Danielle Arets
Danielle Arets richt zich op het slim verbinden van kennis en cultuur. Danielle bedenkt en organiseert debatten, schrijft populair wetenschappelijke publicaties en verzorgt de gespreksleiding.

Danielle (1977) studeerde visuele filosofie en psychologie (Universiteit Maastricht & Denemarken). Na haar studie startte ze als wetenschapsredacteur bij de publieke omroep. Vervolgens werkte ze ruim 10 jaar als debatredacteur en moderator voor o.a. Felix Meritis (Europees Centrum voor Kunst & Wetenschap in Amsterdam) en Utrechtse Debatcentrum TUMULT. Ze initieerde o.a. de Globaliseringreeks (ism Lemniscaat, VPRO), het Volkskrant KennisCafé en de Vereniging Nederlandse Debatcentra.

Sinds 2005 werkt Danielle Arets onder de naam Capada freelance als designonderzoeker en debatmoderator. Dit combineert ze met een functie als associate Lector Strategische Creativiteit bij Design Academy Eindhoven. Het lectoraat onderzoekt hoe ontwerpers kunnen functioneren binnen multidisciplinaire onderzoeksteams en welk soort ‘kennis’ ze kunnen toevoegen binnen een academische context.

Persoonlijke missie van Danielle: slim verbinden van kennis en cultuur.

Schrijf een recensie

Schrijf nu een recensie


Verstuur jouw review
* Verplicht veldBeschikbaarheid en informatie Drs. Danielle Arets