Willem Philipsen:‘Kies je ervoor om te leven in beperkingen of ga je voor een bestaan met grenzeloze mogelijkheden….?’

In zijn lezing gaat Willem niet uitwijden over de ellende die hem is overkomen, niet vertellen wat hij niet meer kan, maar neemt hij zijn toehoorder mee in zijn zoektocht naar zingeving en het creëren van nieuwe kansen als je met 1-0 achterstaat in het leven. Natuurlijk kan er overleg over het onderwerp plaats vinden wanneer er een specifiek thema is.

Zijn enorme humor, doorzetting vermogen, en liefde voor het leven heeft hem gebracht waar hij nu is. Willem neemt zijn publiek bij de hand en laat hen op een inspirerende wijze zien hoe hij zichzelf opnieuw heeft uitgevonden.

Wie denkt dat zijn bewegingsruimte 10 jaar geleden groter was dan nu, komt bedrogen uit. Als je door een letterlijke beperking ontdekt hoe groot je gevoel voor humor en positivisme is en dat aan mensen mee kunt geven wordt je wereld vele malen groter en rijker. Vandaag de dag staat hij weer in de basisopstelling.

Over Willem Philipsen
In mei 2006 was Willem 23 jaar oud en hard op weg om tot de top van de Nederlandse muziekscene te gaan horen. Hij speelde als gitarist voor Postman, Soulvation en speelde met Anouk. Ook stond hij op grote festivals als Lowlands en Parkpop. “Ik had een prachtig leventje; je bent maar één keer jong, dus dan moet je elke dag leven alsof het je laatste is.” Aan dit zorgeloze leventje kwam abrupt een einde toen in mei 2007 het noodlot toesloeg… Willem Philipsen kreeg een herseninfarct. Wat er voor zorgde dat hij voor de rest van zijn leven gedeeltelijk verlamd raakte.

Willem zet zijn ervaringen maatschappelijk in. Hij is ambassadeur van de Hersenstichting en van de Edwin Van Der Sar Foundation. Zijn verhaal verscheen in het boek ‘Singing in the brain’ van hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Samen met zijn zwembuddy Arno Zuur maakt hij zich hard om speciale zwemlocaties voor mensen met een hersenletsel te organiseren. Ook verscheen Willem in diverse TV programma’s zoals KRO De Wandeling, NPO : Recht Uit Het Hart, EenVandaag : De Optimist.

Met zijn verhaal stond hij al bij o.a. Nike, TEDxRotterdam, Lowlands, Zwarte Cross, de Hersenstichting en Het Fitte Brein (samen met Erik Scherder) en hij geeft met veel succes lezingen door het hele land aan bedrijven/scholen en ieder die geïnspireerd wil raken door een bijzondere man met een bijzonder verhaal.

Interesse in een lezing van Willem Philipsen?
Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22.

Tariefindicatie: 1250 - 2000 Euro

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field

Willem Philipsen SKU UPC Model

“Ik ontmoet Willem voor het eerst bij zijn lezing in de reeks ‘HetFitte Brein’ (samen met Dick Swaab en Ard Schenk) die wordtverzorgd in sam

Jan 20, 2018 by Anonymous
Bedrijfsnaam: Hoogleraar Neuropsychologie 

“Ik ontmoet Willem voor het eerst bij zijn lezing in de reeks ‘Het
Fitte Brein’ (samen met Dick Swaab en Ard Schenk) die wordt
verzorgd in samenwerking met de Edwin van der Sar Foundation,
de Hersenstichting en Alzheimer Nederland. Hij doet zijn verhaal
voor een groot publiek (achthonderd to duizend(!) mensen). Hij wil
het graag. Willem is nog immer een podiumbeest. Hij raak zijn
publiek in het hart met zijn verhaal. Over wat hem overkomen is.
Over wat hij eraan doet en zal blijven doen om van het leven weer
een zo groot mogelijk succes te maken. Een staande ovatie volgt.
En er zullen nog vele volgen.

Erik Scherder - Hoogleraar Neuropsychologie


5.0 5.0 4 4 Willem is als geen ander in staat zijn publiek te inspireren. Zijn verhaal is erg indrukwekkend en tegelijkertijd ook bemoedigend.Met een vleugje humor zet hij iedereen in bewegi Willem Philipsen
Page:
12