Danielle Braun

Heb jij je organisatie wel eens als een tribale stam bekeken? Danielle Braun wel. Het helpt! We weten namelijk al lang hoe we moeten organiseren en veranderen, maar zijn het soms even vergeten in onze gebouwen van beton. Reis mee door je eigen organisatie tribe. Leren van wat we al weten.

Danielle Braun is corporate antropoloog, een van Nederlands topsprekers, directeur van de Academie voor Organisatiecultuur, auteur van managementboek van het jaar ‘ De Corporate Tribe’, van ‘Building Tribes’ en ‘Da’s gek’. Danielle stond 25 jaar met haar voeten in de corporate klei als manager / bestuurder. Nu reist ze de wereld rond, op zoek naar manieren om tribes te bouwen en leiders sterk te maken. Ze maakt organisaties graag klaar voor verandering. Expert op het gebied van organisatiecultuur en leiderschap. Sparringpartner voor boards. Haar motto: “een mens is niet los verkrijgbaar”. We functioneren binnen de cultuur en dynamiek van de groep of organisatie.

Wil je beter leiden, veranderen, functioneren? Dan helpt het om de grammatica van de organisatiecultuur tot in haar genen te doorgronden. Ze spreekt over wat organisatiecultuur nu eigenlijk is en hoe je het veranderd. Over échte gesprekken in organisaties. Omdat het veel leuker is om een tribe te bouwen, dan een organisatie te managen. Danielle gaat over echte organisaties. Waarachtig leiderschap, Heelheid in processen en systemen, Ontschotten en “Totems bouwen”. ‘Aandacht is het nieuwe goud’ is haar motto. Meeslepend, vol prachtige foto’s, filmbeelden en verhalen. Ga mee op reis.

‘Braun is exotisch als het over cultuur gaat, uitdagend als het om gedrag gaat, keihard als het over organiseren gaat, liefdevol als het over mensen gaat, wetenschappelijk onderbouwd als het moet, vol humor als het kan. Altijd up-tempo en interactief. Danielle gaat over echtheid. Over het bezielen van organisaties. Ze wil dat mensen elkaar in deze snelle tijd werkelijk blijven zien.’

Lezing: de Corporate Tribe – organisatiecultuur ontraadseld

Heb je jouw organisatie weleens als een tribe bekeken? Danielle Braun, corporate antropoloog, doet dat. Danielle reist de wereld rond op zoek naar best practices over samenwerken en -leven. Omdat we al lang al weten hoe we sterke tribes moeten bouwen. We zijn het soms alleen even vergeten in onze gebouwen van beton. Leren van wat we al weten.

Ga mee met Danielle op een boeiende reis naar het wezen van cultuur. Je leert hoe mensen culturen vormen en hoe culturen op hun beurt mensen vormen. Exotisch ver weg en tegelijkertijd vol praktijkvoorbeelden en praktische tips voor de eigen organisatie. Een boeiend verhaal vol mooie beelden en verhalen. Zonder vermoeiende theorieën toch een inkijk in de state of the art van de organisatie-antropologie. Door deze antropologische bril zie je nog scherper wat er werkelijk speelt in de dynamiek van de organisatie. Alsof je van zwart-wit naar kleuren televisie omschakelt. Je leert wat organisatiecultuur nu eigenlijk is, hoe je kernwaardes afstemt. Je gaat op zoek naar de totem van jullie organisatie en leert dat tribes niet in twee stappen maar in drieën veranderen.

Je leert veranderen door gebruik te maken van ‘het ondertussen’. Je leert hoe je innoveert, hoe je omgaat met tegenstemmen bij verandering en hoe je de rollen in je organisatie in flow krijgt. Weet straks alles van de kracht van rituelen bij verandering. Je stapt de zaal anders uit dan je er in kwam. Je wordt een beetje antropoloog. Deze lezing is dé meest geboekte lezing rondom het prijswinnende boek de Corporate Tribe, managementboek van het jaar 2016.

Lezing of uitbreiding tot masterclass, waarbij je aan de hand van korte oefeningen je eigen cultuur in kaart brengt.

Lezing: hoe verplaats je een totempaal – over change in organisaties

Reorganiseren? Op weg naar een nieuwe missie, andere kernwaarden, fusie, herontwerp, bezuinigingen, krimp, zelfsturing, digitalisering, netwerkorganisatie? Complexe organisatieverandering? Verander moe? Cultuurverandering als stroperig en moeizaam proces? Niet als je de principes toepast die we als mensheid al eeuwen kennen. Vanuit de antropologie is veel kennis vergaard over hoe mensen dat doen, veranderen. Als je weet wat rites-de-passages zijn, dan weet je ook hoe je de onzekerheid bij change moet managen. Weet je wat liminaliteit is, dan snap je welk type leiderschap nodig is bij change. Danielle Braun laat je leren wat je eigenlijk al weet.

Danielle spreekt over cultuurverandering, maar niet vanuit het bekende jargon van organisatiekunde of de bekende managementliteratuur. We zullen het hebben over de ziel, de totem, de spirit van de organisatie. Over de magie van veranderen. Over het ondertussen. Structuur, cultuur, de roep om duidelijkheid, veranderend machtsevenwicht; na deze lezing weet je eindelijk wat je er mee aan moet. Een “harde” lezing vol praktijkvoorbeelden en praktische tools voor de eigen organisatie in verandering. Geen softheid. Maar wel met de exotische toon van de Corporate Antropologie. In deze lezing leer je over hoe je de kracht van de zogenaamde “liminale fase” tussen het oude- en het nieuwe optimaal kunt benutten.

Je leert hoe je overgangsmomenten ritualiseert, weerstand wegneemt, hoe de machtsfactor van wezenlijke invloed is op het veranderproces en wat de ideale regierol is bij verandering. Je weet “hoe je een totempaal verplaatst” en begrijpt waarom veranderen zonder magie kansloos is en hoe je gedrag als een virus verspreid in de organisatie.

Lezing of uitbreiding tot masterclass, waarbij je aan de hand van een gave kaartenset actief in gesprek gaat over de eigen veranderopgave.

Lezing: de wetten van de apenrots – over organisatiepolitiek en macht

Geen mens is los verkrijgbaar. Organisaties zijn opgebouwd rondom status, posities, gezag, charisma, leiders. In elke groep, in elke organisatie heerst een pikorde. Wat zijn nu eigenlijk de wetten van de apenrots? Worden besluiten bijvoorbeeld in de vergadering genomen of is dit allang in de wandelgangen geregeld? Hoe pak je positie? Wat is de werking van jouw non-verbaal gedrag en houding op anderen? Organisatiepolitiek; het is een thema dat boeit en bindt, uitdaagt en frustreert. We willen allemaal het beste voor de zaak, voor de wereld, maar ook… voor onszelf.

Hoe werkt de apenrots nu eigenlijk? In het schijnbare oerwoud van politieke spelletjes zit wel degelijk een patroon. Met een aantal universele biologische en antropologische wetmatigheden. En cultuurspecifieke invullingen en persoonlijke voorkeuren. In deze lezing leert Danielle je de wetten van de apenrots kennen. In een beeldende reis vol humor word je meegenomen naar tribes en andere volkeren. Naar verschillen in het organiseren van macht, ranking en privileges. Om tenslotte je eigen organisatiepolitiek beter te begrijpen. En jouw eigen rol daarin.

Leer over non-verbaal gedrag, charisma en de invloed op anderen. Over menselijke behoeften. Wetenschappelijke inzichten afgewisseld met oeen aantal concrete theatertechnieken. Een onvergetelijke ervaring over organisatiepolitiek, eerste indrukken, uitsluitingsmechanismen en non-verbaal gedrag. Je stapt de zaal anders uit dan je er in kwam. Own your rank, play your rank.

Lezing of uitbreiding tot masterclass, daarbij gaan de hakken uit en stropdassen los. Flink aan de slag met je eigen uitstraling. Facts & fun gegarandeerd.

Dagvoorzitter

Danielle Braun is ook beschikbaar als dagvoorzitter met charisma én inhoud. Voor congressen, symposia of kleinere besluitvormende meetings, brainstormsessies en vergaderingen. Ze kan heel goed de storyline van een congres of bijeenkomst dragen en beschikt over een rijk arsenaal aan korte ludieke energizers en momenten van echt contact tussen deelnemers.

Danielle Braun inhuren of boeken voor een lezing of workshop?
Danielle Braun inhuren of boeken voor een lezing of workshop? Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier.

Tariefindicatie: Boven 4000 Euro

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field

Dr. Danielle Braun SKU UPC Model

"Over je welkom voelen gesproken: enthousiast maakte Danielle contact met iedere deelnemer. Iedereen werd persoonlijk betrokken en zo wist ze van begi

Jul 01, 2013 by Anonymous
Bedrijfsnaam: Ronja Smit 

"Over je welkom voelen gesproken: enthousiast maakte Danielle contact met iedere deelnemer. Iedereen werd persoonlijk betrokken en zo wist ze van begin af aan een fijne en veilige sfeer te creëren. In no-time gingen we van dierenrijk via de hersenen naar non-verbaal gedrag en gingen de stoelen opzij om in beweging te komen. Oefenen, observeren, voelen en experimenteren, daar ging het om. En dat werkt! Door scherp te observeren én opbouwende, zinnige feedback te geven ging iedereen een stap verder en met een goed gevoel naar huis. Ik in ieder geval wel! Knap hoe je zoveel in zo weinig tijd weet te bereiken in een groep."


Reacties op workshop “Uplevel je Zakelijk Charisma” van Danielle Braun op dag vd Coach 2013Twitter:@kerstivervloet ben ik het dan weer helem

Jun 11, 2013 by Anonymous
Bedrijfsnaam: Dag vd Coach 

Reacties op workshop “Uplevel je Zakelijk Charisma” van Danielle Braun op dag vd Coach 2013

Twitter:
@kerstivervloet ben ik het dan weer helemaal mee eens ;)- toffe workshop gisteren bij @DanielleBraunOI #dvdc13

@DanielleBraunOI en terecht wat een goede workshop #academievoororganisatiecultuur

@YvonneBurger @DanielleBraunOI Nogmaals hartstikke bedankt voor jullie inbreng, enthousiasme en energie vandaag!

Gefeliciteerd met jullie succes vandaag @YvonneBurger en @DanielleBraunOI #dagvandecoach

@DanielleBraunOI Het was voor mij een heerlijke eye opener ! Dank je wel !

Bij mij heeft vandaag @DanielleBraunOI de meeste indruk gemaakt! Volgende keer alsnog graag over bezetenheidsrituelen ;-) #bijtme #dvdc13

@YvonneBurger: Fantastische workshop van @DanielleBraunOI tijdens #dvdc13. Veel geleerd over statushouding #coachingsantropologie

Wat een geslaagde dag! Super workshops gevolgd van @gemma_kaapz en @DanielleBraunOI. Nu even alles in de zon laten bezinken #dagvandecoach

Amy Cuddy oefen met @DanielleBraunOI #dvdc13 Boeiend!

#dvdc13 "Als je discongruent bent gooien de apen je van de rots af" @DanielleBraunOI -werken met status #funoefening #nuttigetips

Van "ik kan jou hebben" tot "bijt me bijt me" - leuke workshop hoge/lage status en hoe dat bewust in te zetten @DanielleBraunOI #dvdc13

Een mens is niet los verkrijgbaar #quote @DanielleBraunOI

Linked In:

Danielle, het was gewoon top! Ik vind dat je heel inspirerend en duidelijk jouw workshop hebt gebracht. Wie weet weer een keer tot ziens.
Ik wens je veel succes met alles!
Groeten Jan

Dag Danielle, Wauw wat een prachtig en leerzame Workshop gaf je op de "Dag van de Coach". Ik hoop je zeker weer eens te zien,wie weet te spreken. Ik was die man die de positieve opmerking maakte over Koningin Beatrix. Zullen we linken? Groeten Jan Hulsbergen


Danielle,

Net een bijzonder leuke workshop bij je gevolgd tijdens de dag van de coach. Ik had je beloofd iets over IBI (Intercultural Business Improvement), de organisatie van Ursula Brinkman en Oscar van Weerdenburg te sturen. Dat komt eraan.
www.IBInet.nl .
Ondertussen
I'd like to add you to my professional network on LinkedIn.
-Helga

Beste Danielle,
Gisteren: je hebt een energieke workshop gegeven over dat wat echt speelt in de onderstroom, mooi hoe je de mensen hierin mee nam. Ik blijf je graag volgen, wil je met mij linken?
Pieter

Beste Danielle, Ik heb gister de workshop op de dag van de coach bij je meegemaakt.
Ik wil je graag toevoegen aan mijn professionele netwerk op LinkedIn. Hartelijke groeten, - Piet Mathôt

Beste Danielle, leuk je vandaag bij de Dag van de Coach ontmoet te hebben en je workshop bij mocht wonen. Leuke inzichten en praktisch toepasbaar. Ik zou het fijn vinden als je zou willen linken. Je weet tenslotte maar nooit.
Hartelijke groet, John Schmeitz

Ha Danielle, een inspirerende workshop vanmiddag. Zet weer aan tot nieuwe ideeen!
Groet, Cecile


5.0 5.0 2 2 "Over je welkom voelen gesproken: enthousiast maakte Danielle contact met iedere deelnemer. Iedereen werd persoonlijk betrokken en zo wist ze van begin af aan een fijne en veilige Dr. Danielle Braun