Jaap van Driel: Hoe kunnen organisaties de bijdrage van projecten voor de organisatie vergroten?
Jaap van Driel ziet het als missie om lijnmanagers meer inzicht te geven in projecten. De klant is een lijnmanager die voor de taak geplaatst is om een project te begeleiden. Deze lijnmanager en de projectmanager spreken echter niet dezelfde taal. De misverstanden die dit geeft, leiden vaak tot grote problemen.

Jaap geeft lijnmanagers daarom handvatten om op een goede wijze met projectmanagers te communiceren. Hij probeert hierdoor de bijdrage van projecten aan de doelen van een organisatie te verbeteren. Het resultaat van zijn bijdrage is dat organisaties veel beter in staat zijn om ervoor te zorgen dat projecten bijdragen aan het succes van de organisatie.

Jaap is een enthousiast spreker, die in staat is zijn gehoor mee te nemen in zijn betoog. Door de vele concrete voorbeelden, die hij aan zijn lange carrière ontleent, blijft zijn presentatie toegankelijk. Zijn centrale punt is dat door gezond verstand ingegeven overwegingen bij de begeleiding van projecten veel belangrijker zijn dan complexe projectmanagementtheorieën.

Achtergrond Jaap van Driel
Jaap is begonnen als wetenschapper bij de Rijksuniversiteit Groningen en het Shell Research laboratorium in Amsterdam. Daarna heeft hij een carrière bij Shell gehad als consultant, programmamanager en lijnmanager in Nederland, Frankrijk en Marokko met verantwoordelijkheid voor projecten in Europa en Noord Afrika. Aan het eind van zijn Shell-carrière was hij hoofd van het globale Project Excellence Centre. Sinds 2010 is hij onafhankelijk projectbegeleider bij zowel grote als middelgrote bedrijven.

Managementboek Jaap van Driel
In 2018 heeft hij een boek uitgegeven bij uitgeverij Haystack met als onderwerp: hoe kan een organisatie projecten zo organiseren dat ze een grotere bijdrage aan de organisatie leveren?

Jaap van Driel inhuren of boeken?
Jaap van Driel inhuren of boeken voor een lezing of als gastspreker? Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier aan de rechterzijde van de pagina.

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field

Gerelateerde sprekers