Wassili Zafiris
Wassili Zafiris (1964) is verander expert. Als erkend meta-coach, Neuro-semantisch pionier en NLP Master Trainer begeleidt hij transformatie processen bij particulieren en (internationale) ondernemingen. In zijn vakgebied en daarbuiten wordt hij gezien als pionier en vernieuwer. Zafiris heeft een ‘neus’ voor de nieuwste technieken en modellen, die hij op zijn beurt vaak weer vernieuwt. Zo is hij medebedenker van het ondernemersmodel Meaningful Profit, ontwikkelde hij een innovatief motivatie model, een nieuwe werkwijze voor depressiviteit en vele andere technieken en modellen met betrekking tot coachen, samenwerken en leiderschap.

Regelmatig begeleidt Wassili Zafiris innovatie- en strategie sessies in het bedrijfsleven en spreekt hij op fora en congressen. Zijn psychologische en zakelijke kennis in combinatie met zijn neurologische achtergrond als oud fysiotherapeut en kennis van emotionele intelligentie als haptonoom, maken hem een gedegen expert, zowel in de kunst, als in de wetenschap van menselijke groei.

Specialisaties
– Modelleren van uitmuntende kwaliteiten en gedrag voor: Organisatie groei, ontwikkeling en onderzoek
– Team ontwikkeling en samenwerking
– Individuele groei en ontwikkeling
– Zelf-actualisatie leiderschap en de zelf-actualiserende organisatie
– De kracht van taal- voor individuele groei, organisatie ontwikkeling en reclame.
– De psychologie van: high performers (Bijv. beurshandelaren, ondernemers, piloten, atleten, leiders, politici, performers, mensen die met targets/deadlines werken), high performance teams (top teams in bedrijfsleven en sport) veerkracht en autonomie (omgaan met tegenslag, weerbaarheid, burn-out, depressie) flow, innerlijke kracht, zelfactualisatie en meesterschap motivatie (autonomie, meesterschap, zingeving) geld en overtuigingen

Tussen 1997 en 2011 volgde en begeleide Wassili Zafiris meer dan 10 NLP programma’s aan de universiteit van Santa Cruz. Sinds 2001 is hij partner bij leiderschapspionier Robert Dilts in Silicon Valley. Tevens is hij auteur, spreker en docent aan verschillende opleidings-instituten.

Boeken en andere zaken Zijn boek ‘IK BEN niet alleen op de wereld’, (2011, i.s.m. Ben Steenstra) werd genomineerd voor ‘beste ondernemersboek 2011’ en voor ‘beste managementboek 2012’. Als co-auteur van het boek ‘Eetlust’ (A. van der Pol) modelleerde hij 10 internationale topchefs over hun genialiteit. Regelmatig is Wassili Zafiris in de media met artikelen en interviews over zijn werk, in o.a. Ode, NRC, Inzicht, Quest, Nu-sport, Parool, Sprout, De Zaak, Telegraaf, Life & Cooking, RTL, Veronica.

Als spreker sprak Wassili Zafiris o.a. op de Erasmus Universiteit, het Action Learning Congres, bij Marcom, Dialogues House-ABN Amro, Kirkman Company en was hij keynote speaker tijdens het IEP NLP congres 2011. Ook werden door hem internationale bijeenkomsten georganiseerd, zoals de ‘Europese trainers & consultancy’ meeting en de ‘Leadership lounge’ in Griekenland. Sinds de zomer van 2012 is hij Climate Leader en ambassadeur van Al Gore’s ‘Project Reality’ in Nederland.

“Betekenisvolheid koppelen aan meesterschap, zowel bij individuen als organisaties zou je de kern van mijn werk kunnen noemen. Innovatie in hoe mensen het beste uit zichzelf, elkaar en de maatschappij kunnen halen is een van de belangrijkste kenmerken. Ik geloof dat mensen gemaakt zijn om zinvol te leven en het beste uit zichzelf te halen. Als Climate Leader bij Al Gore kijk ik niet alleen naar het individu of de organisatie maar ook naar de plek van het individu in het grotere geheel. Vandaar dat zaken als ‘nieuw leiderschap’, ‘veerkracht’, ‘ondernemen’, ‘oplossingen vinden voor de echte issues van mensen en de samenleving’ mijn speerpunten zijn.”

Persoonlijke missie Wassili Zafiris: Betekenisvolheid verbinden aan meesterschap

Nieuwe lezing over geluk
Veel mensen proberen met zelfhulpboeken, goeroes, cursussen, coaches, psychologen en uiteindelijk zelfs met psychiaters dat ‘ultieme’ in hun leven te krijgen. Zonder resultaat. Omdat we zoeken naar het verkeerde… in de lezing Geluk is deprimerend helpt Wassili Zafiris je aan de hand van 7 oefeningen om jezelf te bevrijden van neerslachtigheid en bied hij je een manier aan om werkelijk levensgeluk te kunnen en te blijven ervaren. Lees meer

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field