Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Tim Hofman
Bewaar als favoriet

Tim Hofman

Tariefindicatie: Tarief op aanvraag

Tim Hofman is als presentator of dagvoorzitter niet bang om het pijnpunt op te zoeken. Maar, neemt hierin ook altijd de nodige humor en luchtigheid in mee. Tim is op zijn eigen manier de perfecte gespreksleider of dagvoorzitter.

UvT

"Nu onze Development Day al een paar weken achter ons ligt, kijken wij als commissie tevreden terug op een zeer geslaagde editie. Wij hebben veel positieve reactie van onze studenten over Tim en zijn verhaal mogen ontvangen."

Tim Hofman

Tim Hofman is een journalist, programmamaker, presentator en schrijver die graag op speelse wijze de journalistieke grenzen opzoekt. Hij deelt dagelijks zijn kijk op politiek en maatschappij met zijn volgers op Instagram (594 duizend) en Twitter (280 duizend).

Zijn werk gaat vrijwel altijd gepaard met een flinke dosis scherpe humor, gelaagdheid en hij schuwt kritische vragen niet. Hij kan op een krachtige en scherpe manier lastige onderwerpen voor het voetlicht brengen. Maar, neemt hierin ook altijd de nodige humor en luchtigheid in mee.

Inzetbaarheid Tim Hofman

 • Lezing over activisme en journalistiek
  Tim Hofman weet hoe journalistiek ingezet kan worden om succesvol doelen te bereiken. Aan de hand van de programma’s die Tim maakt en de campagnes die hij gevoerd heeft, legt hij uit hoe je kleine en grote zaken binnen de maatschappij kan veranderen. Als mediamaker zet hij zich in om onrecht in de maatschappij te bestrijden en tijdens deze keynote leer je meer over zijn aanpak en wat je zelf kan doen.Zo heeft hij met coalitie-y premier Rutte een manifest aangeboden, waarin gepleit werd voor vaste banen, betaalbare woningen, het afschaffen van het leenstelsel en het opnieuw invoeren van de basisbeurs. Ook de Stembus, Eigenland-petitie, burgerinitiatief en diverse BOOS-afleveringen zijn voorbeelden van journalistieke, activistische campagnes.
 • Inspirational talk
  In deze lezing vertelt Tim zijn tips & tricks om van jezelf te maken wie je wil zijn, om te komen waar je wilt komen. Hij weet hoe je uit een depressie klimt (uit ervaring), keuzes maakt die je leven aangenamer maken en hoe je je leven niet laat leiden door angsten. Dit aan de hand van eigen ervaringen, anekdotes en mensen die hij sprak.
 • Lezing op Maat
  Over (social) media, politiek, activisme, reizen, psychologie, avonturen, onderwerpen rond Generatie Z en Millennials of een thema passend bij het event. Tim creëert een lezing op maat, passend bij de doelgroep en het moment.
 • Dagvoorzitterschap / Panelgesprek / Moderator
  Tim houdt van evenementen met inhoud! Als dagvoorzitter is Tim de man die ervoor kan zorgen dat ongeacht het onderwerp, of het nou heel zwaar of complex is, iedereen snapt waar het over gaat en dat er lucht in zit.
 • Q&A on stage
  Hoe kwam de BOOS special over The Voice tot stand? Waarom zou je een programma maken over mensen die sterven? Hoe hebben de Oranje’s gereageerd op de BOOS aflevering over Defensie? Doet een gebroken kaak echt zo zeer? En is Mark Rutte aardig in het echt? In deze setting mag je alles vragen én je krijgt overal antwoord op.

Achtergrond Tim Hofman

Op 1 januari 2011 wordt Tim Hofman toegelaten tot de BNN University en datzelfde jaar begon hij als presentator bij BNN. Enkele hoogtepunten van Tim’s televisie carrière zijn de reis-documentaires voor ‘Trippers’, en human interest programma’s zoals ‘Je Zal het Maar Hebben’. Daarnaast is Tim een graag geziene talkshowgast en was hij geregeld tafelheer bij ‘De Wereld Draait Door’, ook won hij in 2016 ‘Wie Is De Mol?’.  Tim reisde voor z’n werk de hele wereld over. Hij maakte reportages over drugsbendes, bezocht de KKK en bevrijdde met Free A Girl kinderen uit handen van mensenhandelaren. In 2016 verscheen het succesvolle YouTube-kanaal/programma BOOS.

Dichten – In 2017 brengt Tim bij Meulenhoff zijn eerste dichtbundel ‘Gedichten van de broer van Roos uit’, in 2019 volgde ‘Grappig Jammer’. Daarvan zijn in totaal zijn er 55.000 van zijn dichtbundels verkocht en deed hij de Jan Terlouw lezing in 2020.

Prijswinnaar – Sinds 2013 wint Tim geregeld prijzen, waaronder tien Beste Social Media Awards, twee SpinAwards en twee TV Beelden. Ook won Tim in 2020 hattrick op het Gouden Televizier Ring voor de categorieën Gouden Televizier-Ring, Televizier-ster Presentator en Televizier-Ster Online-videoserie.

Nieuw kinderpardon – Op 11 december 2018 bood Tim de tweede kamer een burgerinitiatief aan voor een nieuw kinderpardon, dit initiatief bestond uit ruim 250.000 handtekeningen die waren verzameld met de BOOS documentaire die hij samen met BNNVARA maakte: ‘Terug Naar Je Eige Land’. In januari 2019 bereikt de coalitie een akkoord betreft het kinderpardon.

BOOS – TVOH – In 2022 kwam BOOS met de nu al historische uitzending omtrent het vermeende seksueel overschrijdend gedrag bij The Voice of Holland. Met deze spraakmakende aflevering won het team vele awards waaronder de Zilveren Nipcow schijf. Tim werd dit jaar gekroond tot meest invloedrijke persoon in de media. Naast BOOS (momenteel 900.000 abonnees), presenteert Tim bij BNNVARA programma’s als ‘Over Mijn Lijk’ en ‘Pak de Macht’.

Tim Hofman inhuren als spreker of dagvoorzitter voor jouw evenement?

Zijn veelzijdigheid en bevlogenheid maken dat bedrijven en organisaties Tim Hofman veelvuldig boeken voor congressen en bedrijfsevenementen. Bedrijven die Hofman inhuren als spreker, presentator of dagvoorzitter zijn verzekerd van toegevoegde waarde. Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 74 22.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Tim Hofman

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid