Aad Ouborg
Aad Ouborg wordt in 1959 geboren te Vlissingen. Samen met zijn vier zussen groeit hij op in Breda, waar hij nog steeds woont. Na vier jaar studeren (medicijnen en fysiotherapie) volgt hij zijn hart en gaat ondernemen. Aad is getrouwd met Dorien. Zij hebben vijf kinderen.

BaByliss
Vanuit zijn studentenkamer in Utrecht wordt Aad Ouborg in 1983 importeur van BaByliss, een Frans merk in beauty- en haarverzorgingapparatuur. Geld voor grootschalige advertentiecampagnes is er niet, maar Ouborg vindt al snel de sleutel tot zijn succes: hard werken, creatief denken en slim samenwerken. Hij zoekt samenwerking met sterren als Patricia Paay, de Dolly Dots, Linda de Mol en René Froger die zijn producten promoten. Van de free publicity die deze ‘celebrity endorsement’ oplevert, worden alle partijen beter. Het eerste jaar behaalt BaByliss een omzet van een ton; tien jaar later is dat 25 miljoen gulden en staat BaByliss in Nederland op nummer één in de markt van verzorgingsproducten.

Princess
In juli 1994 verkoopt Ouborg BaByliss en introduceert hij een nieuw merk: Princess Household Appliances. Met dit bedrijf in klein huishoudelijke apparatuur wordt hij wereldwijd de grootste aanbieder van chromen huishoudelijke apparaten. Aan de basis van de opmars van Princess ligt opnieuw de verbinding die Ouborg legt tussen zijn producten en de wereld van glitter, glamour en showbizz. Het bedrijf wordt bekend vanwege de out of the box consumentenacties en evenementen die veel media-aandacht genereren. Beroemdheden als Philippe Starck, Chef Ramzi, Tonny Eyk, Cas Spijkers, Paul Huf, Inge de Bruijn, Jan de Bouvrie en Belle Perez werken samen met Princess. Een gevleugelde uitspraak van oprichter Ouborg is “Ondernemen is entertainen”. Producten van Princess worden verkocht in 75 landen. Ouborg Group Aad Ouborg verkoopt Princess in 2009.

Hij blijft actief met de bedrijven van de Ouborg Group, zoals Princess Traveller, Princess Sportsgear, Princess Hotels, Princess Entertainment, Ouborg Monumenten Vastgoed en Real Estate Overseas. Samen met zijn zoon Tim en dochter Florentine zet hij opnieuw twee nieuwe merken in de internationale markt: Princess Traveller, met reistassen en innovatieve, luxe, lichtgewicht koffers en Princess Sportsgear, met een assortiment van onder andere hockeysticks, schoenen, tassen en sportkleding. Ook nu zijn het bekende namen die zowel het merk Princess Sportsgear als Princess Traveller met opvallende marketingacties wereldwijd in de spotlights zetten.

Aad Ouborg is ambassadeur van onder andere NTCC, MB4, FCN en Bizworld. Hiermee wil Ouborg het ondernemerschap in Nederland stimuleren. Hij is eveneens actief voor o.a. het Fonds Slachtofferhulp. De Ouborg Group opereert vanaf 2012 vanuit het Oude Raadhuis in Breda. Dit rijksmonument uit 1792, met in het bijhuis nog enkele originele gevangeniscellen, is onderdeel van Ouborg Monumenten Vastgoed.

Sinds oktober 2013 is Aad Ouborg minister van Buitenland & Export in het schaduwkabinet van ONL voor Ondernemers. Hij ziet dit als een mooie gelegenheid om zijn visie op ondernemerschap uit te dragen. “Ondernemen is het mooiste wat er is. Het geeft enorm veel persoonlijke voldoening, creëert dynamiek en zorgt voor groei en welvaart in dit land. Wat we nodig hebben zijn grote passie en grenzeloze ideeën. Daarmee zetten we onszelf op de kaart. En daaraan wil ik met mijn ervaring graag een steentje bijdragen.”

Tariefindicatie: Boven 4000 Euro

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field