Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Aad Ouborg
Bewaar als favoriet

Aad Ouborg

Tariefindicatie: Boven 4000 Euro

Aad Ouborg is als ondernemer bekend geworden met de merken BaByliss en Princess. Hij spreekt met passie over ‘Ondernemen is entertainen’ en ‘Anders ondernemen, juist nu’.

Bewaar als favoriet
Ja, ik wil een vrijblijvende aanvraag doen

Of bekijk een video

Aad Ouborg

Aad Ouborg is dé spreker op het gebied van ondernemerschap. Hij staat bekend om zijn lef en plezierige manier van werken. Alles is een feestje: ‘Marketing is een feest. Ik ga lachend de wereld rond!’ Ondernemen vraagt om een actieve opstelling. Wees creatief! Ondernemersadviezen zijn gegarandeerd bij een lezing van Aad.

BaByliss

Vanuit zijn studentenkamer in Utrecht wordt Aad Ouborg in 1983 importeur van BaByliss, een Frans merk in beauty- en haarverzorgingapparatuur. Geld voor grootschalige advertentiecampagnes is er niet, maar Ouborg vindt al snel de sleutel tot zijn succes: hard werken, creatief denken en slim samenwerken. Hij zoekt samenwerking met sterren als Patricia Paay, de Dolly Dots, Linda de Mol en René Froger die zijn producten promoten. Van de free publicity die deze ‘celebrity endorsement’ oplevert, worden alle partijen beter. Het eerste jaar behaalt BaByliss een omzet van een ton; tien jaar later is dat 25 miljoen gulden en staat BaByliss in Nederland op nummer één in de markt van verzorgingsproducten.

Princess

In juli 1994 verkoopt Ouborg BaByliss en introduceert hij een nieuw merk: Princess Household Appliances. Met dit bedrijf in klein huishoudelijke apparatuur wordt hij wereldwijd de grootste aanbieder van chromen huishoudelijke apparaten. Aan de basis van de opmars van Princess ligt opnieuw de verbinding die Ouborg legt tussen zijn producten en de wereld van glitter, glamour en showbizz. Het bedrijf wordt bekend vanwege de out of the box-consumentenacties en evenementen die veel media-aandacht genereren. Beroemdheden als Philippe Starck, Chef Ramzi, Tonny Eyk, Cas Spijkers, Paul Huf, Inge de Bruijn, Jan de Bouvrie en Belle Perez werken samen met Princess.  Producten van Princess worden verkocht in 75 landen. Ouborg Group Aad Ouborg verkoopt Princess in 2009.

Hij blijft actief met de bedrijven van de Ouborg Group, zoals Princess Traveller, Princess Sportsgear, Princess Hotels, Princess Entertainment, Ouborg Monumenten Vastgoed en Real Estate Overseas. Samen met zijn zoon Tim en dochter Florentine zet hij opnieuw twee nieuwe merken succesvol in de internationale markt: Princess Traveller, met reistassen en innovatieve, luxe, lichtgewicht koffers en Princess Sportsgear, met een assortiment van onder andere hockeysticks, schoenen, tassen en sportkleding.

Ondernemerschap stimuleren

Sinds oktober 2013 is Aad Ouborg minister van Buitenland & Export in het schaduwkabinet van ONL voor Ondernemers. Hij ziet dit als een mooie gelegenheid om zijn visie op ondernemerschap uit te dragen. “Ondernemen is het mooiste wat er is. Het geeft enorm veel persoonlijke voldoening, creëert dynamiek en zorgt voor groei en welvaart in dit land. Wat we nodig hebben zijn grote passie en grenzeloze ideeën. Daarmee zetten we onszelf op de kaart. En daaraan wil ik met mijn ervaring graag een steentje bijdragen.

Aad Ouborg boeken voor een lezing?
Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier aan de rechterzijde van de pagina of bel ons op 072 – 750 74 22. We helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer video’s

Schrijf een recensieBeschikbaarheid en informatie Aad Ouborg

  • 8,9 op basis van +620 reviews
  • Vrijblijvende offerte binnen 1 werkdag
  • Corona annulering = kosteloos verzetten
  • Snel direct contact met deze spreker