Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Jaap Peters
Bewaar als favoriet

Jaap Peters

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro

Jaap Peters is een zeer ervaren en bekende organisatieadviseur. Jaap is een expert op het gebied van Rijnlands organiseren, strategie, organisatie-inrichting.
Hij noemt zichzelf ook wel organisatieactivist van het eerste uur. Hij is bekend geworden met zijn bestseller ‘Intensieve Menshouderij’.

CKC Drenthe

"We hebben veel input gegeven aan de voorkant, dit resulteerde in een passende presentatie op de dag zelf."

Jaap Peters

Jaap Peters is organisatiekundige en studeerde Bedrijfskunde (drs.) in Delft. Hij is mede-oprichter van ‘DeLimes | Nieuw Organiseren’ en adviseert hier op het gebied van strategie, organisatie-inrichting en organisatie(her)ontwikkeling. In de dagelijkse praktijk noemt hij zichzelf organisatieactivist. Hij is bekend geworden met zijn bestseller ‘Intensieve Menshouderij’. Hij vindt dat managers en stafdiensten de vakmensen in een organisatie vooral moeten ondersteunen in plaats van hen voor de voeten te lopen.

De lezingen van Jaap Peters worden bestempeld als humoristisch, aanstekelijk en overtuigend.

Over de lezing van Jaap Peters

Volgens Jaap Peters zijn onze organisaties in verbluffend tempo aan het veranderen in ‘Intensieve Menshouderijen’: plekken waar anonieme modellen en procedures heersen en de mens er niet meer toe doet. In onze organisaties heeft dat tot gevolg dat het niet meer gaat om vakmanschap, maar over managen. Wie de meeste macht heeft, heeft het meeste te zeggen.

De vakmensen raken willoos overgeleverd aan praktijken van opknippen, beheersen en voorspellen. De rationaliteit is doorgeslagen en de kwaliteit is daarin opgelost. Bezieling heeft plaatsgemaakt voor geld. Onderwijs, zorg, overheid raken in hoog tempo geïnfecteerd met dezelfde manier van doen. Want anders dan menigeen ons wil doen geloven, is er wel degelijk een alternatief voor het omgaan met de toenemende complexiteit in de wereld. Zolang er nog mensen zijn die een vak verstaan, is het nog niet te laat.

Achtergrond

Jaap Peters is eigenaar van DeLimes | Nieuw organiseren’. Bovendien is hij gastdocent op verschillende universiteiten: Business Universiteit Nyenrode (voor het vak strategie), Universiteit Wageningen (voor het vak innovatie) en Utrechtse School voor Bestuurs- en Organisatiewetenschap (voor het vak Introductie in de Chaostheorie). Hij is mede-oprichter van het kwartaalblad Slow Management,  schreef tal van publicaties en draagt bij aan een reeks van websites.

Hij is een expert op het gebied van Rijnlands denken en doen: weinig hiërarchie, de staf is dienend in plaats van sturend, leiderschap is gericht op het bevorderen van autonomie en vakmanschap. De professionals op de werkvloer komen op de eerste plaats.

Boeken geschreven door Jaap Peters

  • Nieuw Europees Organiseren (2021)
  • Het Grote Rijnlandboekje, een bundeling van de 3 verschenen Rijnlandboekjes. (2019)
  • Het Rijnland Veranderboekje (2017).
  • De Hark Voorbij (2016)
  • Nieuwe tijden, anders organiseren. Waarom Rijnlands moet, het 1e e-book in de Rijnlandse reeks (2014)
  • Het Rijnland Praktijkboekje’ (2012)
  • Strategie uit Chaos, Niets Nieuws onder de zon en andere Toevalligheden (2011)
  • Het Rijnland Boekje (2010)
  • Bij welke reorganisatie werk jij? (2009)
  • Intensieve Menshouderij (2004)

Geïnteresseerd in een lezing van Jaap Peters?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of voor een offerte. Gebruik hiervoor het contactformulier op deze pagina of bel ons op 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Jaap Peters

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid