Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Femke Nijboer
Bewaar als favoriet

Femke Nijboer

Tariefindicatie: 3000 - 4000 Euro

Femke Nijboer is medisch en neuropsycholoog. Ze is een zeer ervaren spreekster op het gebied van hersenen, neurotechnologie en brain-computer interface die bekend staat om haar toegankelijkheid, humor een aanstekelijke enthousiasme. Haar lezingen bieden een mix van high tech, ethiek en kunst.

Femke Nijboer

Het is mijn missie om de opkomst van neurotechnologie toegankelijk te maken voor mensen en ze erover na te laten denken. - Dr. Femke Nijboer

“Het is mijn missie om de opkomst van neurotechnologie toegankelijk te maken voor mensen en ze erover na te laten denken.” – Dr. Femke Nijboer

Onderzoeker van hersenen en technologie. Loopt niet in de pas.

Het is mijn missie om de opkomst van neurotechnologie toegankelijk te maken voor mensen en ze erover na te laten denken.” – Dr. Femke Nijboer

Dr. Femke Nijboer is medisch en neuropsycholoog. Uniek is haar interdisciplinaire kijk op neurotechnologie. Hoe werkt de technologie? Wat doet het met het brein? Wat voor impact heeft het op de levenskwaliteit van de patiënt. En welke gevolgen hebben deze ontwikkelingen voor de maatschappij. En, is er misschien een grens aan de mens?

Vroeger werd Nijboer vaak verweten dat ze niet in de pas liep binnen de wetenschap en techniek, tegenwoordig wordt ze juist geroemd omdat ze liefst buiten de lijntjes kleurt. Die positie past perfect bij haar: zo léér je nog eens wat. Nijboer staat bekend om haar aanstekelijke enthousiasme, gevoelvolle verhalen en humor.

Onderwerpen waar Femke Nijboer over spreekt:
– Technologie in de zorg / neurotechnologie
– De hersenen: algemene introductie
– Het plastische brein: over de veranderlijkheid van ons brein (b.v. na een beroerte, amputatie)
– Het emotionele brein: waarom je niet rationeel zou moeten willen denken
– Brain-Computer Interfaces: het verleden, heden en toekomst
– Biohacking en cyborgs in de kunst (bv. Frankenstein, Avatar, The Matrix)
– Tequila en Tindertherapie: een heldhaftig anti-heldenverhaal over herstellen na scheiding
– Eenzaamheid bij ouderen

Mogelijke lezingen Femke Nijboer:

De zin en onzin van Brain-Computer Interfaces
Wat is de State-of-the-art in brain-computer interfacing. Welke toepassingen zijn er te bedenken in de medische sector, voor de gewone consument of voor het leger of politie? Wat zijn de belangrijkste barrières voor de ontwikkeling van BCIs en hoe dragen bedrijven als Facebook momenteel bij aan de ontwikkeling?

De eeuw van de neuro revolutie
Neurotechnologie confronteert ons met onze eigen menselijkheid en roept belangrijke vragen op: Wat betekent het om mens te zijn? Als technologie in je brein is ingebouwd, wie is dan de baas en wie is verantwoordelijk voor je gedrag? Wie willen wij zijn in de eeuw van de neuro revolutie? Nijboer neemt u mee naar het heden, verleden en toekomst van het verbeteren van het brein. Verhalen uit de praktijk en voorbeelden uit de kunst (zoals The matrix, Avatar, Startrek, Frankenstein) komen voorbij in de lezing.

Duo-lezingen met Paul Trossèl
Naast Femke haar individuele presentaties geeft zij ook twee duo-lezingen met Paul Trossèl:
– Even Janken en Weer Doorgaan
– Eigenzinnig communiceren

Persoonlijke achtergrond Femke Nijboer

Dr. Femke Nijboer heeft als wetenschapper verschillende prijzen op haar naam staan en doet al jaren onderzoek naar het brain-computer interfaces en het Goede Leven. Keer op keer ziet zij in haar onderzoek dat geluk niet samenhangt met een perfect lichaam of perfecte technologie, maar veel meer met flexibiliteit en sociale relaties.

Naast haar wetenschappelijke werk begon Nijboer zich vanaf 2016 meer te richten op het maatschappelijke debat over neurotechnologie: de samensmelting van elektronica en ICT met het brein en de maatschappelijke gevolgen daarvan.

Interesse in een lezing van Femke Nijboer of heeft u een vraag?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22.

Bewaar als favoriet

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Femke Nijboer

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1250 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid