Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Richard van Houten
Bewaar als favoriet

Drs. Richard van Houten

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro

Richard van Houten heeft na jarenlang gewerkt te hebben in een commerciële omgeving de switch gemaakt naar Spaak. Zij ontwikkelen diensten en producten die klanten verder helpen in het realiseren van succesvolle circulaire business cases. Hij deelt zijn ervaringen over zijn switch, maar ook over thema’s als communicatie, commercie, samenwerken en persoonlijke effectiviteit. Hij vertelt beeldend, confronterend en met volop humor wat wél en niet werkt.

Bewaar als favoriet
Ja, ik wil een vrijblijvende aanvraag doen

Of bekijk een video

NCTWW

Goede spreker. Veel succesvolle sales theorieën in een korte tijd, dynamische en sympathieke spreker. Goede beheersing Engels.

Richard van Houten

Drs. Richard van Houten is commercieel directeur van scale-up Spaak Circular Solutions, een adviesbureau met sociale entrepreneurs en duurzaamheid denkers. Ze richten zich op duurzaamheidsvraagstukken op diverse vlakken: van life cycle assessment tot het bouwen van circulaire ventures. Voor grote en kleinere organisaties. Doel is om van een lineaire- naar een circulaire economie te komen.

Hiervoor werkte hij 18 jaar bij zijn bedrijven Blue Tree Consulting en Bron & Partners. Daarvoor 10 jaar in diverse management posities bij multinationals. Door zijn brede werkervaring kan hij als geen ander vertellen over thema’s als management, communicatie, commercie, samenwerken en persoonlijke effectiviteit. Zijn kennis heeft hij ook gebundeld in diverse zeer aansprekende en enerverende lezingen. Richard vertelt in zijn motivatiepresentaties beeldend, pakkend en confronterend wat wél en niet werkt.

Keynote: Duurzaamheid en circulaire business modellen

Een informatieve, motiverende en cabareske keynote over de draai die Richard van Houten heeft gemaakt: van werken op basis van een economie van aandeelhouderswaarde creatie, naar circulaire business modellen. De gebeurtenissen die hij ervaart in een ‘activistische vega’-wereld zijn komisch én belangrijk tegelijk. Hij laat het publiek ook kritisch naar zichzelf kijken en hoe zij in de wereld van vandaag staan.

Keynote: SpeedManagement – verbeter de werkefficiency van jouw team

Deze speech is een cabaretachtig flitsend optreden (tussen de 30 minuten en 3 uur) waarin de toehoorder continue wordt verrast met nuttige wetenswaardigheden die direct gelinkt zijn aan effectiviteitverbetering. De manier waarop de toehoorder wordt gegrepen is de manier waarop het verteld/ gebracht wordt.

Speech onderdelen zijn:
– Van chaos… naar kalmte en controle
– Omgaan met moeilijke mensen
– Gebruik uw brein 3x beter
– Energymanagement
– Slim beïnvloeden van uw omgeving.

Deelnemers gaan volledig ‘energized’ weer aan het werk. Prettig volgeblazen met een karrenvracht ludieke en nuttige tips over hoe men meer uit zichzelf en uit anderen haalt. Beoordelingen hierover liggen altijd tussen de 8,5 en 10.

Andere mogelijke thema’s

1. Klantgerichtheid, gastvrijheid, succesvol zakelijk samenwerken
2. Prettig Samenwerken met Moeilijke Mensen
3. De top 10 positieve beïnvloeders in zaken doen
4. Succesvol internationaal zakendoen & samenwerken
5. Speed-en Energymanagement
6. Storytelling
7. Strategisch beïnvloeden
8. De Turbo-secretaresse
9. Het creëren van de GUN-factor
10. Leiding geven aan eigenwijze, betweterige professionals
11. Versterk je persoonlijk leiderschap en invloed
13. Commerciële optimalisatie van de organisatie:
  • Trainen & Ontwikkelen van commerciële collega’s
  • Leren onderhandelen
  • Commerciële activiteiten initiëren, coördineren en toetsen

Over Richard van Houten

Richard heeft een achtergrond in de horeca en als topmarketeer bij verschillende multinationals. Hij werkte bij het Zweedse Holmen Packaging, het Zwitserse Nestlé (Nescafé/KitKat/Buitoni/Nestea/Nespresso) en de Nederlandse grootbedrijven KBB-Vendex en Bols International (jenevers en likeuren). Daarna werd hij succesvol ondernemer, die jaarlijks zijn omzet fors verhoogt.

Hij is auteur van 100+ artikelen over ‘Verkopen’ en ‘Beïnvloeden’ op Verkopersonline.nl.

Richard nam in 2005 een opleidingsinstituut over en adviseert en traint organisaties op het gebied van management, communicatie en commercie. Hij is sinds 2003 een begenadigde enthousiaste spreker en trainer over deze onderwerpen. Beeldend en cabaretesk vertellend. Pakkend en confronterend wat wél en niet werkt. Door zijn storytelling met vele intrigerende voorbeelden zorgt hij ervoor dat zijn lezingen nog lange tijd effect sorteren. Hij zegt wat velen denken maar niet durven zeggen.

Geïnteresseerd in een lezing van Richard van Houten?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of voor een offerte. Gebruik hiervoor het contactformulier op deze pagina of bel ons op 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer video’s

Recensies

NCTWW

Goede spreker. Veel succesvolle sales theorieën in een korte tijd, dynamische en sympathieke spreker. Goede beheersing Engels.Beschikbaarheid en informatie Drs. Richard van Houten

  • 8,9 op basis van +620 reviews
  • Vrijblijvende offerte binnen 1 werkdag
  • Corona annulering = kosteloos verzetten
  • Snel direct contact met deze spreker