Op zoek naar een vooraanstaande spreker over organisatiecultuur?

Danielle Braun
Bewaar als favoriet

Dr. Danielle Braun

Tariefindicatie: Boven 4000 Euro

Danielle Braun is corporate antropoloog en expert op het gebied van organisatiecultuur en leiderschap. Ze neemt je mee langs verre vreemde volken om je uiteindelijk de cultuur en omgangsvormen van je eigen organisaties beter te laten begrijpen.

Ronja Smit

""Over je welkom voelen gesproken: enthousiast maakte Danielle contact met iedere deelnemer. Iedereen werd persoonlijk betrokken en zo wist ze van begin af aan een fijne en veilige sfeer te creëren. In no-time gingen we van dierenrijk via de hersenen naar non-verbaal gedrag en gingen de stoelen opzij om in beweging te komen. Oefenen, observeren, voelen en experimenteren, daar ging het om. En dat werkt! Door scherp te observeren én opbouwende, zinnige feedback te geven ging iedereen een stap verder en met een goed gevoel naar huis. Ik in ieder geval wel! Knap hoe je zoveel in zo weinig tijd weet te bereiken in een groep.""

Danielle Braun

Heb jij je organisatie wel eens als een tribale stam bekeken? Danielle Braun wel. Het helpt! We weten namelijk al lang hoe we moeten organiseren en veranderen, maar zijn het soms even vergeten in onze gebouwen van beton. Reis mee door je eigen organisatie tribe. Leren van wat we al weten.

Danielle Braun is corporate antropoloog, een van Nederlands topsprekers, directeur van de Academie voor Organisatiecultuur, auteur van managementboek van het jaar ‘De Corporate Tribe’, van ‘Building Tribes’ en ‘Da’s gek’. Danielle stond 25 jaar met haar voeten in de corporate klei als manager / bestuurder. Nu reist ze de wereld rond, op zoek naar manieren om tribes te bouwen en leiders sterk te maken. Ze maakt organisaties graag klaar voor verandering. Expert op het gebied van organisatiecultuur en leiderschap. Sparringpartner voor boards. Haar motto: “eEen mens is niet los verkrijgbaar”. We functioneren binnen de cultuur en dynamiek van de groep of organisatie.

Braun is exotisch als het over cultuur gaat, uitdagend als het om gedrag gaat, keihard als het over organiseren gaat, liefdevol als het over mensen gaat, wetenschappelijk onderbouwd als het moet, vol humor als het kan. Altijd up-tempo en interactief. Danielle gaat over echtheid. Over het bezielen van organisaties. Ze wil dat mensen elkaar in deze snelle tijd werkelijk blijven zien.

Lezing: de Corporate Tribe

Ga mee met Danielle op een boeiende reis naar het wezen van cultuur. Je leert hoe mensen culturen vormen en hoe culturen op hun beurt mensen vormen. Exotisch ver weg en tegelijkertijd vol praktijkvoorbeelden en praktische tips voor de eigen organisatie. Een boeiend verhaal vol mooie beelden en verhalen. Zonder vermoeiende theorieën toch een inkijk in de state of the art van de organisatie-antropologie. Door deze antropologische bril zie je nog scherper wat er werkelijk speelt in de dynamiek van de organisatie. Je leert wat organisatiecultuur nu eigenlijk is, hoe je kernwaardes afstemt. Gaat op zoek naar de totem van jullie organisatie en leert dat tribes niet in twee stappen, maar in drieën veranderen.

Je leert veranderen door gebruik te maken van ‘het ondertussen’. Leert hoe je innoveert, hoe je omgaat met tegenstemmen bij verandering en hoe je de rollen in je organisatie in flow krijgt. Weet straks alles van de kracht van rituelen bij verandering. Je stapt de zaal anders uit dan je er in kwam. Je wordt een beetje antropoloog. Deze lezing is dé meest geboekte lezing rondom het prijswinnende boek de Corporate Tribe, managementboek van het jaar 2016.

Lezing: hoe verplaats je een totempaal

Reorganiseren? Op weg naar een nieuwe missie, andere kernwaarden, fusie, herontwerp, bezuinigingen, krimp, zelfsturing, digitalisering, netwerkorganisatie? Complexe organisatieverandering? Verander moe? Cultuurverandering als stroperig en moeizaam proces? Niet als je de principes toepast die we als mensheid al eeuwen kennen. Vanuit de antropologie is veel kennis vergaard over hoe mensen dat doen, veranderen. Als je weet wat rites-de-passages zijn, dan weet je ook hoe je de onzekerheid bij change moet managen. Weet je wat liminaliteit is, dan snap je welk type leiderschap nodig is bij change. Danielle Braun laat je leren wat je eigenlijk al weet.

Je leert hoe je overgangsmomenten ritualiseert, weerstand wegneemt, hoe de machtsfactor van wezenlijke invloed is op het veranderproces en wat de ideale regierol is bij verandering. Je weet “hoe je een totempaal verplaatst” en begrijpt waarom veranderen zonder magie kansloos is en hoe je gedrag als een virus verspreid in de organisatie.

Lezing: de wetten van de apenrots

Geen mens is los verkrijgbaar. Organisaties zijn opgebouwd rondom status, posities, gezag, charisma, leiders. In elke groep, in elke organisatie heerst een pikorde. Wat zijn nu eigenlijk de wetten van de apenrots? Worden besluiten bijvoorbeeld in de vergadering genomen of is dit allang in de wandelgangen geregeld? Hoe pak je positie? Wat is de werking van jouw non-verbaal gedrag en houding op anderen? Organisatiepolitiek; het is een thema dat boeit en bindt, uitdaagt en frustreert. We willen allemaal het beste voor de zaak, voor de wereld, maar ook… voor onszelf.

Leer over non-verbaal gedrag, charisma en de invloed op anderen. Over menselijke behoeften. Wetenschappelijke inzichten afgewisseld met oeen aantal concrete theatertechnieken. Een onvergetelijke ervaring over organisatiepolitiek, eerste indrukken, uitsluitingsmechanismen en non-verbaal gedrag. Je stapt de zaal anders uit dan je er in kwam. Own your rank, play your rank.

Lezing: Building Tribes

Danielle vertelt je in deze lezing hoe je Kampvuren in organisaties aansteekt. Ze vertelt over haar aanpak van virale verandering bij cultuurtransities en geeft handvatten voor impactvolle dialogen en rituelen. Maak kennis met leiders, tribeleden en veranderaars van zeer uiteenlopende gebieden. Je neemt plaats in hun stoel en kijkt hoe ze dialogen voeren, besluiten nemen en van een groep mensen een tribe maken.

Hiervoor interviewde Danielle de kleindochter van een Batakkoning op Sumatra over koppensnellen en concurrentie in de boardroom. Ze leerde ze over de waardebepaling van producten volgens de Iraanse Ta’arof, een samenhangend geheel van sociale etiquette en impliciete gedragsregels, dompelde ze zichzelf onder in de stilte van Quakermeetings om lastige vragen zonder woorden te doorgronden, leerde ze de kunst van het beïnvloeden van Voodoopriesters in Miami en leerde ze de afscheidsrituelen van de Tana Toraja in Sulawesi kennen. En nog veel meer.

Dagvoorzitter

Danielle Braun is ook beschikbaar als dagvoorzitter met charisma én inhoud. Voor congressen, symposia of kleinere besluitvormende meetings, brainstormsessies en vergaderingen. Ze kan heel goed de storyline van een congres of bijeenkomst dragen en beschikt over een rijk arsenaal aan korte ludieke energizers en momenten van echt contact tussen deelnemers.

Danielle Braun boeken voor een lezing of workshop?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier. We zijn ook telefonisch bereikbaar via 072 – 750 7422.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Dag vd Coach

"Reacties op workshop “Uplevel je Zakelijk Charisma” van Danielle Braun op dag vd Coach 2013Twitter: @kerstivervloet ben ik het dan weer helemaal mee eens ;)- toffe workshop gisteren bij @DanielleBraunOI #dvdc13@DanielleBraunOI en terecht wat een goede workshop #academievoororganisatiecultuur@YvonneBurger @DanielleBraunOI Nogmaals hartstikke bedankt voor jullie inbreng, enthousiasme en energie vandaag!Gefeliciteerd met jullie succes vandaag @YvonneBurger en @DanielleBraunOI #dagvandecoach@DanielleBraunOI Het was voor mij een heerlijke eye opener ! Dank je wel !Bij mij heeft vandaag @DanielleBraunOI de meeste indruk gemaakt! Volgende keer alsnog graag over bezetenheidsrituelen ;-) #bijtme #dvdc13@YvonneBurger: Fantastische workshop van @DanielleBraunOI tijdens #dvdc13. Veel geleerd over statushouding #coachingsantropologieWat een geslaagde dag! Super workshops gevolgd van @gemma_kaapz en @DanielleBraunOI. Nu even alles in de zon laten bezinken #dagvandecoachAmy Cuddy oefen met @DanielleBraunOI #dvdc13 Boeiend!#dvdc13 "Als je discongruent bent gooien de apen je van de rots af" @DanielleBraunOI -werken met status #funoefening #nuttigetipsVan "ik kan jou hebben" tot "bijt me bijt me" - leuke workshop hoge/lage status en hoe dat bewust in te zetten @DanielleBraunOI #dvdc13Een mens is niet los verkrijgbaar #quote @DanielleBraunOILinked In:Danielle, het was gewoon top! Ik vind dat je heel inspirerend en duidelijk jouw workshop hebt gebracht. Wie weet weer een keer tot ziens. Ik wens je veel succes met alles! Groeten JanDag Danielle, Wauw wat een prachtig en leerzame Workshop gaf je op de "Dag van de Coach". Ik hoop je zeker weer eens te zien,wie weet te spreken. Ik was die man die de positieve opmerking maakte over Koningin Beatrix. Zullen we linken? Groeten Jan HulsbergenDanielle,Net een bijzonder leuke workshop bij je gevolgd tijdens de dag van de coach. Ik had je beloofd iets over IBI (Intercultural Business Improvement), de organisatie van Ursula Brinkman en Oscar van Weerdenburg te sturen. Dat komt eraan. www.IBInet.nl . Ondertussen I'd like to add you to my professional network on LinkedIn. -HelgaBeste Danielle, Gisteren: je hebt een energieke workshop gegeven over dat wat echt speelt in de onderstroom, mooi hoe je de mensen hierin mee nam. Ik blijf je graag volgen, wil je met mij linken? PieterBeste Danielle, Ik heb gister de workshop op de dag van de coach bij je meegemaakt. Ik wil je graag toevoegen aan mijn professionele netwerk op LinkedIn. Hartelijke groeten, - Piet MathôtBeste Danielle, leuk je vandaag bij de Dag van de Coach ontmoet te hebben en je workshop bij mocht wonen. Leuke inzichten en praktisch toepasbaar. Ik zou het fijn vinden als je zou willen linken. Je weet tenslotte maar nooit. Hartelijke groet, John SchmeitzHa Danielle, een inspirerende workshop vanmiddag. Zet weer aan tot nieuwe ideeen! Groet, Cecile"

Beschikbaarheid en informatie

Dr. Danielle Braun

Sprekers ook online inzetbaar

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Groot (inter)nationaal netwerk

8,9 op basis van +1000 reviews

Logo van De Spreker

Website & onderhoud Kobalt