Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Thijs Launspach
Bewaar als favoriet

Thijs Launspach

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro

Thijs Launspach is psycholoog, trainer en bestseller-auteur. Hij is stress-expert en expert op het gebied van millennials: hun twijfels, hun mindset en hun uitdagingen op de arbeidsmarkt. Thijs geeft krachtige, concrete keynotes en workshops met volop interactie en bruikbare tips.

Bewaar als favoriet
Ja, ik wil een vrijblijvende aanvraag doen

Of bekijk een video

VNO NCW

Thijs had een goede combinatie van inhoud en vorm, waardoor 45 minuten lang de mensen geinteresseerd waren. Dat was mede het gevolg van goede voorbereiding waar ook de spreker op let

EY Masterclass commissie

We, als ik spreek namens de EY Masterclass commissie 2019, hebben de lezing van Thijs Launspach (over stress, stress-symptomen en tips voor het vermindern van stress) als erg positief ervaren. De topics waren erg goed toegespits op de aanwezigen en door de zaal te voorzien van kleine opdrachten tussendoor, werd iedere aanwezige op natuurlijke wijze actief betrokken bij het verhaal. De spreker had scherpe verwijzingen naar eerder die dag aan bod gekomen onderwerpen en sprekers, en had daarnaast vele raakvlakken met de day-to-day issues van de aanwezigen. Ondanks de wat beperktere tijd, is de beschikbare tijd goed ingevuld.

JUDOK

Voor het netwerk van jonge ambtenaren bij de gemeente Hilversum hebben wij gebruik gemaakt van depspreker.nl om Thijs Launspach te boeken. Wij hebben fijn persoonlijk contact gehad met onze boekingsagent en de geleverde service was uitstekend. Thijs heeft een inspirerende lezing gehouden over werkstress en heeft op verzoek het belang van samenwerking voor verbetering van de organisatie uitgelicht. Wij hebben onze volgende inspiratiesessie alvast geboekt via despreker.nl!

Thijs Launspach

Thijs Launspach is psycholoog, trainer en bestseller-auteur. Hij is stress-expert en expert op het gebied van millennials: hun twijfels, hun mindset en hun uitdagingen op de arbeidsmarkt. Thijs geeft krachtige, concrete keynotes en workshops met volop interactie en bruikbare tips.

Lezingen van Thijs Launspach gaan onder andere over waarom er zoveel mensen van tussen de 20-30 jaar thuis zitten met een burn-out, hoe komt dat toch? Deze leeftijdsgroep wordt vaak geplaagd door hoge eisen, prestatiedruk en stressverschijnselen. Ze moeten ook vaak een aantal essentiële vaardigheden over werk nog leren. Want bij personal leadership hoort ook: op een goede manier omgaan met stress, keuzes maken en je focussen op wat écht belangrijk is.

Thijs geeft keynotes en workshops over de volgende onderwerpen:

 • Stress en burn-out – op basis van zijn bestseller Fokking Druk, het ultieme anti-stress boek (2018). In deze lezing legt Thijs uit hoe je zelf de stress in je werk en je leven kunt verminderen, wat het verschil is tussen gezonde en ongezonde stress, en hoe je voorkomt dat je in een burn-out terecht komt. Deze lezing kan in plaats van medewerkers ook juist gericht worden op management, HR en beleidsmakers. Thijs legt Thijs uit wat bedrijven en organisaties kunnen doen om de stress op het werk te verminderen en te voorkomen dat (millennial) werknemers in een burn-out belanden.
 • Werken met millennials – op basis van zijn nieuwste boek (2019) met dezelfde titel. In deze lezing behandelt Thijs een heet hangijzer: leidinggeven aan de nieuwste generatie op de werkvloer. Hoe laat je de millennials in je team floreren? Hoe voorkom je dat ze opbranden? Wat maakt het leiding geven aan deze groep lastig, en hoe kun je de uitdagingen het beste ondervangen? Met deze keynote krijg je de ultieme handleiding in het leiden van millennials.
 • Hybride werken: zo gaat jouw organisatie mentaal gezond weer aan de slag. Vermijd de valkuilen en voorkom onnodig stress.
 • Andere onderwerpen waar Thijs over spreekt zijn: Generatie Z, generatieverschillen op de werkvloer, zelfvertrouwen, effectiviteit, focus en persoonlijk leiderschap. Thijs is ook regelmatig gespreksleider, presentator of host.

Thijs Launspach weet door zijn manier van presenteren, zijn stem en natuurlijk de zeer interessante inhoud van zijn presentaties al zijn toeschouwers te boeien en geboeid te houden tot de laatste minuut van zijn presentatie.

Workshop van Thijs Launspach

Met uw bedrijf, organisatie of afdeling actief aan de slag met thema’s als stress of generatieverschillen? Dat kan met een workshop van Thijs. Thijs geeft krachtige, concrete workshops met volop interactie en bruikbare tips. Thema’s waar Thijs workshops over geeft zijn:

 • Omgaan met stress
 • Een burnout voorkomen
 • Een leger hoofd
 • Meer focus met mindfulness
 • Generatieverschillen op de werkvloer
 • Personal
 • Leadership voor millennials
 • Leiding geven aan millennials

In zijn webinar Eerste hulp bij thuiswerken geeft Thijs je tien tips voor effectief thuiswerken.

Thijs Launspach: auteur, trainer, spreker, psycholoog, millennials expert

Thijs Launspach (1988) is psycholoog, trainer en auteur. Hij doceert bij The School Of Life en is daarnaast eigenaar van het Rustburo en Werken met millennials. Zijn eerste boek ‘Quarterlife’ kwam uit in 2012 bij Bert Bakker. Zijn tweede boek, ‘het Millennial Manifest’,  is uitgekomen in oktober 2017 bij Valkhof Pers. Zijn derde boek, ‘Fokking Druk’ verscheen in oktober 2018 bij Spectrum. In 2019 is zijn vierde boek verschenen ‘Werken met Millenials – Leidinggeven aan de nieuwe generatie’ bij Spectrum.

Thijs Launspach is expert op het gebied van millennials. Specifieker gezien is zijn expertisegebied de twintigers van nu, de mindset van millennials, dertigersdilemma’s, quarterlifecrisis en generatieverschillen (op de arbeidsmarkt). Daarnaast doet hij onderzoek naar en spreekt hij over omgaan met stress. In 2020 verscheen zijn nieuwste boek: ‘Werk kan ook uit’.

Interesse in een lezing, training of presentatie van Thijs Launspach?

Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22.

Bewaar als favoriet

Meer video’s

Recensies

UVA

"Thijs is een enthousiasmerend spreker. Hij heeft een heldere stem, weet meteen zijn publiek voor zich te winnen. Houdt ook rekening met zijn publiek en betrekt zijn toehoorders meteen bij zijn verhaal. Geeft ook duidelijk aan waar hij naartoe gaat met zijn verhaal. Je weet meteen waar je toe bent!” Gert Jan Schinkels, dagvoorzitter Universiteitsdag

Management Events

"Thijs Launspach is psycholoog, trainer en schrijver van het boek ‘Quarterlife: kansen, kopzorgen en keuzes van de twintigers van u’. Thijs is gevraagd als spreker voor het StrategiePlatform Gemeenten. Omdat Thijs wetenschappelijk onderzoek heeft gedaan naar deze generatie en hier een boek over heeft geschreven is hij gevraagd als leadership development spreker. De reactie vanuit het publiek over zijn presentatie was goed. De mensen die op het platform aanwezig waren zijn veelal de ouders van de generatie waar zijn presentatie over ging. Hierdoor waren heel veel dingen herkenbaar. Herkenbaar was een woord wat ik veel hoorde vanuit de het deelnemersveld. Tijdens de presentatie werden al veel vragen gesteld. De discussie laaide al op tijdens de presentatie. Zijn presentatie was namelijk opgebouwd uit eerst de presentatie van zijn wetenschappelijke bevindingen. Om hier vervolgens tips aan te koppelen voor management niveau. De presentatie was daardoor een goede balans tussen wetenschappelijke onderbouwing en praktische tips.” Elise van Baaren, projectmanager Management EventsBeschikbaarheid en informatie Thijs Launspach

 • 8,9 op basis van +620 reviews
 • Vrijblijvende offerte binnen 1 werkdag
 • Corona annulering = kosteloos verzetten
 • Snel direct contact met deze spreker