Op zoek naar een inspirerende workshop voor jouw (online) bijeenkomst?

teamtraining met muziek
Bewaar als favoriet

Teamtraining met muziek

Tariefindicatie: 1250 - 2000 Euro

De workshop Teamtraining met Muziek is een trainings- en coaching methodiek waarbij teams -zonder enige muzikale ervaring- een popgroep gaan vormen. Het maken van muziek wordt als metafoor gebruikt om op een ongedwongen, veilige en speelse manier naar je eigen team te kunnen kijken en jouw rol en attitude hierin.

Teamtraining met muziek

“Het is onze missie om teamleaden inzicht te geven in de (on)mogelijkheden van gedragsverandering.” – Ron Tromp & Ko van Gorsel (Teamtraining met muziek)

De Teamtraining met muziek focust op de ‘houding’ van teamleden. We zijn allemaal verschillend, en is dat een bron van irritatie of is dat juist een welkome aanvulling op wie jij bent en wat jij kan?

De kracht van deze workshop ligt in het loslaten van de ‘controle’ en het kracht halen uit een opstelling weet niet alles, je ziet weleens wat verkeerd en ja…, je bent anders dan de anderen. En gelukkig maar, want je hebt elkaar als team nodig! Juist dankzij elkaars verschillen. In een popgroep kunnen er nou eenmaal niet alleen maar drummers zijn. Het her- en erkennen van deze verschillen, het benutten van die verschillen, en het kunnen omgaan met de conflicten die deze verschillen nu eenmaal geven, is de kern van onze training. Dit vereist van alle teamleden een kwetsbare en open houding. Naast deze kern wordt aandacht besteed aan ontspannings- en communicatietechnieken en wordt kort de mediation-structuur behandeld die bij conflicten kunnen worden ingezet.

De training

  • We gaan samen het team inzetten als popgroep
  • We kijken hoe we om kunnen gaan met conflicten die verschillen nu eenmaal geven
  • Leren Mediation-technieken
  • Leren de kracht van kwetsbaarheid
  • We kijken naar ‘zekerheid als de vijand van verandering’
  • We leren het gebruiken van de ‘ik-boodschap’

De workshop Teamtraining met muziek biedt op een ludieke én veilige manier jouw team de juiste handvatten om begripvoller, eerlijker én daardoor productiever met elkaar te gaan samenwerken. Open staan voor je collega’s, kwetsbaarheden laten zien en het loslaten van oude zekerheden, zorgt ervoor dat teamleden met meer interesse in en met meer zorg voor elkaar zullen gaan samenwerken.

Muziek is de metafoor die dit proces in gang zet. Voor leiderschapsproblemen, het niet echt veilig voelen in je team, suboptimale communicatie maar ook het opzetten van volledig nieuwe teams is een teamtraining met muziek de oplossing. Vanuit een muzikaal en sociologisch perspectief, focust onze training op onderwerpen als waarneming van je eigen gedrag, rollen en verantwoordelijkheden, maar ook nieuwsgierigheid en wederzijdse interesse en respect’. “Wat gebeurt er nu eigenlijk in een team met al die verschillende individuen? En wat doe jij daar zelf mee?”

De trainers

Beide trainers zijn ´gepokt en gemazeld´ in de muziek:

Ron Tromp is cum laude afgestudeerd als drummer op het Utrechts Conservatorium.

Ko van Gorsel is zanger-gitarist en oprichter en bandleider van Cartoon Music. Daarnaast is Ko afgestudeerd socioloog en politicoloog en o.a. werkzaam geweest als organisatieadviseur en gecertificeerd mediator. Ko is al 30 jaar actief zelfstandig ondernemer.

Interesse in de workshop teamtraining met muziek?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier. Of telefonisch via 072 – 750 7422.

Bewaar als favoriet

Talen: Nederlands

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Teamtraining met muziek

Sprekers ook online inzetbaar

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Groot (inter)nationaal netwerk

8,9 op basis van +1120 reviews

Logo van De Spreker

Website & onderhoud Kobalt