Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Jan Wouters
Bewaar als favoriet

Jan Wouters

Jan Wouters is een expert op het gebied van de Mobiliteit van de toekomst en heeft een eigenzinnige kijk op de ontwikkelingen. De focus ligt daarbij op slimme en schone mobiliteit van de toekomst.

Sam Rohn, CEO Red je Pakketje

"Op ons Future Logistics event, dat in teken stond van onze omschakeling naar het eerste landelijk dekkend, volledig CO2 vrije bezorg netwerk ter wereld, sprak Jan over de geschiedenis, het heden en de toekomst van de elektrische auto-industrie. Een buitengewoon inspirerend en motiverend verhaal met meer dan genoeg humor om ook niet-marktkenners bij de les te houden. We hebben dan ook met veel plezier naar Jan geluisterd."

Jan Wouters

Jan Wouters heeft een unieke en eigenzinnige kijk op alle aspecten van mobiliteit. De focus van zijn lezingen ligt op slimme en schone mobiliteit van de toekomst: van de waterstofeconomie tot shared mobility, van nulemissie stadslogistiek tot connected cars, van hybride technieken tot aan big data en van de toekomst van shared mobility tot aan artificial intelligence.

Jan kan zijn uitgebreide kennis van de ontwikkelingen in de automotive en mobiliteit sector uitstekend verbinden met andere sectoren. Jan keert breed geaccepteerde trends binnenste buiten, zet ze op zijn kop, kneedt deze en dan kijkt wat het resultaat is; het resultaat zal verrassen! Hij is een begenadigd spreker met de gave om het publiek af en toe flink op het verkeerde been te zetten.

Zijn presentaties zijn een aangename cocktail van wetenschap, humor, interactie en inspiratie. En waar mogelijk met een stuk gaming.

Onderwerpen waar Jan over spreekt

 • Mobiliteit 2030:
  Van de plug-in hybride truck uit 1899 naar de zelfrijdende Mercedes uit 1995. En van de connected car en de geautomatiseerde auto naar de zelflopende voetganger. Van de concurrentie tussen batterijen en waterstof naar shared mobility en de toekomst van stadslogistiek en milieuproblematiek. Met een saus gevuld met big data, IOT, 5G en 6G, 4D printing en kunstmatige intelligentie, kan de reis naar de mobiliteit van de toekomst beginnen. En om de zaak in perspectief te plaatsen loopt het verleden er hier en daar ludiek doorheen. Eventueel als toetje af te ronden met een unieke en hilarische automotive quiz!
 • Tesla business case:
  Dat Tesla erg vernieuwend is in de automotive industry, zal niemand ontkennen. Het adagium If you can’t beat them, join them is voorbij. If you can’t beat them, do the opposite is dé manier om succesvol te zijn. In de Tesla Businesscase worden talloze veelal disruptieve vernieuwingen voor het voetlicht gebracht. Praktisch zeer bruikbaar. Doe uw voordeel daarmee!
 • Trendcatching en voorspellingen:
  Zij die kennis hebben voorspellen niet. Zij die voorspellen, hebben geen kennis zei de Chinese wijsgeer Lao-Tse 2700 jaar geleden al. Toch waagt hij een poging. Je kunt al een heel eind komen als je een mix maakt van kennis van historische voorspellingen, het ontdekken van diverse manieren van foutdenken en een praktische filosofische benadering van maatschappelijke, economische en technologische ontwikkelingen. Verrassing gegarandeerd!
 • Combipakket Future Tech:
  Een combinatie van Mobiliteit 2030, de businesscase van Tesla en Trendcatching en Voorspellingen. Deze mix wordt geserveerd in een cocktail van wetenschap, humor, inspiratie, verrassing en interactie en indien gewenst gaming. Uniek in haar soort!
 • Tech Cabaret:
  Een cabareteske voorstelling van het vakgebied trendwatching, ongekend en verrassend! A.I., quantum computing, kernfusie, data science, 4D printing, 6G, superintelligentie, smart tracking devices, de hyperloop en nog veel meer zeer interessante technologieën komen aan bod. Hier en daar worden wat filterbubbels en de voorspellingsformule van Wouters op de technologieën losgelaten. Nieuwe frisse inzichten gewaarborgd!

Achtergrond

De afgelopen 10 jaar heeft Jan Wouters als manager innovatie voor AutomotiveNL gewerkt, zijnde de clusterorganisatie van de NL autoindustrie. Hij is de auteur van de ‘Automotive Roadmap 2018-2025‘. In 2013 heeft Jan een boek geschreven over de historie van de elektrische auto. Daarnaast is Jan vaste columnist bij Innovation Origins en bij AMT.

Jan Wouters heeft uitgebreid onderzoek verricht naar transities uit het verleden en hij kijkt naar de grotere lijnen. Daarnaast kijkt Jan vooral ook naar de cross-sectorale technologieën die elkaar beïnvloeden en daarbij grote veranderingen teweeg zullen brengen. Deze inzichten worden meegegeven zodat de klant veel beter zelf kan bepalen wat de toekomst zal gaan brengen. Zijn unieke presentaties gaan vaak tegen de algemeen geaccepteerde trends in.

Interesse in een lezing van Jan Wouters?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier. Of telefonisch via 072 – 750 7422. We helpen je graag verder!

Bewaar als favoriet

Beoordelingen

Hans Erik Ouwehand, voorzitter VKE

"Tijdens de jaarvergadering 2019 van TLN-deelmarkt Verenigde Koeriers- en Expresbedrijven (VKE) heeft Jan Wouters een levendige presentatie gegeven over de toekomst van de automotive-sector. Jan is een wandelende encyclopedie en verbindt in zijn verhaal historie met actualiteit en wetenschap. Hij deelt zijn kennis met veel humor graag met zijn publiek en zorgt daarbij voor de nodige interactie. Een aanrader voor iedereen die interesse heeft in automotivetechniek en -ontwikkelingen!"

Beschikbaarheid en informatie

Jan Wouters

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid