Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Richard de Hoop
Bewaar als favoriet

Richard de Hoop

Tariefindicatie: Tarief op aanvraag

Richard is een betrokken, levendige, energieke, realistische optimist. Wat ga jij er aan doen om van waarde te blijven en mee te spelen met toekomstmuziek? Als veelgevraagd professioneel spreker vergelijkt Richard karakters van mensen met instrumenten en samenwerken met het spelen in een orkest.

SED organisatie

"Krijg 'smorgens in alle vroegte maar eens 50 totaal verschillende types enthousiast over hetzelfde onderwerp. Het is Richard niet alleen gelukt om iedereen enthousiast te maken, maar ook om mensen te inspireren. Hoewel slechts een kwart van de organisatie de voorstelling heeft bijgewoond, is er een sneeuwbal effect ontstaan. Inmiddels vragen zich veel meer mensen af: welke instrumenten bespeel ik?"

Richard de Hoop

Muziek als metafoor en inspiratiebron

Je wilt een samenwerking waarin alle registers worden open getrokken, waar muziek in zit en die een gevoelige snaar bij jouw klanten weet te raken? Een op maat gemaakte presentatie waarvan deelnemers aangeven dat de boodschap nog lang doorklinkt en nagalmt?

Als professioneel spreker vergelijkt Richard karakters van mensen met instrumenten en samenwerken met het spelen in een orkest. Met als slotakkoord een team dat swingt, een afdeling die “rockt” en een organisatie die gaat voor de staande ovatie.

Mogelijke onderwerpen

  • Hoe halen we meer uit de onderlinge samenwerking dan er nu uitkomt?
  • Hoe kunnen we een betere onderlinge verbinding realiseren?
  • Hoe zorgen we ervoor dat het silo-denken plaats maakt voor cross-selling en samenwerking?
  • Op welke manier kunnen we juist gebruik maken van onze verschillen?
  • Hoe leren we elkaar na de reorganisatie weer beter kennen?
  • Echt innoveren komt er niet van. Hoe krijgen we de ideeënbus weer onder het stof vandaan en actief en wel in de cloud?
  • Welke Belbin teamrollen (instrumenten) zijn in ons team aanwezig.
  • (team)Talentontwikkeling: welke elementen brengen jullie van klassiek naar jamming en van log naar wendbaar.

Lezing: Toekomstmuziek
Wat ga jij er aan doen om van waarde te blijven en mee te spelen met toekomstmuziek
Richard neemt je mee in de transitie waar wij met z’n allen in zitten. De transitie die wordt veroorzaakt door globalisering, robotisering, bio- en neurotech, blockchain en noem het maar op! Wat gebeurt er als robots straks onze banen overnemen? Gaan wij dan minder werken? En wat doen we met die overige tijd? Waar gaat dit naar toe en hoe ziet onze wereld er straks uit? Hoe klinkt onze toekomstmuziek? Richard neemt je graag mee op deze muzikale ontdekkingsreis.

Niemand kan weten hoe toekomstmuziek klinkt. Je kunt toekomstmuziek niet spelen. Zodra je het speelt is het geen toekomstmuziek meer, dan is het in het hier en nu. We kunnen er wel over nadenken en het oefenen. We kunnen ons proberen in te beelden hoe het ongeveer zou klinken. Welke noten we dan samen spelen, welke woorden we dan zingen en welke instrumenten we gebruiken. Geeft muziek ons de antwoorden? Ontdek hoe we er zelf voor zorgen dat we mee veranderen en onszelf klaarstomen voor de toekomst.

Duo lezing ‘Morgen begint bij (n)U’?
Tony Bosma en Richard de Hoop geven samen een duo lezing: ‘Morgen begint bij (n)U’. Zij zijn twee internationale topsprekers die u meenemen in de toekomst van werk en wat het betekent voor het nu. Een unieke samenwerking tussen topfuturist Tony Bosma en de unieke spreker Richard de Hoop zal uw beeld rondom werk radicaal doen veranderen. Wilt u meer weten? Klik hier voor meer informatie.

Achtergrond Richard de Hoop

Sinds 1991 heeft hij als ondernemer al een 4 tal bedrijven in de HRM dienstverlening opgezet en 2 daarvan in 2006 verkocht. Na het schrijven van zijn 2de boek: “Topteams zijn toekomstmakers” heeft Richard in 2014 het e-learning platform Teamtalenttraining gelanceerd waarmee het mogelijk wordt om online teamtalenten te ontwikkelen.

In Nederland is Richard de Hoop de eerste spreker met het SBH Professional Speaker certificaat. (MBA voor sprekers aan Steinbeis Hochschule Berlijn). In 2011 heeft hij als gelukscoach meegewerkt aan het televisieprogramma “Der Glücksreport” op ProSieben en is sindsdien een veelgevraagd spreker bij onze oosterburen. Richard heeft gesproken bij onder ander ABN Amro, Philips, Jeugdzorg, defensie en vele andere grote namen.

Interesse in een lezing van Richard de Hoop of heeft u een vraag?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 74 22.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

HRD Professionals

"In "Toekomstmuziek" boort Richard een diepere laag aan dan voorheen. Dit is nodig, om in een tijd van snelle technologische veranderingen aandacht te blijven houden voor de menselijke maat. Op zijn unieke, inspirerende en muzikale manier brengt hij de boodschap over om jezelf en elkaar niet uit het oog te verliezen, maar juist in deze tijd de verbinding te zoeken. Dit wordt extra kracht bijgezet door een ingrijpende persoonlijke gebeurtenis, waarover hij in openheid vertelt en die het publiek diep raakt. Erg knap hoe Richard dit weet te vertalen naar een bijzonder "geluid", dat ondanks alles (of juist dankzij?) nog net zo positief en inspirerend is als altijd. Een absolute aanrader!"

Gemeente Weert

"Richard brengt je een heldere boodschap waar je de toekomst mee in en aankan. Geen luchtfietserij, maar praktijk en vakkennis. Hij raakt de juiste toon en ritme met zijn energieke zang. Hij laat je afwisselend geboeid luisteren, actief meedoen en intens meevoelen. En het mooie is: deelnemers die ik erna sprak hadden binnen no time een voorval waarbij Richards overwegingen meteen waren toegepast. Dit gaat ergens over en het blijft je zeker bij."

Future Talent Factory

"Puur verhaal over wat ertoe doet in de toekomst van werk! Wat hoor en zie je veel voorbij komen over de toekomst van werk! Veel futuristen kijken naar die toekomst, wat natuurlijk grandioos is, echter zelden heb ik het gevoel daar kan ik of mijn klant direct wat mee, hetgeen ze delen is vaak iets te ‘hoogover’ met de focus op tech/ artificial intelligence. En nu zat ik bij Richard te luisteren en daar kregen we een verhaal te horen waarvan ik dacht, “ja! Hier kunnen mensen morgen iets mee richting hun toekomst van werken! Richard verteld in zijn verhaal over 3 elementen die impact maken op de toekomst van werk en hij combineert dat met muziek en kleine (in effect grote) persoonlijke verhalen. Dat maakt dat het een beleving is, het raakt, het beklijft. De emoties die je beleefd zijn: veel vreugde met zo hier en daar een shotje verbazing en dan ineens verdriet, angst wat heel professioneel wordt gebracht en hij sluit af met het verbinden van de aanwezigen in vreugde. Echt fantastisch! Wat je meeneemt is een heel impactvol 1-2-3’tje. Wat heeft een mens nodig om van waarde te blijven in de toekomst: Veerkracht, omgaan met verandering/tegenslag en elkaar!"

Beschikbaarheid en informatie

Richard de Hoop

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid