Teamtraining met muziek

“Het is onze missie om teamleaden inzicht te geven in de (on)mogelijkheden van gedragsverandering.” – Ron Tromp & Ko van Gorsel (Teamtraining met muziek)

De Teamtraining met muziek focust op het aanleren van een andere ‘houding’ van ieder teamlid. Heel concreet en realistisch; de perfecte wereld bestaat niet! Levensfase, opleiding en ervaring verschillen, maar we zijn echt en oprecht uniek.

De kracht van deze workshop ligt in het loslaten van de ‘controle-neurose’. Je weet niet alles, je ziet weleens wat verkeerd en ja…, je bent anders dan de anderen. En gelukkig maar, want je hebt elkaar als team nodig! Juist dankzij elkaars verschillen. Het her- en erkennen van deze verschillen, het benutten van die verschillen, en het kunnen omgaan met de conflicten die deze verschillen nu eenmaal geven, is de echte kern van onze training. Dit vereist van alle teamleden een kwetsbare en open houding. “Zekerheid is tenslotte de vijand van verandering”. Naast deze kern, wordt aandacht besteed aan ontspannings- en communicatietechnieken en wordt kort de mediation-structuur behandeld die bij conflicten kunnen worden ingezet.

De training

  • We gaan samen team inzetten als popgroep
  • We lossen verschillen en conflicten op
  • Leren Mediation-technieken
  • Leren de kracht van kwetsbaarheid
  • Gebruiken zekerheid als de vijand van verandering
  • Helpen met communicatie bij (dreigende) conflicten

De workshop Teamtraining met muziek biedt op een ludieke én veilige manier jouw team de juiste handvatten om begripvoller, eerlijker én daardoor productiever met elkaar te gaan samenwerken. Open staan voor je collega’s, kwetsbaarheden laten zien en het loslaten van oude zekerheden, zorgt ervoor dat teamleden met meer interesse in en met meer zorg voor elkaar zullen gaan samenwerken.

Muziek is de metafoor die dit proces in gang zet. Voor leiderschapsproblemen, het niet echt veilig voelen in je team, suboptimale communicatie maar ook het opzetten van volledig nieuwe teams is een teamtraining met muziek de oplossing. Vanuit een muzikaal en sociologisch perspectief, focust onze training op onderwerpen als waarneming van je eigen gedrag, rollen en verantwoordelijkheden, maar ook nieuwsgierigheid en wederzijdse interesse en respect’. “Wat gebeurt er nu eigenlijk in een team met al die verschillende individuen? En wat doe jij daar zelf mee?”

De trainers

Beide trainers zijn ´gepokt en gemazeld´ in de muziek: Ron Tromp is cum laude afgestudeerd als drummer op het Utrechts Conservatorium.
Ko van Gorsel is zanger-gitarist en oprichter en bandleider van Cartoon Music. Daarnaast is Ko afgestudeerd socioloog en politicoloog en o.a. werkzaam geweest als organisatieadviseur en gecertificeerd mediator. Ko is al 30 jaar actief zelfstandig ondernemer.

Interesse in de workshop teamtraining met muziek?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier. Of telefonisch via 072 – 750 7422.

Tariefindicatie: 1250 - 2000 Euro

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field