Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Katja Staartjes
Bewaar als favoriet

Katja Staartjes

Tariefindicatie: Tarief op aanvraag

Katja Staartjes beklom een aantal bergen hoger dan 8000 meter, waaronder Mount Everest als 1e Nederlandse vrouw. Met adembenemende beelden neemt zij je mee op avontuur en legt de link naar thema’s als risico’s nemen, leiderschap, vertrouwen, samenwerken en wendbaarheid. Een verhaal met impact en interactie!

Iriszorg

"Het was erg geslaagd! De bijdrage van Katja was erg waardevol en een mooie afsluiting van onze strategie tweedaagse. Mooie inhoud, mooie beelden en goede presentatie. De voorbereiding met Katja was erg prettig en grondig."

Katja Staartjes

Samen kom je verder. Maar effectief samenwerken is een klus op zich. En naarmate de omstandigheden lastiger zijn en je dichter bij je doel komt, wordt de uitdaging groter. Hoe overbrug je verschillen? Kun je elkaar ook onder druk blijven versterken? Teamwork is cruciaal bij het realiseren van uitdagingen.

Bergbeklimmer en avonturier Katja Staartjes neemt je met adembenemende beelden en een spannend verhaal mee op expeditie. Zij beklom een aantal van de hoogste bergen ter wereld, waaronder de Mount Everest (8848 meter) als eerste Nederlandse vrouw. Tevens leidde zij expedities.

Samen een berg beklimmen van 8000 meter is extreem en confronterend. Juist daardoor biedt het waardevolle inzichten op gebied van samenwerken, leiderschap en omgaan met verandering en tegenslag.

Katja deed zelf ruime managementervaring op en kan daardoor haar expeditie-belevenissen uitstekend te vertalen naar de praktijk van alledag.

Mogelijke lezingen/workshops Katja Staartjes

Katja combineert haar ervaringen als bergbeklimmer en expeditieleider tot een avontuurlijke story, waarbij nadruk op thema’s mogelijk is. Zoals:

 1. Thema Samenwerken
  Ben je werkelijk samen onderweg naar dezelfde top? Is er de bereidheid om de zware en vervelende klussen van elkaar over te nemen? Hoe is het onderlinge vertrouwen en de communicatie? Uiteindelijk gaat het om commitment en het gezamenlijke belang leidend maken.
 2. Thema (Persoonlijk) leiderschap
  De regie durven en kunnen nemen. Je sterke kanten kennen, maar juist ook je minder sterke kanten, en deze steeds beter kunnen hanteren. Met persoonlijk leiderschap kom je meer tot je recht, kun je meer bereiken, beter samenwerken (én beter leidinggeven).
 3. Thema Vitaliteit
  Op een berg, maar ook in onze 24-uurs economie is het cruciaal om vitaal te blijven. Te weten waar je grenzen liggen en deze ook te bewaken. Op tijd rust nemen en ontspannen. Hoe blijf je in balans?
 4. Thema Tegenslag, Veerkracht & Wendbaarheid
  Tijdens een expeditie zijn onzekerheid en tegenslag gegarandeerd. Hoe ga je om met tegenwind en risico’s? Wat helpt om individueel én gezamenlijk positief te blijven? En hoe kun je je veerkracht en wendbaarheid vergroten?

Uitgelicht: unieke duo-lezing met Roek Lips
Hoe vinden we onze weg in een wereld die in crisis en verwarring is? Hoe geef je leiding in een tijd dat niets meer vanzelfsprekend is? Hoe vind je houvast en kom je verder als de omstandigheden minder meewerken? En wat betekent dat voor samenwerking? Samen bieden Katja Staartjes en journalist, filosoof, (organisatie)adviseur Roek Lips een gevarieerde en interactieve inspiratiesessie.

Lezingen en workshops op maat

Katja maakt de lezing qua lengte, inhoud en mate van interactie op maat, afgestemd op publiek en organisatie. De lezing kan variëren tussen de 20 minuten en 2 uur. Ook een (meerdaagse) workshop behoort tot de mogelijkheden.

Online / hybride inspiratie

Een lezing kan ook online/hybride of in de vorm van een webinar worden aangeboden. Of boek het speciale online inspiratie-programma ‘Succesvol Samenwerken in crisis’.

Achtergrond Katja Staartjes

Katja Staartjes studeerde levensmiddelentechnologie in Wageningen. Na in diverse managementposities te hebben gewerkt, zegde zij haar baan op voor haar passie: de bergen. Vele jaren wisselde zij de expedities af met interim-opdrachten, het schrijven van boeken én geven van lezingen. Tegenwoordig werkt Katja behalve als spreker ook als coach voor leiders en teams (licentie Management Drives).

Naast haar spectaculaire beklimmingen volbracht de bergbeklimster de ‘Great Himalaya Trail’, een extreme voettocht van 2000 km door de Nepalese Himalaya. In 2015 was zij ter plekke, toen Nepal getroffen werd door de dramatische aardbeving van 7,8 op Richter. Sindsdien is zij betrokken bij de ontwikkelingshulp aan het land, en door de Nepalese overheid benoemd tot goodwill ambassadeur.
Katja schreef een viertal boeken, waaronder ‘Topteams – samen bergen verzetten’. Dit boek, dat bol staat van foto’s en inspirerende quotes, bereikte de shortlist voor de nominatie Managementboek van het jaar 2020.

Katja Staartjes boeken voor een lezing of workshop?

Een berg beklimmen van 8000 meter is de ultieme leerschool op uiteenlopende gebieden, die Katja als een krachtige metafoor koppelt aan jouw uitdagingen in de praktijk. Door de beelden van Katja komen de ervaringen ook echt binnen, waardoor ieder zelf de vertaalslag kan maken. Je krijgt al met al een lezing van formaat. >

Heb je nog vragen of wil je een offerte van ons ontvangen? Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of bel ons op 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Dura Vermeer

"Op expeditie met Katja Staartjes is absoluut aan te raden! Als spreker geeft ze aan de hand van prachtige beelden leerzame inzichten in topteams, samenwerken en leiderschap."

Carintreggeland

"Katja had zich erg goed ingelezen in wie we zijn en haar verhaal sloot goed aan op de boodschap die we wilden communiceren. We raden het echt aan om Katja in te huren als spreker tijdens een symposium. Haar bijdrage droeg bij om via een andere weg uit te leggen wat het effect is als je mensen vertrouwen geeft."

UBR / Rijksoverheid

"We zijn onder de indruk van het mooie en inspirerende verhaal. Erg knap hoe Katja de verbinding heeft gezocht in de presentatie met onze organisatie en de uitdagingen waar wij voor staan."

Van Oord

"Katja heeft ons meegenomen op expeditie en het was verassend om te zien / horen hoeveel parallellen er kunnen worden getrokken tussen een expeditie en ons project met betrekking tot samenwerking in het team. Erg leuk! Sowieso ook een inspirerend verhaal met alle prachtige foto’s."

Gemeente Amsterdam

"Voor het thema vertrouwen en samenwerken waren we op zoek naar een inspirerende speker. En dat is Katja absoluut! De voorbereiding met Katja hebben we al zeer professioneel ervaren. Ze stelde de juiste vragen en dat resulteerde in een op maat gemaakte lunchlezing. De beelden spraken enorm aan en de link die werd gelegd met ons verandertraject werd goed zichtbaar. Katja heeft op een fijne manier een spiegel weten voor te houden. Uit haar presentatie kan je niet alleen persoonlijke tips halen maar ook adviezen op team en organisatie niveau. Een dikke aanrader!"

Beschikbaarheid en informatie

Katja Staartjes

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid