Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Thera de Kramer
Bewaar als favoriet

Thera de Kramer

Tariefindicatie: 950 - 1250 Euro

Kun je waarde managen? Ja dat kan. Dit is een vak, Value Management heet het en bestaat al 60 jaar. Thera de Kramer legt uit wat Value Management is en hoe het werkt. Door het managen van waarde kunnen we samen bewuster gebruik maken van ons geld, grondstoffen, natuur, tijd, mensen, alles om ons heen.

Thera de Kramer

Value Management

Bewust omgaan met de natuur en met onze tijd doen we vanzelfsprekend. De kraan, verwarming en licht gaan uit als we deze niet nodig hebben. Door een agenda bij te houden en afspraken te maken halen we zoveel mogelijk uit onze tijd. Gaan we ook bewust om met ons geld? Natuurlijk, we geven niet meer uit dan dat er binnen komt. Behalve de overheid dan.
Is dat bewust omgaan met geld? Haal je zo het meeste uit financiën? Bewust omgaan met geld betekent het creëren van zoveel mogelijk waarde met de euro’s die we hebben. Maar wat is waarde dan? En wanneer wordt waarde optimaal gecreëerd? Waarde is subjectief, dat voelen we allemaal.

Kun je het ook expliciet maken? Kun je waarde managen? Ja dat kan. Dit is een vak, Value Management heet het en bestaat al 60 jaar. Aan de hand van riolering legt Thera de Kramer uit wat Value Management is en hoe het werkt. Door het managen van waarde kunnen we samen bewuster gebruik maken van ons geld, grondstoffen, natuur, tijd, mensen, alles om ons heen.

Samen doen, samen denken, samen realiseren

Thera de Kramer is oprichtster van Voreia, jaagt naar waarde als de magnetische punt van een kompasnaald naar het noorden. Steeds op zoek naar mogelijkheden om de waarde van een project, product of proces te verhogen door of kwaliteitsverbetering te vinden of kosten te verlagen. Zij doet dit door haar kracht te gebruiken om de klantwaarde samen te analyseren, te visualiseren en alle aanwezigen te laten beleven. Vervolgens met de aanwezigen systematisch klantwaarde creëren gebruikmakend van functie-analyse, prioritering van doelstellingen, visualiseren van oplossingsrichtingen en besluitvormingsprocessen.
Thera is een gedreven Value Engineer, aangesloten bij de Stichting DACE, en werkzaam in de Grond-, Weg- en Waterbouw als Value Engineer. Zij faciliteert Value Engineering studies, is 1 van de docenten van de introductie workshop Value Management die vanuit DACE wordt aangeboden.

Persoonlijke achtergrond

Thera heeft een civieltechnische achtergrond en is haar carrière begonnen als tekenaar. In de rol als projectmedewerker en adviseur heeft Thera onder andere RAW bestekken opgesteld, directievoering, subsidiebewaking, ramingen gemaakt, asfalt en openbare verlichting advisering gedaan. Bij Rijkswaterstaat heeft Thera als Inkoopadviseur en Contractdeskundige veel gewerkt aan contractvormings- en aanbestedingstrajecten. Via System Engineering is Thera in aanraking gekomen met Value Engineering. Bij Volker Infra Design, onderdeel van Van Hattum en Blankevoort en later opgegaan in Volker Infra, heeft Thera daar aan toegevoegd Agile, LEAN en Human Centered Design
Opbrengsten:
· Bij integrale toepassing van Value Management door gebruik te maken van Value Engineering, LEAN, Scrum en Human Centered Design is een verlaging van Ontwerpkosten mogelijk tot 30% ten opzichte van traditionele aanpakken.

· Expliciete gedragen doelstellingen voor bedrijfsonderdelen met structuur visie voor de toekomst.

· Verlaging van realisatiekosten door expliciete focus op kostendrijvers.

· Verhoging tenderwinstpercentage door expliciete focus op klantwaarde. Thera is al bij meer dan 25 tenders betrokken geweest waarvan in de afgelopen 5 jaar gemiddeld 40% tot winst van de tender heeft geleid.

· Implementatie van verbetertrajecten, LEAN, Scrum, of Value-bewustzijn voor bedrijfsonderdelen.

 

Interesse in een lezing van Thera de Kramer of heeft u een vraag?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22

Bewaar als favoriet

Talen: Nederlands

Categorieën:

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Thera de Kramer

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid