Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Jacqui van Kemenade
Bewaar als favoriet

Jacqui van Kemenade

Tariefindicatie: 1250 - 2000 Euro

Jacqui van Kemenade is gedreven huisarts met als specialisatie voeding, leefstijl, omgeving en chronische westerse ziektes. Oktober 2019 verscheen haar boek: Leefstijl op Recept. Ze weet als geen ander haar boodschap met passie, humor en inhoud over te brengen op een zeer divers publiek. In 2017 heeft Jacqui meegedaan met het tv programma van Omroep Max: ‘Gezond Verstand’. Jacqui schuwt het grote publiek niet en ze weet keer op keer te captiveren, motiveren en inspireren.

Gemeente Zwartewaterland

"Jacqui is een boeiende spreker en ze weet haar publiek op een vlotte, toegankelijke en interactieve manier mee te nemen in haar verhaal, dat zij ondersteunt met aansprekende praktijkvoorbeelden. Kortom, zeker aan te bevelen!"

Jacqui van Kemenade

Een gezond leefklimaat creëren blijkt een uitdaging voor mens, bedrijf en maatschappij. Constant is er wrijving tussen het idee dat ongezonde leefstijl een eigen keuze is of een opgelegd gegeven door een obesogene maatschappij en/of (werk)omgeving. Het vorig jaar verschenen preventie akkoord gaf een golf van aversie.

’Teveel betutteling en het individu blijft uiteindelijk zelf verantwoordelijk’, 

was het belangrijkste geluid. In die kloof tussen opgelegde leef adviezen en de vrijheid van eigen keuze balanceert huisarts en leefstijlactivist Jacqui van Kemenade. Jacqui, auteur van het recent verschenen boek: Leefstijl op Recept zet zich op allerlei mogelijke manieren in om leefstijl op een bruikbare manier op de agenda te zetten in werkend Nederland. Hierin maakt Jacqui op een praktische manier gebruik van haar verleden als huisarts werkzaam in o.a Australië en Nieuw Zeeland, maar ook als CMO in het bedrijfsleven.

Wat is het effect van onze 24-uurs economie op onze slaapkwaliteit en gezondheid en heeft zogenaamde ‘nudging ‘effect op de keuzes die we in het licht van deze uitdagingen, maken?  Hoe creëren we onze eigen Blue Zone?

Onderwerpen waar Jacqui van Kemenade over spreekt:

 • Leefstijl: Over leven in een obesogene maatschappij.
  Over de uitdagingen van een gezonde leefstijl in een maatschappij die andere keuzes maakt
 • Leefstijl keuzes; het effect van nudging.
  Hoe we actief en concreet komen tot de juiste keuzes in ons dagelijks leven en werk
 • Zitten is het nieuwe roken! Gewoon opstaan dus?
  Hoe makkelijk of moeilijk is het om ‘gewoon’ op te stappen of ‘gewoon’ af te vallen?
 • Slapen op commando!
  Over het belang van mogelijk de belangrijkste en meest onderschatte leefstijl pijler: slaap. De uitdagingen van mensen in ploegendiensten en mensen met chronisch slaap tekort
 • Een andere kijk op gezondheid en ziekte en de ‘keuzes’ die we maken
 • De wetenschap achter ons gewicht en gezondheid:
  Wetenschappelijk evidence over de impact van slaap, stress, interne microbioom (darmflora) en hormonen op ons gewicht en gezondheid.

Achtergrond Jacqui van Kemenade

Jacqui weet als geen andere haar wetenschappelijk kennis op het gebied van leefstijl humoristisch en laagdrempelig over te brengen. Haar jarenlange ervaring als huisarts en kaderarts diabetes maakt dat je niet de deur uitgaat zonder praktische tips en tricks. Ze weet de zaal altijd te inspireren en haar ervaring als spreker (congressen en tv) is vanaf de eerste minuut evident te zien in de subtiele manier waarop ze elk persoon in de zaal (letterlijk) weet aan te spreken. 

Jacqui van Kemenade boeken voor een lezing?

Jacqui inspireert mensen om een blijvende gedragsverandering te maken in hun leven, bewust te leven én daarin goed gemotiveerde keuzes te maken. Meer weten of wil je Jacqui inhuren van een lezing?

Neem dan vrijblijvend contact op via het contactformulier op deze pagina. Wij zijn ook telefonisch bereikbaar via 072 750 7422. We helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Beoordelingen

a.s.r. Vitality

"Jacqui van Kemenade hield een heel sterk verhaal vanuit wetenschappelijke onderbouwing over het belang van bewegen en andere leefstijl keuzes. Zeker een aanrader!"

Immunologie Kennis Netwerk

"Top presentatie! Jacqui weet waar ze het over heeft en neemt het publiek mee met haar verhaal. Interactie met het publiek aangaan kan ze heel goed en brengt haar boodschap op een leuke manier over. Leuke spreker!"

Beschikbaarheid en informatie

Jacqui van Kemenade

Sprekers ook online inzetbaar

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Groot (inter)nationaal netwerk

8,9 op basis van +1000 reviews

Logo van De Spreker

Website & onderhoud Kobalt