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Jacqui van Kemenade
Bewaar als favoriet

Jacqui van Kemenade

Tariefindicatie: 1250 - 2000 Euro

Jacqui van Kemenade is gedreven huisarts met als specialisatie voeding, leefstijl, omgeving en chronische westerse ziektes. Ze is auteur van de boeken ‘Leefstijl op Recept’ en ‘Een Shotje Leefstijl’. Ze weet als geen ander haar boodschap met passie, humor en inhoud over te brengen op een zeer divers publiek.

Thuiszorg West-Brabant

"De evaluatie onder de deelnemers laat een 8,9 zien voor de inzet van Jacqui van Kemenade. Haar verhaal sloot goed aan bij de behoefte van de zaal en haar manier van presenteren wat met voldoende interactie. Daar zijn we erg blij mee."

Jacqui van Kemenade

Een gezond leefklimaat creëren blijkt een uitdaging voor mens, bedrijf en maatschappij. Constant is er wrijving tussen het idee dat ongezonde leefstijl een eigen keuze is of een opgelegd gegeven door een obesogene maatschappij en/of (werk)omgeving. Het vorig jaar verschenen preventie akkoord gaf een golf van aversie.

’Teveel betutteling en het individu blijft uiteindelijk zelf verantwoordelijk’, was het belangrijkste geluid. In die kloof tussen opgelegde leef adviezen en de vrijheid van eigen keuze balanceert huisarts en leefstijlactivist Jacqui van Kemenade.

Onderwerpen waar Jacqui van Kemenade over spreekt:

 • Leefstijl: Over leven in een obesogene maatschappij.
  Over de uitdagingen van een gezonde leefstijl in een maatschappij die andere keuzes maakt
 • Leefstijl keuzes; het effect van nudging.
  Hoe we actief en concreet komen tot de juiste keuzes in ons dagelijks leven en werk
 • Blue Zone Nederland
  Wat is het effect van onze 24-uurs economie op onze gezondheid? Waarom werden mensen in Okinawa zo gezond oud? (nu helaas ook niet meer) Hoe creëren we onze eigen Blue Zone?
 • De wetenschap achter ons gewicht en gezondheid:
  Jacqui is mede-auteur van de Nieuwe richtlijn overgewicht en obesitas. Deze lezing is met name interessant voor zorgprofessionals die met deze richtlijn willen gaan werken.
 • GALA
  Hoe richting en inhoud te geven aan het Gezond en Actief Leven akkoord.

Achtergrond Jacqui van Kemenade

Jacqui, auteur van de boeken: ‘Leefstijl op Recept‘ en ‘Een Shotje Leefstijl‘, zet zich op allerlei mogelijke manieren in om leefstijl op een bruikbare manier op de agenda te zetten in werkend Nederland. Hierin maakt Jacqui op een praktische manier gebruik van haar verleden als huisarts, als CMO, als leefstijl arts in het programma Gezond Verstand wat in 2017 op tv te zien was en als mede-auteur van de Nieuwe Richtlijn voor Overgewicht en Obesitas die in 2023 verschenen is.

Jacqui weet als geen andere haar wetenschappelijk kennis op het gebied van leefstijl humoristisch en laagdrempelig over te brengen. Haar jarenlange ervaring als huisarts en kaderarts diabetes maakt dat je niet de deur uitgaat zonder praktische tips en tricks. Ze weet de zaal altijd te inspireren en haar ervaring als spreker (congressen en tv) is vanaf de eerste minuut evident te zien in de subtiele manier waarop ze elk persoon in de zaal (letterlijk) weet aan te spreken. Jacqui woont en werkt als huisarts in Breda.

Jacqui van Kemenade boeken voor een lezing?

Jacqui inspireert mensen om een blijvende gedragsverandering te maken in hun leven, bewust te leven én daarin goed gemotiveerde keuzes te maken. Meer weten of wil je Jacqui inhuren van een lezing? Neem dan vrijblijvend contact op via het contactformulier op deze pagina. Wij zijn ook telefonisch bereikbaar via 072 750 7422. We helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Beoordelingen

Thuiszorg West-Brabant

"De evaluatie onder de deelnemers laat een 8,9 zien voor de inzet van Jacqui van Kemenade. Haar verhaal sloot goed aan bij de behoefte van de zaal. Haar manier van presenteren was goed en met voldoende interactie. Daar zijn we erg blij mee."

GGD Hart voor Brabant

"Wij hebben genoten van een interessante lezing van Jacqui van Kemenade met als titel: Een shotje leefstijl. Alle dimensies van positieve gezondheid kwamen aan bod in relatie tot onze eigen gezondheid. Een mooi overkoepelend beeld over gezondheid wat direct betrekking heeft op onszelf en onze maatschappij. Jacqui, bedankt voor je mooie verhaal en veel succes gewenst in de toekomst met het helpen van patiënten en uitdragen van je boodschap."

Preventie Conferentie Goes

"Jacqui van Kemenade heeft een aansprekend verhaal. Ze heeft een vernieuwende kijk op gezondheid, leefstijl en preventie en wist de aanwezigen daar zeker in te inspireren. Nieuwe kennis, nieuwe informatie en nieuwe inspiratie. Een aanrader dus!"

OZL Delta

"Jacqui van Kemenade gaf een prachtige presentatie over Mijn Positieve Gezondheid voor een groep van ruim 20 consulenten Onderwijsondersteuning Zieke Leerlingen (OZL) van de organisatie OZL Delta. Een greep uit de vele onderwerpen die Jacqui aan de orde stelde: Preventie is genezen. Op Netflix is een inspirerende serie die heet “Live to 100. Secrets of the Blue Zones”. Zitten is het nieuwe roken (Nederland is wereldkampioen!). In plaats van medicijnen te gebruiken in de toekomst, kun je beter vandaag vasten (Plutarchus 46-120 n. Chr.). Hoe pakte IJsland de jeugd aan toen die verdwaalde in drank en drugs? Als consulent OZL kun je er soms mee aan de slag bij een zieke leerling. Daarnaast kan iedereen het gebruiken voor zichzelf en zo duurzaam inzetbaar blijven op het werk. Jan Haverkate (Teamleider van OZL Delta)"

OZL Midden- en Oost-Brabant

"Het was leerzaam, goed afgestemd op het niveau van de doelgroep. We kunnen het gebruiken voor ons dagelijkse werk (Onderwijsondersteuning Zieke leerlingen) en voor onszelf als reguliere werknemers in loondienst."

Beschikbaarheid en informatie

Jacqui van Kemenade

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1250 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid