Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Robert-Jan Knoop
Bewaar als favoriet

Robert-Jan Knook

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro

Hoe verkoop je een verhaal en hoe profiteer je van de pers? Robert-Jan Knook laat je kennis maken met de macht en kracht van de media en vertelt hoe je kansen kunt creëren op gratis media-aandacht. Je leert wat nieuws is en wat nieuws kan worden en krijgt tips om je imago te verbeteren en naamsbekendheid te vergroten. Een waardevolle inhoudelijke sessie voor wie meer exposure wenst.

Robert-Jan Knook

Hoe verkoop je een verhaal en hoe profiteer je van de pers? Robert-Jan Knook (ANP/BNR) laat je kennis maken met de macht en kracht van de media en vertelt hoe je kansen kunt creëren op gratis media-aandacht. Je leert wat nieuws is en wat nieuws kan worden en krijgt tips om je imago te verbeteren en naamsbekendheid te vergroten. Een waardevolle inhoudelijke sessie voor wie meer exposure wenst.

In een dynamische sessie van Robert-Jan leer je aan de hand van realistische praktijkvoorbeelden hoe nieuws wordt gemaakt en hoe het over wordt gebracht. Van zender naar ontvanger. Je ervaart het spanningsveld bij het keuzeproces van nieuws, wordt bewust van het nieuwsproces en ontdekt in welke vormen je nieuws kunt brengen. Je leert op interactieve wijze hoe je een verhaal het beste kunt verkopen.

Mogelijke onderwerpen lezing

  • Het nieuws, de dagelijkse gang van zaken
  • Media-aandacht genereren (Hoe word ik nieuws?)
  • Presenteren, technieken en zenuwen

Dagvoorzitter Robert-Jan Knook

Naast zijn inspirerende lezingen is Robert-Jan ook als dagvoorzitter inzetbaar en helpt hij graag ter ondersteuning van jouw evenement of congres!

Achtergrond

Al op jonge leeftijd is duidelijk dat Robert-Jan een presentator pur sang is. Al in zijn tienerjaren maakt hij zijn debuut bij de lokale omroep. Begin jaren ’90 start hij zijn studie communicatiewetenschap in Amsterdam, terwijl hij tegelijkertijd naam als nieuwslezer maakt bij Radio Amsterdam, Radio Noordzee Nationaal, Classic FM en Sky Radio.

In 1998 gaat Robert-Jan als presentator bij Business Nieuws Radio werken; het eerste commerciële nieuwsstation van Nederland. Ondertussen is hij ook als ondernemer actief met zijn stemmenbureau en productiehuis. Wanneer Robert-Jan wordt gevraagd om Station Manager bij BNR te worden staat hij aan de wieg van de BNR events en is hij onder meer verantwoordelijk voor de live uitzendingen tijdens de Amerikaanse Presidentsverkiezingen in 2008 en de Olympische Spelen in Vancouver in 2010. Succesvolle producties die niet alleen veel omzet voor BNR genereren, maar de nieuwszender ook goed op de kaart zetten.

In 2010 neemt Robert-Jan afscheid bij BNR om zich volledig te gaan richten op het ondernemerschap. Knook verzorgt met het gelijknamige bedrijf KNOOK uiteenlopende mediaproducties, zoals films en tv-journaals. Ondanks zijn drukke agenda blijft Robert-Jan de radio trouw en is hij als nieuwslezer via het ANP met regelmaat te horen op de grote nationale radiozenders en presenteert hij op televisie een nieuwsprogramma voor Omroep Flevoland.

Met het ondernemersbloed in zijn DNA participeert Robert-Jan ook in netwerken als OndernemendWestFriesland, AlkmaarInZaken en marketing en communicatiebureau KNAP! Daarnaast wordt hij veel gevraagd als dagvoorzitter, presentator, gastspreker en trainer.

Interesse in een lezing van Robert-Jan Knook?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier. Of telefonisch via 072 – 750 7422.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Robert-Jan Knook

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid