Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Peter van Loevezijn
Bewaar als favoriet

Peter van Loevezijn

Tariefindicatie: 950 - 1250 Euro

Peter van Loevezijn is auteur van Je iPad als mobiel kantoor, Laat je iPad voor je werken en Wat is nu eigenlijk het probleem? Hij helpt organisaties en professionals te excelleren in hun werk door ze slimmer te laten werken en leren.

Peter van Loevezijn
Toen in 2010 de iPad werd gepresenteerd had Peter van Loevezijn niet direct het idee dat dit apparaat de oplossing was voor zijn werkproblemen. Hij wilde zijn werk veel slimmer kunnen doen en was ervan overtuigd dat technologie de oplossing was. Maar laptops en pda’s waren niet de apparaten die hem veel tijdwinst en mobiliteit brachten. En bij de iPad-lancering zag hij eerder een grote iPhone in beeld en de woorden van Steve Jobs erbij hielpen ook niet echt. Die had het over internetten, boeken lezen, spelletjes doen. Allerlei gebruikstoepassingen voor de consument en geen enkele voor de zakelijke gebruiker. Daar was het apparaat niet voor bedoeld. Toch besloot Peter er eentje te kopen. De iPad1. En hij kwam er al snel achter dat deze iPad 1 kon wat hij wilde: voortdurend toegang tot digitale informatie, informatie lezen en er aantekeningen bij maken, relevante artikelen bijhouden op zijn topics, het kon allemaal.

Hij probeerde alles tot in den treure uit om zoveel mogelijk gebruiksopties zich eigen te maken. Het begin was niet makkelijk. Hij wilde zijn werk anders inrichten, maar zijn omgeving dacht daar heel anders over. ‘Die stukken krijg je altijd op papier, dat gaan we niet veranderen’, ‘Nee, iPads, die ondersteunen we niet, niet zakelijk en Apple’. Dit soort opmerkingen kreeg hij regelmatig te horen toen hij het anders wilde doen. Maar na verloop van tijd werd de weerstand minder en de efficiency groter.

Inmiddels was het 2011, het jaar waarin hij bij uitgeverij Van Duuren Management zijn eerste boek publiceerde: Wat is nu eigenlijk het probleem? Een krachtige en overtuigende adviesaanpak. De laatste letter van dit boek was nog niet geschreven of hij kwam met een voorstel voor een tweede boek, een boek over zakelijk iPadgebruik. En dat werd 4 maanden later de eerste editie van Je iPad als mobiel kantoor. Slim (samen)werken op 9,7 inch, een boek waarvan in korte tijd meer dan 10.000 exemplaren van werden verkocht in meerdere edities. Toen de iPad mini verscheen, dekte de subtitel niet meer de lading en werd het: Slim (samen)werken waar je ook bent. Inmiddels zijn er drie edities van het boek verschenen.

Het boek was een aanjager voor veel vragen van organisaties en professionals naar advies en workshops over zakelijk iPadgebruik. En die gaven Peter weer veel inzicht in allerlei praktijksituaties die hij weer kon verwerken in latere edities. Zo is het hem duidelijk dat het succes van een mobiel kantoor met iPad voor een belangrijk deel afhangt van de vrijheid van informatie-uitwisseling tussen de iPad en de plek waar informatie staat opgeslagen. Zeker in organisaties met gevoelige informatie speelt die (beperkte) vrijheid een grote rol. Een andere gedachte is dat de iPad geen doel op zich is, ook al lijkt het daar wel eens op in organisaties, maar en middel om in ieder geval twee dingen te doen: stoppen met papier en mobiel werken waar je maar wilt. Beide hebben veel invloed op efficiency in werk. En tot slot verbaast hij zich over de klacht dat het werk met steeds minder mensen moet worden gedaan en het effect daarvan op de werkdruk. Hij ontkent niet dat het een vervelende situatie is, maar begrijpt niet dat overal waar dit speelt, niet wordt gekeken naar het efficiencyvoordeel van iPads in business.

In 2016 schrijft hij zijn tweede boek over zakelijk iPadgebruik: Laat je iPad voor je werken. Hierin ligt de focus op de meest populaire onderwerpen waar professionals mee aan de slag willen.

Peter verbindt zijn pleidooi voor zakelijk iPadgebruik aan een bredere ambitie en dat is professionals en organisaties beter laten werken. Door beter en slim te leren, door goed gebruik te maken van technologie en door scherp en kritisch te denken. Kritisch denken staat centraal in zijn boek Wat is nu eigenlijk het probleem? Een krachtige en overtuigende adviesaanpak, waarvan in 2016 de tweede druk verschijnt.

Peter van Loevezijn boeken als spreker?
Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Peter van Loevezijn

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid