Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Juri Hoedemakers - hofnar
Bewaar als favoriet

Juri Hoedemakers (Drs. Hofnar)

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro

Juri Hoedemakers trekt in zijn unieke lezing een vergelijking tussen hedendaags management en de hofnar en wijst erop hoe die vroeger de koning een spiegel voorhield. Hij stelt dat leiders iemand nodig hebben die onafhankelijk is, die geen blad voor de mond neemt en iemand met positieve intenties en humor meeneemt door stappen van een reflectieproces.

PCPO

"Wij hadden de spreker al geselecteerd en konden hem boeken via de spreker.nl. Er werd snel gereageerd en de lijnen waren kort. Goede ervaring!"

Juri Hoedemakers

Juri Hoedemakers is expert op het gebied van (zelf)reflectie en heeft aan de Erasmus Universiteit een prijswinnend reflectiemodel ontwikkeld. Hij heeft als eerste een gedetailleerde wetenschappelijke verbinding gelegd tussen het hedendaagse management en de hofnar van vroeger die de koning een spiegel voorhield.

Als verbinder, coach en inspirator heeft hij met name een fascinatie voor de driehoek: leidinggevenden – burn-outs/werkgeluk – (zelf)reflectie. Hij laat ondernemers, managers en leidinggevenden op een humoristische manier leren van hun eigen gedrag, zodat zij het werkplezier van henzelf en hun medewerkers kunnen verhogen. Hierdoor werken mensen beter samen, worden burn-outs voorkomen en leren zij nét even anders naar situaties te kijken.

Om dit te realiseren heeft Juri Hoedemakers een simpel en laagdrempelig model ontwikkeld. Dit model heeft een cirkel waar je als leidinggevende zelf doorheen kan gaan en de stappen kunt volgen. En daarnaast is er ook een cirkel die handvatten biedt aan een ander (de hofnar die wat verder afstaat van de situatie) om jou extra goed te laten reflecteren.

Onderwerpen interactieve (online en offline) lezingen:

 • Reflectie
  In deze lezing neemt Juri u mee in de wereld van reflectie. Wat is reflectie eigenlijk? Welke reflectieve modellen en hulpmiddelen zijn er? Wie vergroot ons reflectief vermogen? En op welke manier gebeurt dat? Hoe gebeurde dat vroeger door de hofnar? Wat is Reflectiemodel Hoedemakers? Ook de thema’s: Leiderschap, Persoonlijke groei, Burn-out en Werkgeluk kunnen meegenomen worden in deze lezing.
 • Reflectie experience
  Dit is een interactieve experience met een combinatie van wetenschappelijke inzichten, (management) spelletjes, verhelderende vragen, reflectieve filmfragmenten en een quiz. Iedere deelnemer ontvang een certificaat van MVR (Maatschappelijk Verantwoord Reflecteren).
 • Reflectieve vrijdagmiddagborrel
  Met deze humoristische vrijdagmiddagborrel reflecteer je heerlijk op de afgelopen week. Hoogte- en dieptepunten worden onder de loep genomen en vervolgens heerlijk een plaats gegeven. 
 • Reflectieve maandafsluiting (rondom het thema van de ExpertBlog)
  Iedere maand schrijft Juri een Experblog voor DeOndernemer.nl (De Persgroep Media). Rondom het thema van deze expertblog kan hij ook een speciale maandafsluiting voor uw bedrijf maken. 
 • Reflectie tijdens Corona
  Het aantal burn-outs is sinds het begin van de crisis enorm toegenomen. De aanleidingen voor een burn-out kunnen eenvoudig voorkomen worden. De oplossing ligt in reflectie en de leidinggevende.
 • De uitgebreide reflectiesessie door Drs. Hofnar – een interactieve sessie van 1,5 tot 2 uur. Klik voor meer informatie.

Achtergrond Juri Hoedemakers

Juri heeft een Bachelor in Media & Entertainment Management, een Master in Bedrijfskunde en een specialisme in Management van Verandering. Tijdens zijn masterstudie aan de Erasmus Universiteit verdiepte Juri zich in het reflectieve vermogen van leiders en het belang van de hofnar in moderne organisaties. Voor zijn studie kreeg hij de prijs voor de beste scriptie van het jaar. Inmiddels heeft hij al diverse publicaties op zijn naam staan.

Juri combineert wetenschappelijke inzichten met praktijkvoorbeelden die hij tegenkomt in zijn onbezoldigde nevenfuncties als bestuursadviseur van Voedselbanken Nederland en in zijn advieswerk voor de landelijke 50PLUS partij. Juri wordt binnenkort als jongste lid ooit toegelaten tot CMC, een toonaangevend bureau voor verandermanagement.

Momenteel werkt hij aan zijn boek ‘Hofnar gezocht: m/v‘ waarin hij praktische handvatten geeft voor hoe je reflectie in het dagelijkse werk kunt toepassen en wat we daarbij kunnen leren van de hofnar. Zijn boek verschijnt medio 2021.

Interesse in Juri Hoedemakers als spreker of hofnar?

Word ook de beste versie van jezelf. En dat allemaal op een ‘multitainment’ manier. Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier. Of telefonisch via 072 – 750 7422. We helpen u graag verder!

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Rapid Business Club

"Inspirerend en prikkelend! Voor onze business club zochten we dit jaar eens een andere spreker dan iemand uit de sport. We kwamen uit bij Juri Hoedemakers, drs. Hofnar. Het contact vooraf was al ontzettend leuk met hem en zijn presentatie nog leuker. Prikkelend, interactief, leerzaam en input meegekregen voor verdere actie(s). Hij heeft ervoor gezorgd dat we een top avond hadden en ook nog eens naar huis gingen met een gesigneerd boek!"

Roompot Group

"Vernieuwend, leuk, fris en inspirerend!"

Achmea

"Waardevol en inspirerend! Een hoog beoordeelde, leuke en mooie interactieve sessie! Geeft energie! Bedankt voor de inspiratie!"

Handyman Nederland B.V.

"Een leuke en interessante dag. We gaan de hofnar wat vaker op de agenda zetten. Leerzaam, stof tot nadenken, ontspannend, eye-openers, indrukwekkend, gezellig, echt leuk!"

Beschikbaarheid en informatie

Juri Hoedemakers (Drs. Hofnar)

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid