Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Horst Streck
Bewaar als favoriet

Horst Streck

Tariefindicatie: 1250 - 2000 Euro , 2000 - 3000 Euro

Horst Streck is gamifier, een beroep dat formeel niet bestaat. Via zijn presentatie wil Horst Streck de toehoorder meenemen in zijn Gamification wereld, waarin hij aantoont (aan de hand van vele voorbeelden) dat we spelelementen zinvol kunnen inzetten om hiermee zakelijke doelen (sneller) te kunnen behalen.

Bewaar als favoriet
Ja, ik wil een vrijblijvende aanvraag doen

Of bekijk een video

Organisaties zoeken naar oplossingen terwijl een complete generatie videogames speelt, en dit gegeven wordt grotendeels genegeerd. Behalve dan door bedrijven als Google, Facebook, DuoLingo, Domino’s Pizza en LinkedIn, en die bedrijven zijn dan ook niet per toeval succesvol. Zij begrijpen als geen ander dat de mens graag speelt en doen daar hun voordeel mee. Via zijn presentatie wil Horst Streck de toehoorder meenemen in zijn Gamification wereld, waarin hij aantoont (aan de hand van vele voorbeelden) dat we spelelementen zinvol kunnen inzetten om hiermee zakelijke doelen (sneller) te kunnen behalen.

Die doelen variëren van het oplossen van complexe problemen, het betrekken van grote groepen mensen, tot aan een complete gedragsverandering bij de doelgroep. Dit is mogelijk bij de gratie van het feit dat de mens graag speelt, iets dat onomstotelijk wordt bewezen door het feit dat meer dan 95% van de jeugd video games speelt.

Organisaties worden effectiever door ‘spelen’ onderdeel te maken van hun strategie. Spelen is een natuurlijk iets, het is niet voor niets dat onze hersenen tijdens het spel de stof dopamine aanmaken (dat ons een prettig gevoel geeft). Zodra we het spel inzetten om doelen te bereiken, kunnen het werkplezier, de waardering, de bewustwording, de betrokkenheid en het doorzettingsvermogen worden verhoogd. Stuk voor stuk zaken die bij bedrijven en organisaties meer dan welkom zijn. En de tijd is er rijp voor, dit fenomeen wint langzaam maar zeker aan terrein. Bedrijven die gamification op de juiste manier inzetten, worden succesvoller dan de concurrentie. Gamification leert ons op een andere manier tegen problemen aan te kijken. Door het spel in complexe processen te duiden, begrijpen we dat mechanismen, een bepaalde dynamiek tot gevolg hebben. Een inzicht dat van grote waarde is voor alle processen, elke situatie, elk mens en daardoor elke organisatie. Het spel herkennen is de eerste stap, het erkennen hiervan leidt pas tot resultaat en geeft een organisatie de Gamefactor. Horst Streck neemt u via zijn presentatie mee naar zijn wereld en deelt met plezier zijn kennis met u.

Horst Streck is gamifier, een beroep dat formeel niet bestaat. Een gamifier is volgens Horst zelf ‘iemand die game mechanismen begrijpt en in werkelijkheid kan toepassen om doelen te bereiken’. Zijn vorige bedrijf Youdagames heeft onder zijn leiding vijf grote (inter)nationale prijzen in de wacht gesleept. Hij is de auteur van Gamification.

Onderwerpen waarover Horst Streck spreekt:

– Wat is gamification
– Feedback mechanismen
– De structuur van een game
– Gamification in de praktijk
– Problemen oplossen vanuit het perspectief van een game designer
– Beloningssystemen
– Flow
– Mechanics, dynamics en aesthetics
– Vele praktijkvoorbeelden
– Een gamende generatie

Workshop
Met de workshop gaan we binnen de organisatie op zoek waar de gamefactor ontbreekt, dit kan een proces, product, of de werkvloer zijn. Vervolgens gaan we bepalen wat we willen bereiken en vooral waarom. Dit gebeurt door gezamenlijk een canvas in te vullen met de onderwerpen: Why, how, what, goal, activities, stakeholders and environment.

Tenslotte proberen we de stakeholders, activiteiten en omgeving ruwweg naar spelers, de basis gameplay en het speelveld ter transformeren, waarmee in feite een heel ruw concept geschetst wordt. Dit is de eerste opstap naar een volledig gamification concept.

Bewaar als favoriet

Meer video’s

Schrijf een recensieBeschikbaarheid en informatie Horst Streck

  • 8,9 op basis van +620 reviews
  • Vrijblijvende offerte binnen 1 werkdag
  • Corona annulering = kosteloos verzetten
  • Snel direct contact met deze spreker