Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Thijs Boogert
Bewaar als favoriet

Thijs Boogert

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro

Op basis van zijn eigen unieke ervaring in de Marathon des Sables ontrafelt Thijs Boogert de kunst van uitzonderlijk presteren in extreme omstandigheden en legt hij – als organisatie adviseur – de link met de uitdagingen waarvoor het bedrijfsleven staat.

InTheArena

"“Thijs heeft bij ons team zijn verhaal verteld en het was geweldig. We hingen allemaal aan zijn lippen. Ik voelde me een klein kind dat naar een spannend verhaal luistert. Ik zat er helemaal in en was zo benieuwd om te horen wat er nog meer zou volgen. Tegelijk had ik het gevoel dat het verhaal over mij ging. Niet dat ik zo’n prestatie zou kunnen leveren als het rennen van de Marathon des Sables, maar bepaalde stukken uit verhaal inspireerden me. Omdat ook ik doelen heb die ik wil bereiken en soms bepaalde dingen vergeet te doen, zoals op tijd rust pakken en tijd en ruimte voor ontspanning in te bouwen. Dat is denk ik ook het mooie aan Thijs zijn verhaal, het is inspirerend en iedereen haalt er zijn eigen boodschap uit!“ Ireen Maarse"

Thijs Boogert

Thijs Boogert is spreker, trainer en organisatieadviseur op het gebied van persoonlijk leiderschap en mentale veerkracht. Hij weet wat jouw team of medewerkers nodig hebben om binnen de kaders van uw organisatie te schitteren. Zijn expertstatus ontleent hij aan een unieke prestatie en zijn jarenlange ervaring als managing consultant.

In 2017 finishte Thijs als één van de snelste Nederlanders ooit in Marathon des Sables. Een hardloopwedstrijd van zes marathons in vijf dagen dwars door de Sahara in de meest extreme omstandigheden. Was Thijs een geboren topsporter met een uitzonderlijk talent? Of was zijn lichaam beter bestand tegen de hitte? Nee. “Het geheim is dat ik heb geleerd om verantwoordelijkheid te nemen voor de keuzes die ik maakte. Ik ben echt ingestapt en dit is een reis op zich.“, vertelt Thijs.

Onderwerpen die terug komen in de lezing

  • Instapdrempel: lef = motivatie + zelfvertrouwen
  • Doelen stellen
  • Doorzettingsvermogen
  • Verantwoordelijkheid nemen
  • Persoonlijk groei
  • Mentale veerkracht
  • Intrinsieke motivatie

Eigenaarschap en andere parallellen met het bedrijfsleven

Thijs ziet een belangrijke parallel met zijn avontuur en de uitdagingen waarmee het bedrijfsleven te maken heeft. Ook bedrijven moeten zich steeds sneller kunnen aanpassen aan veranderende omstandigheden en doen daarmee een beroep op het potentieel van medewerkers. In de praktijk blijkt dit vaak een hoofdbreker, want hoe krijg je medewerkers zover dat zij meer verantwoordelijk durven nemen? Als managing consultant constateert Thijs dat het vaak ontbreekt aan de juiste motivatie en zelfvertrouwen. Het probleem is dat men vaak de oplossing buiten hun eigen invloedssfeer legt. In zijn lezing legt hij uit hoe je hiermee anders kunt omgaan door succesvol vanuit je eigen invloedsfeer te handelen.

Achtergrond

Extreme uitputting, ellenlange etappes, verzengende hitte, uitdrogingsverschijnselen, blaren tot op het bot, verzwikte enkels, pijnlijk schurende liezen, ijskoude nachten, een zandstorm, een agressieve schorpioen, geen contact met de buitenwereld en slechts een paar velletjes wc rol voor de hele week. Dit is de Marathon des Sables – de zwaarste marathon van de wereld. Deelnemers leggen in 5 dagen, 6 marathons af dwars door de Sahara met een rugzak van 10 kg. In 2017 deed Thijs Boogert mee met deze race. Wat een onmogelijke taak leek, werd een ongekend succes. Hij finishte niet alleen, hij werd zelf één van de snelste Nederlanders ooit.

Thijs Boogert (1980) heeft tot 2019 gewerkt als managing consultant bij diverse consultancy bedrijven. Vanuit deze rol gaf hij leiding aan strategische veranderprojecten bij grote klanten in de financiële sector. Van 2016 tot 2019 zat hij in het managementteam van het advieskantoor Mastermind. Sinds 2012 is Thijs gecertificeerd NLP Master coach en werkt hij ook als trainer. Thijs is een subliem spreker en coacht regelmatig beginnende sprekers te schitteren op het podium.

Interesse in een lezing van Thijs Boogert?

Thijs staat voor maatwerk. Het resultaat is altijd in lijn met de doelstelling van de opdrachtgever. De eerste reactie van het publiek is steevast: “Waarom?!”. Vanaf dat moment hangt het publiek aan zijn lippen en wordt zij getrakteerd op spannende anekdotes die op fascinerende wijze worden verteld. Ook krijg je een inkijkje in de persoon achter het avontuur, zodat je snapt wat hem beweegt, wat hem tegenhield en hoe hij zijn uitdagingen heeft overwonnen. Food for Thought.

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier. Of telefonisch via 072 750 7422. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Thijs Boogert

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1250 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid