Ivar Davids, Expert op het ontwikkelen van organisaties van de toekomst.
Met de komst van de generatie Y, social media en toenemende transparantie, groeit bij mensen de vraag waar hun organisatie nu echt voor staat. Die is er toch niet alleen voor de aandeelhouder? Organisaties dienen tegenwoordig 100% relevant te zijn voor haar klanten, medewerkers, maatschappij, partners én aandeelhouders. Organisaties spelen met vragen als waar staan wij nu? Waar moeten wij naar toe? En waar zijn wij eigenlijk goed in? Zij staan voor een uitdaging waarbij van hen verwacht wordt dat zij betekenisvoller én effectiever te werk gaan. Ivar Davids is expert op het gebied van “Make, Buy & Ally” en deelt zijn kennis en ervaring graag.

Ivar studeerde bestuurskunde aan de  Erasmus Universiteit in Rotterdam. Na bij diverse organisatieadviesbureaus gewerkt te hebben, richtte hij in 2000 samen met Han Hendriks en Cas van Arendonk Kirkman Company op, een onafhankelijk ondernemend organisatieadviesbureau. In de jaren daarna startte Ivar samen met andere ondernemers organisaties als YSE, We Beat The Mountain, Aimforthemoon Outside-Inc en Next2Company. Ivar heeft de reis waarin organisaties uitgedaagd worden bewuste keuzes te maken tussen zelf doen, uitbesteden en samenwerken vormgegeven in het boek ‘Make, Buy or Ally?’.

Ivar gelooft in mensen die initiatief nemen en lef tonen. Mensen die zich niet laten beperken door hun functie of organisatiegrenzen om waarde te creëren voor hun omgeving. Ivar houdt ervan groepen en individuen te inspireren en hen te helpen hands-on échte verandering en vernieuwing te realiseren; niet omdat het moet en beter kan, maar omdat het leuk is en het leven verrijkt. Het is zijn vak organisaties te verbeteren vanuit hun kracht en soms zichzelf opnieuw uit te vinden. Hij helpt met  Make-Buy-Ally keuzes, ontwerpen en implementeren van sourcingstrategieën en het creëren van samenwerkingsrelaties en nieuwe businessmodellen.

Als gastspreker weet Ivar het publiek te inspireren en beweging te creëren. Uit te dagen met de gedachte bestaande kaders te verlaten; anders denken, anders doen.

Persoonlijke missie van Ivar Davids:
“Organisaties van morgen bouw je niet met businessmodellen van gisteren”

Ivar Davids inhuren of boeken voor een lezing of workshop?
Ivar Davids inhuren of boeken voor een lezing of workshop? Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier aan de rechterzijde van de pagina.

Tariefindicatie: 750 - 1250 Euro

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field

Gerelateerde sprekers

 • Albert Roelofswaard

  Wanneer je nadenkt over of bezig bent met nieuwe manieren van (samen)werken en organiseren kan Albert Roelofswaard in verschillende vormen op een leuke en prikkelende manier praktijkervaring inbrengen. Met een dosis humor, soms scherp en met relativering van de hype. Prikkelt om te komen tot anders denken en anders doen.

   

 • Dr. Paul van den Brink MBA

  Paul van den Brink heeft onderzoek gedaan naar en een dissertatie geschreven over sociale, organisatorische en technologische condities die kennismanagement mogelijk maken. Hij is docent kennismanagement bij een aantal opleidingsinstituten en publiceert regelmatig over dit onderwerp. Paul kan ook als spreker over Het Nieuwe Werken optreden.

   

 • Menno Lanting

  Menno Lanting werkt als strateeg en innovator met directies en Raden van Bestuur van verschillende organisaties. Thema’s waar hij zich op richt zijn digitaal leiderschap, organisatievernieuwing & het nieuwe werken, connectivity, strategie en business innovatie. Menno Lanting schreef o.a. Connect, verkozen tot Managementboek van het Jaar.

   

 • Wessel Berkman

  Wanneer u een gepassioneerde spreker of sessie begeleider zoekt voor vraagstukken waar vrijwel elke organisatie mee zit, dan is Wessel Berkman uw inspirerend spreker. Wessel Berkman is oprichter van The Brown Paper Company en spreekt over bottom up verbeteren, persoonlijke effectiviteit van managers verbeteren en hoe organisaties Sales in hun DNA kunnen ontwikkelen.