Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Karen Sikkema
Bewaar als favoriet

Karen Sikkema

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro

Karen Sikkema is als game-based learning expert (met 20 jaar ervaring) gespecialiseerd in het ontwerpen en toepassen van serious games: spellen die zijn ontworpen om heel erg leuk te zijn maar ook een educatieve, informatieve of een andere serieuze boodschap overbrengen.

Karen Sikkema

Het is mijn missie om van leren een avontuur te maken, en om die avonturen te gebruiken om ieder zijn eigen talent, vaardigheden, motivatie en plezier te laten vinden én toepassen voor meer resultaat, meer betrokkenheid en een betere wereld.

Karen Sikkema spreekt over game-based learning en serious games. Ze deelt hoe je deze kan toepassen in jouw bedrijf of organisatie om meer motivatie, meer betrokkenheid en betere resultaten te genereren. Ze schreef hierover het Managementboek van het Jaar 2023: ‘Spelen Werkt’. De kern van dit boek gaat over het toepassen van spelen en beleving om te leren, en over hoe je die elementen inzet om van jouw training, leertraject, bedrijfsproces of cultuurverandering een geweldige ervaring te maken. Iets dat mensen bijblijft, waar ze veel van leren en met plezier nog jaren over napraten.

Onderwerpen waar Karen Sikkema over spreekt

  • Gamification
  • Serious gaming
  • Beleving
  • Motiveren door spel
  • Leren

Achtergrond Karen Sikkema

Karen Sikkema is mede-eigenaar van serious game studio Living Story, een van de pioniers in serious gaming in Nederland. Ze heeft met Living Story bijna 20 jaar ervaring in het ontwerpen van spellen, belevingen en serious games voor verschillende sectoren. Ze is gespecialiseerd in het ontwerpen en toepassen van game-based learning voor leren in diverse contexten.

Met Living Story maakte ze meer dan 80 verschillende serious games & experiences, variërend van managementgames tot escaperooms, van bordspellen tot tabletgames, van 2 tot 200 spelers, van 5 minuten tot 5 weken, zowel online als offline en op de gekste locaties. Ze sleepte verschillende prijzen en nominaties in de wacht, zoals de Gamification Award for Diversity & Inclusion, de Museum & Heritage Award (Creative Use of Digital), de Creative Business Cup (finalist) en de Start-up Award van UtrechtInc.

Daarnaast is ze mede-eigenaar van een Escape Room, initieerde meerdere start-ups en new business initiatieven en is lid van verschillende besturen en onderdeel van een coöperatie die werkt aan duurzame transities. Ze werkte eerder als consultant, is gastdocent bij verschillende (creatieve en business) opleidingen in binnen- en buitenland en heeft veel ervaring opgedaan met innovatie, (nieuwe) businessmodellen, value cases en verandertrajecten.

Interesse in een lezing van Karen Sikkema?

Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of bel ons op 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Karen Sikkema

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1250 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid