Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Fanny Bod
Bewaar als favoriet

Fanny Bod

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro

Fanny is een sprankelende spreker die muzikale lezingen en workshops geeft over Communicatief leiderschap, Veranderen en De kracht en het belang van muziek in ons (werkende) leven.

Programma LFI (RIVM)

"Ons team heeft op de RIVM Parade deelgenomen aan de muzikale energizer van Fanny. Vooraf hadden we geen idee wat we konden verwachten. Fanny stelt je binnen no-time op je gemak met haar humor, enthousiasme en creativiteit. De muzikale energizer geeft je energie en een grote glimlach op je gezicht. Het is een originele en verrassende activiteit voor teambuilding. Een absolute aanrader!"

Fanny Bod

Fanny Bod is communicatiestrateeg, perswoordvoerder, trainer en singer-songwriter. Vanuit haar jarenlange communicatie-ervaring op het hoogste niveau (onder meer als woordvoerder van ministers en staatssecretarissen), begeleidt zij leidinggevenden, bestuurders en directeuren in hun communicatierol. Hoe kun je als leider met de juiste communicatie bijdragen aan een sociaal veilige en inclusieve werkcultuur? Hoe zorg je ervoor dat signalen vanuit de werkvloer jou bereiken?

Keynotes en workshops van Fanny Bod

1) COMMUNICATIEF LEIDERSCHAP
Communicatie is essentieel voor leiders. Zij hebben het nodig om richting te geven binnen hun organisatie, te zorgen voor een open, sociaal veilige en inclusieve cultuur, met stakeholders in gesprek te zijn en om medewerkers te verbinden aan en te motiveren voor het bedrijf. Maar ook om soms pijnlijke kwesties te benoemen en om signalen uit de organisatie op te halen. Want maar al te vaak bereiken belangrijke signalen de top van de organisatie niet. Of als deze de top wel bereiken, wordt er niet adequaat op gereageerd. Dit zien wij recent natuurlijk met de misstanden bij The Voice of Holland en DWDD.

Fanny ziet veel leiders communiceren als ‘managers’: ze communiceren te instrumenteel. Ze zijn gericht op het overbrengen van hun eigen boodschap en staan onvoldoende open voor wat de ander te vertellen heeft. Omdat er vaak een machts- of hiërarchische relatie is, moet die ander daar juist expliciet voor uitgenodigd worden. Hoe doe je dat? Ook communiceren leiders nog vooral over wat er moet gebeuren en vooral hoe dat moet gebeuren. Ze vergeten het belangrijkste: te vertellen waarom het moet gebeuren. Waarom is wat we doen nodig en belangrijk? Waarom is deze organisatie belangrijk en wat betekent dit voor mijzelf?

2) DE VERBINDENDE EN INCLUSIEVE KRACHT VAN MUZIEK (muzikale lezing)
Samen muziek maken doet wonderen voor de teamspirit. Muziek werkt zeer verbindend en inclusief. Net als in een team, merk je dat je door samen muziek te maken het veel mooier klinkt dan in je eentje. Ieder heeft zijn eigen rol, zijn eigen partij, maar als je ‘samenwerkt’ wordt het pas echt een geheel. Teamwork bij uitstek!

Muziek maken bevordert ook de diversiteit en inclusie. Muziek maken is universeel en in de muziek vallen taal- en andere barrières weg. Sterker nog, in de muziek hebben je verschillen juist nodig: je hebt verschillende muzikanten nodig om tot een goede band te komen. Fanny laat zien hoe je aan de hand van de muziekstijl en muzikantenvoorkeuren van je teamleden kunt zien hoe divers je teamsamenstelling is. Tijdens de lezing vertelt zij niet alleen over muziek maar maakt zij ook muziek, daarbij begeleid door een pianist!

3) MUZIKALE MEET-UP (ZINGEN VOOR JE TEAM)
Tijdens een zogeheten Muzikale Meet-up ontdek je met je team de verbindende kracht van muziek en zingen. Jullie gaan als team elkaar opnieuw ontmoeten en op een verrassende, muzikale manier met elkaar samenwerken. Maak eens op een andere manier kennis met elkaar. Ben jij de bassist van het team of meer de saxofonist? Hoe divers en inclusief is jouw team nu echt? Hoe werken jullie samen? En hoe kun je met muziek je team verder versterken? In deze workshop gaat het niet om hoe goed je muziek kunt maken. Plezier hebben samen staat voorop! Meer informatie over deze workshop.

Achtergrond Fanny Bod

Fanny Bod is communicatiestrateeg, trainer, veranderaar en singer-songwriter. Zij is een zeer ervaren communicatieprofessional, onder meer als strategisch communicatieadviseur, (interim) hoofd communicatie, verandercommunicatie en als perswoordvoerder. Zo heeft zij gewerkt als woordvoerder voor ministers en staatssecretarissen, heeft zij een nieuwe corporate communicatiestrategie ontwikkeld voor de Onderwijsraad en traint en begeleidt zij bestuurders en directeuren bij presentaties, media-optredens en in hun leiderschapsrol.

Fanny heeft ervaring met zeer veel opdrachtgevers: Ministerie van OCW, ministerie van VWS, Onderwijsraad, AWTI, SLO, het RIVM, UWV, SVB, &Samhoud, Boardtrust, gemeente Amsterdam, GGD Amsterdam, AEB Amsterdam.

Dit combineert zij met een muzikaal leven. Als singer-songwriter Fanny schrijft en zingt zij haar eigen (Nederlandstalige) liedjes en treedt daarmee op in kleine theaters. In 2023 heeft zij haar debuutsingle ‘Alles wordt anders’ uitgebracht.

Geïnteresseerd in het verhaal van Fanny Bod boeken?

Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 74 22.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

LFI-RIVM

"Een originele workshop gegeven door Fanny, die met een aanstekelijk enthousiasme de groep dichter bij elkaar brengt. Fanny nodigt de groep binnen met een warme lach en met een grap laat ze ieder zich op diens gemak voelen. Vanuit die positie nodigt ze je uit om muzikale kanten naar boven te halen waarvan je wellicht niet wist dat je ze bezat. Samen muziek maken vergt moed, zeker met collega's die je niet goed kent, maar Fanny helpt je over de drempel heen en helpt de groep om muren te doorbreken."

Edith Hooge, voorzitter Onderwijsraad

"Fanny heb ik leren kennen als zeer ervaren en deskundig op het gebied van strategische communicatie en positionering. Zij is voor mij als voorzitter van de Onderwijsraad een stevige sparringpartner.."

Beschikbaarheid en informatie

Fanny Bod

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid