Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Bart Flos
Bewaar als favoriet

Bart Flos

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro , 3000 - 4000 Euro

Auteur van goed verkochte management boeken zoals het Anti-klaagboek, het Anti-sleurboek en Het perfecte project. Flos is een levendig en geestdriftig spreker en inspirator; hij zet je al lachend aan het denken.

Bewaar als favoriet
Ja, ik wil een vrijblijvende aanvraag doen

Of bekijk een video

Slachtofferhulp Nederland

Evaluatie van de midi-workshop De Kracht van Anti-klagen gecombineerd met Denktanken met Breinkracht op de personeelsdag van Slachtofferhulp Nederland in Utrecht: Deze workshop werd als geheel beoordeeld met een 8,1 (Algemeen 8,1 | Inhoud 8,0 | Docent 8,3) Omschrijf in één zin hoe je de workshop hebt ervaren: Zeer inspirerend! Verrassend. Energiek, humoristisch en leerzaam. Met humor een boodschap overgebracht Aansluitend op onze ‘zorgen’ d.m.v. humor en inhoud gezamenlijk tot concrete en leuke dingen komen. Wat vind je de sterke punten uit het programma? De balans tussen inhoud en zelf aan de slag gaan. En humor is grote pluspunt! Veel inzichten verkregen over klagen en hoe daar mee om te gaan. Het zeuren en zaniken in hele kleine dingen kan zitten en de snelheid van hoe problemen opgelost kunnen worden. […] het tweede deel, waarin we in groepjes creatieve ideeën moesten verzinnen [was] leerzaam, omdat je leert dat je met meerdere mensen in korte tijd tot creatieve oplossingen voor een probleem kunt komen.

Waterleiding Maatschappij Limburg (WML)

Evaluatie van de Anti-klaag Workshop inclusief Denktanken met Breinkracht© voor de afdelingen Productie resp. Onderhoud & Inspectie van de Waterleiding Maatschappij Limburg (WML) te Beegden (L): Deze workshop werd als geheel beoordeeld met een 8,0 Omschrijf in één zin hoe je de workshop hebt ervaren: Echte binnenkomer, daar stond een man met passie! Met verbazing je talenten bewonderd, en de snelheid waarin je tot resultaat kunt komen door de mensen zelf ! ( zonder ook maar een keer iets te vergeten) Op een leuke, soms grappige manier, zijn alle pijnpunten van de huidige manier van werken aan de orde gekomen. Zinvolle workshop, gebracht op een manier zodat de aandacht van eenieder erbij blijft. Ik vond het heel erg interessant en leerzaam Wat vind je de sterke punten uit het programma? Sterkste punt vond ik het aantonen van het feit dat de mens geneigd is om alleen de negatieve dingen te noemen en niet wat er wel goed gaat. (Voorbeeld van Bart: 'de aapjes kijken op terras') Dat het voor een ieder herkenbaar was. Ik weet zeker dat er mensen zijn die dachten dat ze in een spiegel keken. Ik hoop dat een ieder er ook iets mee gaat doen. Dat er binnen 15 minuten zoveel aandachtspunten naar voren zijn gekomen. De manier van presenteren | In kort tijdsbestek een groot aantal verbeterpunten Dat er toch oplossingen zijn voor de problemen die [bij ons] spelen De bevlogenheid van Bart, hij hield de mensen wel alert.

Service Centrum MER te Heel

Evaluatie van de Anti-klaag Workshop en de Workshop Het Perfecte Project gecombineerd met Samenwerken-Ketendenken inclusief Denktanken met Breinkracht© voor het voltallige personeel resp. de aankomende projectleiders van Service Centrum MER te Heel (L): Deze workshop werd als geheel beoordeeld met een 8,1 Omschrijf in één zin hoe je de workshop hebt ervaren: Verrassend door de energieke presentator die met z'n humor en enthousiasme zijn publiek weet te boeien. Eén zin? dan zet ik gewoon geen puntjes ertussen in: ik vond het vanaf het begin, toen je zomaar wat begon rond te kijken, "pakkend", met humor typetjes neergezet, vaart, energiek Boeiend en duidelijk gebracht. De presentatie is op een ludieke manier gebracht zodat de aandacht geen seconde weggegleden is. Wat vind je de sterke punten uit het programma? Herkenbare onderwerpen en voorbeelden. Tips die meteen toe te passen zijn op de werkvloer. Ideeën en verbeterpunten van de medewerkers zelf als streefdoelen. Ook dat we allemaal het boek mee naar huis kregen was erg leuk. Het programma zat goed in elkaar. Was zodanig boeiend dat ik er de gehele tijd met mijn aandacht bij bleef. Er werd regelmatig een "praktijkvoorbeeld" gegeven; De wijze van presenteren zorgt ervoor dat je aandacht niet afdwaalt. De voorbeelden en de dosis humor

Bart Flos

Veranderspecialist en anti-klaagcoach Bart Flos geeft lezingen en workshops over mens, groep en gedrag in relatie tot exponentiële verandering. Welke effecten heeft dit op de groei van organisaties, op ons brein en daarmee op ons gedrag?

Als gewoontedoorbreker, groepskatalysator en procesprikkelaar weet Bart als hij geen ander hoe nieuwe informatie het beste blijft hangen. Maar ook als stand-up comedian laat hij ons lachen om de beroemde klaagcultuur in Nederland, over het rare gedrag dat we vertonen als we onder druk komen te staan en over hoe we ons staande proberen te houden terwijl alles om ons heen voortdurend verandert.

Bart Flos schreef een van de bestverkochte managementboeken van de afgelopen jaren: Het anti-klaagboek – Eerste hulp bij zeuren en zaniken. Als logisch vervolg schreef hij Het anti-sleurboek – Eerste hulp bij baanbalen en ander werkbederf en al snel volgde Het perfecte project – De mens als sleutel tot succes en De kenniskermis – Overleven in een zee van informatie. Inmiddels heeft hij daar een meer globale visie aan toegevoegd met zijn boek Vooruitkijken voor gevorderden – Hoop voor de toekomst van mensaap en moederplaneet.

Mogelijkheden lezingen Bart Flos

Heeft u behoefte aan een frisse nieuwe blik op de klaagcultuur in Nederland en hoe die zich kan uiten in uw onderneming? Vraag een presentatie of workshop aan met de nodige dosis humor aan over de thema’s:
– Leiderschap in projecten
– Samenwerken | Ketendenken
– Veranderen voor Gevorderden
Anti-klagen
Anti-sleur
De Kenniskermis (Informatiesurvival voor gevorderden)
Managen is Mensenwerk

Achtergrond Bart Flos

In zijn verhalen bundelt hij een solide theoretisch fundament met 25 jaar ervaring als project-, verander- en crisismanager. Het resultaat: een overdaad aan goed onderbouwde en zeer praktisch toepasbare eyeopeners die u al lachend aan het denken zetten. Als geen ander weet hij hoe je zelfs mondiale problemen kunt omzetten in hoopvolle oplossingen. Hij schuwt daarbij de frontale confrontatie niet want er wordt flink geprikkeld en aan de stam geschud. Om nieuwe kennis blijvend te laten beklijven moeten we namelijk iets heel moeilijks doen: we moeten onze gewoonten doorbreken.

Bart Flos inhuren of boeken voor een lezing of workshop?

Neem contact op via het contactformulier of bel ons op 072 – 750 74 22.

Bewaar als favoriet

Meer video’s

Recensies

Ro!Entree Rotterdam

Evaluatie van twee Anti-klaag Workshops bij Ro!Entree in Rotterdam voor in totaal 150 herintreders in de arbeidsmarkt: Beide workshops werden als geheel beoordeeld met een 8,1 (Algemeen 8,1 | Inhoud 8,0 | Docent 8,4) Omschrijf in één zin hoe je de workshop hebt ervaren: ‘Geanimeerd, oorspronkelijk en vrolijk’ ‘Mooie manier om [je] bewust te worden van je eigen verantwoordelijkheid’ ‘Erg herkenbaar en makkelijk toepasbaar’ ‘We hebben allemaal gelachen’ ‘Vloeiend en boeiend’ ‘Het was een eye-opener’ Wat vond je de sterke punten uit het programma: ‘Informatie combineren met comedy is een goede manier om mensen geboeid te houden’ ‘Rimpels creëren in het wateroppervlak + zelfbewustwording’ ‘Humor, vaart, veel voorbeelden, enthousiasme en passie’ ‘Herkenning: ik heb veel geleerd en ga dit ook toepassen bij familie en vrienden’ ‘De positieve energie en de onderbouwing met praktijkvoorbeelden’

Achmea Tilburg

Evaluatie van twee Anti-klaag Workshops bij Achmea in Tilburg: De workshops als geheel werden door de deelnemers beoordeeld met een 8,4 (Algemeen 8,4 | Inhoud 8,3 | Docent 8,6). ‘Ontzettend leuk! Bijna een theaterervaring waarbij ik geamuseerd wordt door een cabaretier’ ‘Positief en een bonk energie kreeg ik ervan!’ ‘Een heel herkenbaar en actueel onderwerp, soms confronterend en heel boeiend’ ‘Mijn aandacht is geen moment verslapt; het was absoluut niet saai’ ‘Leuk en leerzame dag. Energieke, grappige docent die de groep van begin tot einde geboeid hield. Complimenten!’ ‘Vond het super leuk om mee te maken. Ik weet zeker dat een hoop collega’s van mij hierbij hadden moeten zijn’ ‘Vond het een inspirerend verhaal. Tot het eind bleef het boeiend!’

AVNET Eindhoven

Evaluatie van de Anti-klaag Workshop bij Avnet in Eindhoven: De workshop werd als geheel door de deelnemers beoordeeld met een 8,2 (Algemeen 8,3 | Inhoud 8,2 | Docent 8,2). ‘Een energieke | goede | leuke | prettige | snelle | gezellige | luchtige | duidelijke | zinvolle | positieve | interactieve | interessante | leerzame training die handvatten voor de praktijk geeft’ ‘We verder veel zelf aan het denken gezet | Veel om over na te denken’ ‘Sterke punten waren de luchtigheid waarmee gepresenteerd werd; dat zorgt dat de aandacht er goed bij blijft’ ‘Erg positief; ik had het niet willen missen’Beschikbaarheid en informatie Bart Flos

  • 8,9 op basis van +620 reviews
  • Vrijblijvende offerte binnen 1 werkdag
  • Corona annulering = kosteloos verzetten
  • Snel direct contact met deze spreker